Nieuwscentrum

Nieuwe Philips Hue app maakt Hue nu nog slimmer


Van aparte instellingen per kamer en voor dagelijkse activiteiten tot unieke widgets

28 april 2016

Amsterdam, Nederland – Philips Lighting, een onderneming van Koninklijke Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) en wereldwijde marktleider in verlichting, lanceert vandaag de nieuwe Philips Hue gen 2 app voor iOS en Android. Deze nieuwe gen 2 app heeft niet alleen een vernieuwde uitstraling, maar bevat ook een dashboard waarop alle Hue-lampen in één overzicht staan en zo snel en eenvoudig te bedienen zijn. Ook beschikt de app over nieuwe functies, zoals:
 

  • Kamers: verbind alle lampen met elkaar om ze tegelijkertijd te kunnen bedienen.
  • Routines: ondersteun dagelijkse activiteiten met licht met behulp van tijdschema’s.
  • Scenes: creëer een persoonlijke sfeer door het kleurenpalet na te bootsen van een unieke afbeelding.

 

“Drie jaar geleden was Philips Hue 's werelds eerste connected verlichtingssysteem voor woningen en sindsdien is het uitgegroeid tot het voorkeurssysteem voor consumenten”, aldus Sridhar Kumaraswamy, Business Leader Connected Home Systems bij Philips Lighting. “Het Philips Hue ecosysteem breidt verder uit met nieuwe apps, producten en partnerships voor de slimme woning, maar onze consumenten zijn zeker ook met ons meegegroeid. De nieuwe Philips Hue gen 2 app is ontworpen voor de consument en ook door hen getest. We hebben rekening gehouden met hun commentaar en de nieuwe app die we vandaag lanceren geeft consumenten meer controle en creatieve vrijheid dan ooit tevoren.”

 

Alle nieuwe functies van de Philips Hue gen 2 app op een rij

 

Kamers - De nieuwe Philips Hue gen 2 app maakt het mogelijk om alle lampen in een specifieke ruimte tegelijkertijd te bedienen. De functie ‘kamers’ is eenvoudig binnen enkele seconden te installeren en het bleek de populairste nieuwe functie te zijn tijdens de consumententest. Via instellingen kan men via ‘kamerinstellingen’ de lampen selecteren die tegelijkertijd bedient moeten worden en het is daarbij mogelijk om iedere kamer een gewenste naam te geven. Philips Hue kan met spraakcommando bediend worden. 

 

Routines – Deze functie biedt de mogelijkheid om tijdschema’s in te stellen om dagelijkse activiteiten te ondersteunen met licht. Van ’s morgens vroeg, tot ’s avonds laat. De witlichtrecepten in de Philips Hue gen 2 app zijn speciaal ontworpen om ondersteuning te bieden bij het lezen, de ontspanning of juist bij het stimuleren van energie. Met de functie ‘ontwaak’ kunnen de Hue-lampen zo ingesteld worden dat iemand natuurlijk wordt wakker gemaakt, door geleidelijk de helderheid van het licht te verhogen. ‘Nachtlicht’ is speciaal ontworpen voor mensen met jonge kinderen die ’s nachts veel wakker worden. Het nieuwe lichtrecept heeft een laag lichtniveau en minimaliseert blauw licht, wat de verstoring van de slaapcyclus vermindert. De binnenkort verkrijgbare Philips Hue White Ambiance richt zich op de kracht van wit licht en sluit goed aan bij deze nieuwe functie vanwege die diversiteit aan tinten wit - van koel daglicht (6500 K) tot warmwit (2200 K).

 

Scènes – Een unieke functie waarmee gepersonaliseerde lichtscenes op innovatieve wijze gecreëerd kunnen worden. Deze functie leid het kleurenpalet af uit een specifieke afbeelding door automatisch vijf kleuren te selecteren waarmee de sfeer wordt nagebootst. Bovendien bestaat de mogelijkheid om een eigen scene te creëren door een lamp te selecteren en te kiezen uit meer dan 16 miljoen kleuren. De nieuwe Philips Hue gen 2 app biedt de mogelijkheid om eindeloos creatief met licht om te gaan en is een bron van inspiratie met de nieuwste voorinstellingen zoals tropische schemering, savanne en voorjaarsbloesem.  

 

Widgets – Philips Hue-lampen kunnen snel en gemakkelijk bediend worden met behulp van widgets. Er zijn tien verschillende widgets die snel ingesteld kunnen worden en die eenvoudig via een dropdown-menu te gebruiken zijn. Meerdere kamers en scenes kunnen zodoende gecombineerd worden. De widgets zorgen ervoor dat iedereen gemakkelijk toegang krijgt tot de favoriete lichtinstellingen.

 

Uit & Thuis – Met deze functie kunnen consumenten aanwezigheid in huis nabootsen, dus de lampen kunnen op afstand in- en uitgeschakeld worden. Dankzij de locatie-instellingen is thuiskomen in het donker niet meer nodig en ook schakelen de lampen zich vanzelf uit omdat dit geautomatiseerd is.

 

Philips Hue wil de beste verlichtingsbeleving creëren, dat is essentieel. Een belangrijk onderdeel daarvan zijn de samenwerkingen tussen Hue met apps, producten en platforms van partners. Philips Hue werkt nauw samen met Nest, Apple HomeKit, Bosch, Samsung Smart Things en andere slimme woningapparaten en wearables zoals Amazon Alexa.

 

Bezoek voor nadere informatie: www.meethue.com.

Philips Hue wil de beste verlichtingsbeleving creëren, dat is essentieel. Een belangrijk onderdeel daarvan zijn de samenwerkingen tussen Hue met apps, producten en platforms van partners. Philips Hue werkt nauw samen met Nest, Apple HomeKit, Bosch, Samsung Smart Things en andere slimme woningapparaten en wearables zoals Amazon Alexa.

 

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Renée de Bruin

+31 6-11348365

Philips Lighting Nederland

www.lighting.philips.nl

Over Philips Lighting

Philips Lighting, onderdeel van Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA), is wereldleider op het vlak van verlichtingsproducten, -systemen en -diensten. Ons inzicht in de manier waarop licht de mens positief beïnvloedt, gekoppeld aan onze verregaande technologische knowhow, stelt ons in staat om digitale verlichtingsinnovaties aan te reiken die een nieuwe toegevoegde waarde bieden, verrijkende gebruikerservaringen mogelijk maken en bijdragen tot een beter leven. Wij zijn actief op zowel de professionele markt als de consumentenmarkt en verkopen meer energie-efficiënte LED-verlichting dan eender welke andere onderneming. Als koploper in connected verlichtingssystemen en -diensten benutten we het Internet der dingen om licht een nieuwe dimensie te verlenen die verder reikt dan verlichting alleen, en zowel woningen, gebouwen als stedelijke ruimtes ingrijpend te veranderen. In 2015 bedroeg onze omzet 7,4 miljard EUR en stelden we wereldwijd 33.000 mensen tewerk. Meer informatie over Philips is te vinden op www.philips.com/newscenter.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.