Nieuwscentrum

Philips ontvangt FDA goedkeuring om Care Orchestrator op de markt te brengen, de nieuwste generatie cloud-based software voor de klinische begeleiding van patiënten met slaap- en ademhalingsaandoening

maart 1, 2016

  • Eerste oplossing op de markt voor medici, mantelzorgers en patiënten zorgt voor soepele uitwisseling van klinische gegevens en informatie tussen het ziekenhuis en de patiënt thuis.
  • Nieuwe toepassing draait op het digitale HealthSuite-platform van Philips en biedt één centraal en volledig gegevensoverzicht bij patiënten met slaap- en ademhalingsaandoeningen, zodat informatie eenvoudig kan worden uitgewisseld.


AmsterdamPhilips Respironics, een onderdeel van Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA), heeft vandaag bekendgemaakt dat het van de Amerikaanse Food & Drug Administration (FDA) op grond van dossier 510 lid k van de Food, Drug & Cosmetic Act toestemming heeft gekregen om Care Orchestrator op de markt te brengen, een software-toepassing op cloud-basis voor de klinische begeleiding van patiënten met slaap- en ademhalingsaandoeningen. Care Orchestrator is de eerste ‘connected health’ oplossing in zijn soort in het thuiszorgsegment dat binnen één platform zorg biedt voor patiënten met slaap- en ademhalingsaandoeningen. Dit gebeurt door medische gegevens, klinische werkstromen en informatie met elkaar te verbinden voor zorgverleners, zorgfinanciers en patiënten. Care Orchestrator draait op het digitale HealthSuite-platform van Philips, een open cloud-platform voor diensten, toepassingen en tools waarmee een nieuwe generatie ‘çonnected health’ oplossingen voor gezondheid en welzijn kan worden ontwikkeld.


“Care Orchestrator behoort tot de nieuwste generatie gezondheidsgerelateerde software-toepassingen en informatiesystemen. Hiermee bouwen we voort op onze sterke staat van dienst en visie op het gebied van oplossingen voor patiëntenzorg die gebruikmaken van de kracht van netwerken”, aldus Tim Murphy, General Manager van de afdeling New Business Solutions bij Philips Respironics. “De toekomst van zorg thuis bij slaap- en ademhalingsaandoeningen wordt mogelijk gemaakt door oplossingen op het gebied van gezondheidstechnologie die onze klanten helpen tegemoet te komen aan hun groeiende behoeften. Dat doen ze met behulp van intelligente klinische interventies die alle leden van het zorgteam met elkaar verbinden om te komen tot effectieve zorgresultaten.”


Met Care Orchestrator bouwt Philips Respironics voort op het succes van Encore Anywhere, het wereldwijd meest gebruikte systeem ter ondersteuning van therapietrouw, dat al door meer dan zeven miljoen patiënten is gebruikt. Care Orchestrator werkt in combinatie met Philips-apparaten voor slaap- en ademhalingsaandoeningen (en met de overige applicaties op het HealthSuite-platform van Philips en derden), en kan worden gekoppeld aan elektronische patiëntendossiers en declaratie- en factureringssystemen. De Care Orchestrator-toepassing biedt een volledig gegevensoverzicht voor patiënten met slaap- en ademhalingsaandoeningen, en maakt het eenvoudiger voor zorgverleners om informatie te delen en uit te wisselen. Het biedt een oplossing voor een aantal van de meest dringende behoeften bij thuiszorgorganisaties, medici en patiënten.


  • Therapietrouw: De uitgebreide en betrouwbare gegevens van Care Orchestrator stellen zorgverleners en hun zorgnetwerken in staat om belangrijke informatie over patiënten op efficiënte wijze uit te wisselen. Dit draagt bij aan betere klinische resultaten en een flexibel besluitvormingsproces over de te volgen behandeling.
  • Betrokkenheid van patiënten en zorgverleners: Care Orchestrator waarschuwt zorgverleners wanneer ze moeten ingrijpen, en stelt hen in staat om hun middelen vooral in te zetten voor de zorg aan patiënten die dat het meest nodig hebben. Care Orchestrator bouwt voort op bestaande oplossingen zoals DreamMapper om patiënten nog beter bij hun behandeling te betrekken.
  • Facturering en declaratie: Met Care Orchestrator profiteren thuiszorgorganisaties, zorgfinanciers en artsen van geïntegreerde gegevenstechnologieën die hen in staat stellen om binnen hun netwerken efficiënt informatie te delen.


“Zorgaanbieders zijn voortdurend op zoek naar oplossingen die een vollediger overzicht bieden van de gezondheidstoestand van patiënten op een manier die enerzijds hun werk vereenvoudigt en anderzijds de zorgresultaten verbetert”, aldus Jeroen Tas, CEO van het Philips-onderdeel Connected Care & Health Informatics. “Care Orchestrator biedt een efficiënt proces voor het beheren van behandelingstrajecten en voor het betrekken van patiënten bij hun eigen behandeling. Door Care Orchestrator aan ons digitale HealthSuite-platform toe te voegen, bouwen we voort op onze eerdere inspanningen om innovatieve technologische oplossingen te ontwikkelen voor verschillende zorgcontexten, en kunnen we gestroomlijnde benaderingen bieden voor het diagnosticeren en behandelen van slaap- en ademhalingsaandoeningen.”


Het digitale HealthSuite-platform van Philips maakt met het internet verbonden gezondheidsdiensten mogelijk door klinische gegevens, mobiele apps en apparaten als smartphones en tablets veilig met elkaar te verbinden om mensen te helpen bewustere keuzes te maken met betrekking tot hun gezondheid en levensstijl. De applicaties voor het HealthSuite-platform – waaronder Care Orchestrator – bieden patiënten en hun zorgverleners bruikbare inzichten over een langere periode door medische en persoonlijke gegevens over iemands gezondheid te combineren.


Philips zal Care Orchestrator presenteren in stand 930 op de Medtrade Spring-beurs, die dit jaar van 29 februari tot en met 2 maart in Las Vegas (Verenigde Staten) wordt gehouden. Volg @PhilipsResp op Twitter en Philips Respironics op Facebook voor meer informatie over de geavanceerde oplossingen van Philips op het gebied van slaap- en ademhalingsaandoeningen. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Saskia Maas
Philips Health Systems Benelux
Tel: +31 (0)653408194
Email: saskia.maas@philips.com

.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHI) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming boekte in 2014 een omzet van 21,4 miljard euro, heeft wereldwijd circa 104.000 medewerkers in dienst, en beschikt over verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming neemt een leidende positie in op het terrein van de cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen, en op het gebied van scheerapparaten en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.