Nieuwscentrum

Philips opent ‘Innovation and you’ Experience

 

Nieuwe interactieve expositie vanaf 14 mei te beleven in het Philips Museum

9 mei 2016

Philips opent ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan een nieuw onderdeel in de tentoonstelling van het Philips Museum, de ‘Innovation and you’ Experience. De nieuwe experience geeft op begrijpelijke wijze bezoekers, jong en oud, een spectaculaire blik in de toekomst en de rol die moderne technologie daarin speelt. De interactieve expositie is vanaf zaterdag 14 mei in het Philips Museum te zien.

 

Unieke kijk op gezonder leven

Hoe kan digitalisering artsen ondersteunen om een sluitende diagnose te stellen? Hoe kunnen lichaamsgegevens, zoals lichaamslengte en gewicht, inzicht geven in ziektes of het voorspellen van epidemieën? Hoe kunnen netwerken de veiligheid op straat vergroten? De ‘Innovation and you’ Experience is uniek voor de regio. Via interactieve beeldschermen die direct reageren op individuele bezoekers is het mogelijk om zelf te ervaren hoe moderne technologie ons leven verandert. Bovendien toont de nieuwe expositie in het Philips Museum hoe innovaties op het gebied van gezondheid en verlichting bijdragen aan het verbeteren van het leven van miljarden mensen wereldwijd.


Philips viert de toekomst

In 2016 bestaat Philips 125 jaar, een mijlpaal die gevierd wordt. De afgelopen honderdvijfentwintig jaar heeft Philips onverwachte mogelijkheden omgezet in betekenisvolle innovaties. Het is deze historie die Philips als bron van inspiratie gebruikt voor de toekomst. Op 14 en 15 mei vieren Philips en Eindhoven samen de toekomst. De ontwikkeling van Philips en die van de stad Eindhoven zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De stad veranderde in een levendig, industrieel succesverhaal van technologie, design en kennis. In het feestweekend van 14 en 15 mei is het Philips Museum voor iedereen gratis toegankelijk. Meer informatie is te vinden op www.philips.nl/125jaar.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Mark Grispen

Manager communications Philips museum

Tel: +31 6 217 016 07

E-mail: mark.grispen@philips.com

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHI) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming boekte in 2014 een omzet van 21,4 miljard euro, heeft wereldwijd circa 104.000 medewerkers in dienst, en beschikt over verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming neemt een leidende positie in op het terrein van de cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen, en op het gebied van scheerapparaten en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.com/newscenter.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.