Nieuwscentrum

Philips introduceert volgende generatie monitoring-oplossing met draagbare biosensoren

februari 22, 2016

  • Naadloze samenwerking tussen draagbare biosensor, software ter ondersteuning van klinische besluitvorming en bijbehorende diensten
  • Draagbare medische biosensor meet automatisch en doorlopend hartslag, ademfrequentie, huidtemperatuur, ecg met één afleiding, lichaamshouding en gegevens over lichaamsbeweging bij risicopatiënten die laag-urgente ziekenhuiszorg krijgen.
  • Helpt zorgverleners om verslechtering bij patiënten vroegtijdig op te merken en tijdig in te kunnen grijpen


AmsterdamKoninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) heeft vandaag bekendgemaakt met een nieuwe monitoring-oplossing te komen voor risicopatiënten die laag-urgente ziekenhuiszorg krijgen, zoals op algemene verblijfsafdelingen. Met deze nieuweoplossing, gebaseerd op medische biosensoren laat Philips zien dat het zich blijft inzetten om met behulp van monitoring-oplossingen beter tegemoet te komen aan de behoeften van zorgverleners en patiënten.

Anders dan fitness-trackers en consumentgerichte draagbare oplossingen zorgt de nieuwe medische biosensor voor automatische en doorlopende metingen van vitale functies – waaronder hartslag, ademfrequentie en huidtemperatuur – die klinisch relevant zijn. De voor connectiviteit geschikte biosensor stuurt die gegevens vervolgens door naar een speciale toepassing ter ondersteuning van de klinische besluitvorming, waarbij de software kan worden geconfigureerd om bij overschrijding van bepaalde drempelwaarden direct een specifieke zorgverlener of medicus te waarschuwen.

“Voortbouwend op zijn sterke achtergrond op het gebied van patiëntmonitoring doet Philips nu ook zijn intrede op de markt voor mobiele gezondheidsoplossingen en -diensten”, aldus Carla Kriwet, CEO Patient Care & Monitoring Solutions bij Philips. “Wij zien een toekomst voor ons waarin patiënten dankzij met het internet en elkaar verbonden gezondheidstechnologieën sneller revalideren, minder complicaties krijgen, en zowel in het ziekenhuis als thuis meer gemoedsrust krijgen. Wij zien mogelijkheden voor sensoroplossingen en de waarde die ze opleveren in de vorm van de talrijke en concreet bruikbare gegevens. Ze kunnen daarmee namelijk een sterk positieve invloed hebben op de situatie van chronisch zieken, doordat ze kunnen helpen kostbare ongewenste effecten, complicaties, onvoorziene heropnames op de IC-afdeling en langer-durende opnames te voorkomen.”

Philips is met de ontwikkeling van deze oplossing gestart naar aanleiding van gesprekken met zorgverleners. Zij waren op zoek naar snel inzetbare modellen voor co-creatie bij de gerichte aanpak van bepaalde problemen zoalsde ondersteuning van risicopatiënten die laag-urgente ziekenhuiszorg krijgen. Maar ook bij de revalidatie en de overgang naar de thuissituatie. Philips gaat een portfolio uitbrengen met geïntegreerde oplossingen die gekoppeld zijn met analysetoepassingen en dashboards om medici op die manier concreet bruikbare inzichten te bieden waarmee ze betere zorgresultaten kunnen realiseren, kosten kunnen besparen, en de zorg toegankelijker kunnen maken.

Met het oog op de vergrijzing en de toename van het aantal chronisch zieken – in de VS wordt 86 procent van de zorgkosten aan deze groepen besteed[1] – is de zorgsector op zoek naar kostenbesparende manieren om patiënten te monitoren, te diagnosticeren en te behandelen. Naast de op persoonlijke gezondheid gerichte Philips-programma's die consumenten helpen om gezonder te leven en om mogelijk ziektes te voorkomen, zijn de oplossingen met online-functionaliteit van Philips voor professionele zorgtoepassingen – zoals de draagbare biosensor – ontworpen om patiënten die laag-urgente ziekenhuiszorg krijgen, te ondersteunen bij de terugkeer thuis.

De nieuwe biosensor van Philips wordt gepresenteerd op de Philips-stand (nr. 3416) op het jaarcongres van de Healthcare Information & Management Systems Society (HIMSS), dat van 29 februari t/m 4 maart plaatsvindt in congrescentrum Sands Expo in Las Vegas (VS). Blijf op de hoogte over Philips' aanwezigheid op HIMSS. Volg @PhilipsLiveFrom op Twitter of kijk op www.philips.com/himss.

[1] Centers for Disease Control & Prevention (CDC)

Philips Wearable Biosensor

Philips Wearable Biosensor

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Saskia Maas
Philips Health Systems Benelux
Tel: +31 (0)653408194
Email: saskia.maas@philips.com .

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHI) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming boekte in 2014 een omzet van 21,4 miljard euro, heeft wereldwijd circa 104.000 medewerkers in dienst, en beschikt over verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming neemt een leidende positie in op het terrein van de cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen, en op het gebied van scheerapparaten en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op http://www.newscenter.philips.com/nl_nl/index.wpd.  .

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.