Nieuwscentrum

Philips presenteert nieuw dashboard op cloud-basis voor klinische analyse om zorgresultaten en werkstromen op de IC-afdeling te verbeteren

maart 1, 2016

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2016/20160301-Philips-presenteert-nieuw-dashboard-op-cloud-basis-voor-klinische-analyse-om-zorgresultaten-en-werkstromen-op-de-IC-afdeling-te-verbeteren.html Link gekopieerd

  • Nieuw dashboard voor ondersteuning bij klinische besluitvorming – het resultaat van samenwerking met Ambient Clinical Analytics en onderzoek door de Mayo Clinic – biedt medici bruikbare informatie en slimme communicatie-tools.
  • IntelliSpace Console Critical Care wordt gepresenteerd tijdens het jaarcongres 2016 van de Healthcare Information & Management Systems Society (HIMSS) in Las Vegas.


AmsterdamKoninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) heeft vandaag de introductie aangekondigd van IntelliSpace Console Critical Care, een dashboard op cloud-basis voor de ondersteuning van klinische besluitvorming om de werkstromen op de IC-afdeling te verbeteren. De IntelliSpace Console, die op het jaarlijkse HIMMS-congres zijn debuut maakt, is ontworpen om de intensieve zorg op een hoger plan te brengen met verbeterde patiëntbewaking, slimme tools voor klinische besluitvorming, en registratie van hoogkwalitatieve meetgegevens.


Het dashboard is eenvoudig in het gebruik en geeft medici toegang tot patiëntgegevens afkomstig uit meerdere systemen en elektronische patiëntendossiers om deze complexe gegevens snel te helpen organiseren, prioriteren en analyseren. De IntelliSpace Console is het resultaat van meerjarig klinisch onderzoek en een research-samenwerking met Ambient Clinical Analytics en de Mayo Clinic. Het is de meest recente toevoeging aan het Philips-portfolio van geavanceerde oplossingen voor gezondheidstechnologie en geïntegreerde informatica, en moet helpen om werkstromen efficiënter te maken en zorgresultaten te verbeteren met behulp van applicaties ter ondersteuning van klinische besluitvorming.


Binnen de intensieve zorg telt iedere seconde, en moeten medici snel zorgbeslissingen nemen. Het ter plekke doorzoeken van de enorme hoeveelheden beschikbare klinische gegevens en het direct analyseren van deze informatie kan soms lastig zijn. De IntelliSpace Console pakt deze kwestie voor eens en altijd aan, en zet patiëntgegevens uit meerdere bronnen – waaronder elektronische patiëntendossiers – om in bruikbare inzichten. Het slimme dashboard biedt intensivisten, verplegend personeel en overige specialisten de relevante klinische informatie die ze nodig hebben om snel en efficiënt beslissingen te kunnen nemen met betrekking tot intensieve zorg. Dat leidt niet alleen tot een hogere productiviteit, maar ook tot betere zorg.


“Zorgsystemen ontwikkelen zich steeds meer in de richting van value-based zorgmodellen. Tegelijkertijd blijft de hoeveelheid patiëntgegevens explosief groeien. Oplossingen als IntelliSpace Console Critical Care helpen medici om die steeds complexere informatie inzichtelijk te maken”, aldus Carla Kriwet, CEO van het onderdeel Patient Care & Monitoring Solutions bij Philips. “Met behulp van dit dashboard voor geavanceerde visualisatie kunnen medici snel onderbouwde beslissingen nemen, waardoor er uiteindelijk in het gehele zorgspectrum betere zorg kan worden geboden.”


“Er is een onvoorstelbare hoeveelheid patiëntgegevens beschikbaar op IC-afdelingen, en dat legt een zware druk op de schouders van de dienstdoende arts om vat te krijgen op deze berg aan informatie en om snel effectieve zorgbeslissingen te nemen”, aldus een van de ontwikkelaars van deze technologie, Vitaly Herasevich, MD, PhD, van de Mayo Clinic. “Om te helpen bij de besluitvorming is deze nieuwe oplossing opgezet als een real-time dashboard dat informatie zodanig organiseert dat deze aansluit bij de manier waarop medici gegevens in de praktijk verwerken. Dat vermindert de druk, bespaart tijd, verbetert de werkstroom en versoepelt het zorgproces, en stelt zo meerdere leden van het zorgteam in staat om op één lijn te blijven.”


