Philips viert World Oral Health Day

maart 16, 2016

Afgelopen woensdag gingen we van start met de viering van World Oral Health Day met een pop-up badkamer op het Damrak in Amsterdam. Ons toegewijde team van mondhygiënisten en hosts adviseerden, poetsten en lieten bij de mensen zien wat de kracht van sonisch poetsen inhoudt. Het enthousiasme van iedereen was absoluut overweldigend voor ons! Heel graag bedanken wij iedereen die zo vol energie mee heeft gedaan, het was een groot succes en heeft voor ons absoluut bevestigd hoe belangrijk maar ook hoe ontzettend leuk samen poetsen kan zijn. De actie is inmiddels voorbij, wel jammer, maar we nodigen iedereen uit om de foto’s te bekijken, hopen dat deze inspireren en aanzetten tot het verbeteren van ieders mondverzorgingsritueel en natuurlijk maken we snel bekend wie de winnaar is van de Philips Sonicare DiamondClean. Nogmaals iedereen bedankt, het was een enorm succes!


Eindhoven – Op 20 maart vieren meer dan een miljoen tandartsen en mondhygiënisten van 200 organisaties uit 130 landen samen met de FDI (World Dental Federation) World Oral Health Day. Een dag om eens extra stil te staan bij het belang van goede mondverzorging, want achter deze viering zit een serieuze boodschap: de link tussen mondgezondheid en de algehele gezondheid. Er is steeds meer aandacht voor het belang van goede mondhygiene nu deze relatie duidelijker wordt. Goede mondverzorging gaat verder dan alleen een mooie glimlach. Op dit moment is er bij veel mensen nog een gebrek aan kennis voor de belangrijke rol die mondverzorging speelt in de algehele gezondheid. Het gebit twee keer per dag op de juiste manier reinigen moet een vast onderdeel worden van het dagelijkse ritueel. Philips onderstreept het belang van goede mondverzorging. Onder andere door als trotse sponsor van World Oral Health Day mensen over de hele wereld te inspireren en aan te zetten tot het verbeteren van hun mondverzorging.


Samenwerking NVM en Philips: pop-up badkamer op het Damrak in Amsterdam
Het tramhokje voor De Bijenkorf op het Damrak is van 16 t/m 22 maart helemaal omgebouwd: Met echte wasbakken, stromend water en spiegels wanen consumenten zich haast in de badkamer thuis, echter dit keer met de experts direct naast zich. Een team van mondhygiënisten en studenten mondzorgkunde staat klaar om uitleg te geven over het belang van een goede mondverzorging, de effectiviteit van sonisch poetsen en tips voor een gezonde, witte lach.


World Oral Health Day en ToothCamp
ToothCamp is een evenement waarin jeugd uit groep 8 gestimuleerd en geïnformeerd wordt over het belang van een goede mondgezondheid. Niet met droge leerstof, maar door spannende chemische proeven met zuur en kalk of porselein en schuurmiddelen. Biologie, scheikunde en natuurkunde door “MAD” professors vormen de basis voor deze manier van informeren. Ook Philips is hier dit jaar bij! Naast informatie is er een toffe graffiti schoonmaak-aktie waarbij de jeugd zelf de kracht van een electrische tandenborstel kan voelen. Toothcamp vond gisteren plaats in de RAI en vindt vrijdag a.s. plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. 

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Laura Seikritt
Senior Public Relations Lead Personal Health
Tel. +31 6 20740318
E-mail: laura.seikritt@philips.com

.

Over Koninklijke Philips N.V.:

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHI) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming boekte in 2014 een omzet van 21,4 miljard euro, heeft wereldwijd circa 106.000 medewerkers in dienst, en beschikt over verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming heeft een leidende positie op het gebied van cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen, en op het gebied van scheerapparaten en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vind je op www.philips.nl/nieuwscentrum.

.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.