Waarde toevoegen aan het zorgproces
De overgang naar efficiënte, patiëntgerichte zorg leidt in toenemende mate tot uitdagingen op het gebied van bedrijfsvoering en zorg-IT, bijvoorbeeld met betrekking tot interoperabiliteit, verantwoording, zinvol gebruik, hervormingen in de zorg en de invoering van elektronische patiëntendossiers. Op het jaarlijkse HIMSS-congres in Las Vegas laat Philips zien hoe geïntegreerde IT-oplossingen als IntelliSpace Console Critical Care deze uitdagingen het hoofd kunnen bieden door hoogkwalitatieve gegevens te verzamelen, te combineren, te analyseren en te genereren. Op die manier helpen ze de patiëntresultaten te verbeteren, de kosten te reduceren en de zorgkwaliteit te verhogen.


De gebruikerservaring van de IntelliSpace Console – met een weergave die is gebaseerd op proefondervindelijk vastgestelde richtlijnen – biedt medici een overzicht van de patiëntpopulatie op de IC-afdeling, inclusief urgentieniveau, vitale (levensondersteunende) gegevens en overige cruciale informatie, en helpt hen zo beter onderbouwde beslissingen te nemen bij het bepalen van interventies en het samenstellen van zorgtrajecten. Het dashboard harmoniseert de gegevens over elke patiënt en zorgt er zo voor dat ieder lid van het zorgteam dezelfde genormaliseerde informatie ziet.


Dashboard op cloud-basis
De IntelliSpace Console werkt via het digitale HealthSuite-platform van Philips, een open, beveiligd cloud-platform voor oplossingen die klinische en andere gegevens afkomstig van diverse apparaten en bronnen kunnen verzamelen, combineren, opslaan en analyseren. Het HealthSuite-platform ondersteunt het veilig verzamelen van alle soorten gezondheids- en levensstijl-gerelateerde gegevens, zodat patiënten en zorgverleners met behulp van de nieuwe generatie ‘connected’ innovaties op dit gebied – zoals IntelliSpace Console Critical Care – met meer zekerheid beslissingen kunnen nemen met betrekking tot gezondheid en welzijn.


De IntelliSpace Console is ontwikkeld door de Mayo Clinic onder de productnaam AWARE¹, en Philips werkt samen met Ambient Clinical Analytics om de technologie in de tweede helft van 2016 op de markt te brengen. Samen met de CIITG (Critical Illness & Injury Trials Group) hebben deze organisaties een beurs gekregen van het CMMI (Center for Medicare & Medicaid Innovation) voor onderzoek naar de effecten van het gebruik van een cloud-oplossing ter ondersteuning van klinische besluitvorming met een nieuwe gebruikersinterface voor de IC afdeling.


De Mayo Clinic en dr. Herasevich hebben een financieel belang in de technologie die in dit persbericht wordt genoemd. Eventuele opbrengsten die de Mayo Clinic ontvangt, worden gebruikt om haar (niet-commerciële) activiteiten op het gebied van patiëntenzorg, educatie en onderzoek te ondersteunen.

Naar verwachting zal de IntelliSpace Console later dit jaar beschikbaar komen voor een beperkt aantal ziekenhuizen. Philips demonstreert de technologie van IntelliSpace Console Critical Care in stand 3416 op het jaarcongres van de Healthcare Information & Management System Society (HIMSS), dat dit jaar van 29 februari t/m 4 maart wordt gehouden in congrescentrum Sands Expo in Las Vegas (VS). Blijf op de hoogte van Philips' aanwezigheid op HIMSS door @PhilipsLiveFrom te volgen op Twitter, of kijk op www.philips.com/himss.


¹ProCCESs AWARE – Patient-Centered Cloud-based Electronic System: Ambient Warning & Response Evaluation (https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT02039297).

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2016/20160301-Philips-presenteert-nieuw-dashboard-op-cloud-basis-voor-klinische-analyse-om-zorgresultaten-en-werkstromen-op-de-IC-afdeling-te-verbeteren.html Link gekopieerd

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Saskia Maas
Philips Health Systems Benelux
Tel: +31 (0)653408194
Email: saskia.maas@philips.com

.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHI) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming boekte in 2014 een omzet van 21,4 miljard euro, heeft wereldwijd circa 104.000 medewerkers in dienst, en beschikt over verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming neemt een leidende positie in op het terrein van de cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen, en op het gebied van scheerapparaten en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.