Nieuwscentrum

Philips gaat samenwerken met Validic voor uitbreiding connected gezondheidsoplossingen binnen het digitale HealthSuite-platform


Samenwerking maakt integratie mogelijk van gezondheidsgegevens van individuele consumenten van derden

februari 3, 2016

Amsterdam en Durham (VS)Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) heeft vandaag een nieuwe stap aangekondigd in de ontwikkeling van connected gezondheidsoplossingen. Het concern heeft een overeenkomst gesloten met Validic, een snelgroeiende Amerikaanse start-up die een technologieplatform heeft ontwikkeld voor connectiviteit met en toegang tot digitale gezondheidsgegevens. Deze gegevens komen voort uit ziekenhuisapparatuur en systemen voor controle op afstand, sensoren, fitnessapparaten, wearables en welzijnsgerelateerde applicaties.


Het platform van Validic kent een bereik van circa 223 miljoen mensen verspreid over 47 landen. Daarmee biedt de samenwerking Philips mogelijkheden om de eigen connected gezondheidsoplossingen te verbreden en verdiepen. Daarbij valt te denken aan persoonlijke gezondheidsprogramma's, het medische alarmeringssysteem Lifeline en telezorgoplossingen als eCareCoordinator en eCareCompanion, waarbij de data afkomstig zijn van apparaten van derden. De connected gezondheidsoplossingen en -diensten zijn bedoeld om de zorg binnen het gehele gezondheidsspectrum – van gezond leven en ziektepreventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg – beter te coördineren. De oplossingen zijn gebaseerd op het digitale HealthSuite-platform, een open cloud-gebaseerd platform van Philips met diensten, mogelijkheden en tools die de ontwikkeling ondersteunen van een nieuwe generatie connected gezondheids- en welzijnsapplicaties.


“Voor optimale zorgverlening moeten zorgverleners een integraal beeld hebben van de gezondheidstoestand van individuele patiënten”, aldus Jeroen Tas, CEO van Philips Connected Care and Health Informatics. “De zorg vindt steeds vaker buiten de ziekenhuismuren plaats dankzij allerlei connected apparaten die worden ingezet voor de controle van de gezondheid of het verloop van een behandeling. We kunnen nu een volgende stap zetten door gegevens uit bijvoorbeeld iemands glucosemeter en fitness tracker beveiligd te combineren met zijn of haar klinische gegevens. Zorgverleners kunnen zo tot relevante en bruikbare inzichten komen voor nieuwe modellen van gepersonaliseerde gezondheidsbegeleiding voor patiënten. Onze samenwerking met Validic helpt om deze stap sneller te kunnen zetten.”


Philips' digitale HealthSuite-platform integreert gezondheidsdiensten door gebruik te maken van apparaten als smartphones en tablets en van mobiele apps om mensen te helpen bewuster met hun gezondheid en levensstijl om te gaan. Door de integratiemogelijkheden met elektronische medische dossiers en andere bronnen van klinische data ondersteunt HealthSuite tevens zorgsystemen bij het bieden van gecoördineerde zorgoplossingen. Patiënten en hun zorgverleners krijgen praktische inzichten door klinische en persoonlijke gezondheidsgegevens over langere periodes te combineren. De samenwerking met Validic is een verdere uitbreiding van de integratie van gezondheidsgegevens die afkomstig zijn van individuele consumenten. Daarbij kunnen gegevens worden aangeleverd door bijv. fitness trackers, systemen voor controle op afstand en gezondheids-apps, maar ook door medische apparaten als bloeddrukmeters, sensorpleisters en glucosemeters, ongeacht fabrikant of merk. De gegevens worden vervolgens geïntegreerd in bestaande en nieuwe verbonden gezondheidsdiensten.


“Doordat Philips sterk vertegenwoordigd is in zowel de professionele zorgwereld als in de sector voor gezondheidsgerelateerde consumentenproducten, begrijpt het dat een betere begeleiding en een sterkere betrokkenheid van mensen bij hun eigen gezondheid wereldwijd een groot verschil kunnen maken. Philips beseft ook dat alle gezondheidsgegevens verkregen van externe apparaten zodanig beschikbaar moeten worden gemaakt, dat zorgverleners er concrete handelingen aan kunnen verbinden”, aldus Ryan Beckland, CEO en medeoprichter van Validic. “Philips en Validic hebben een gemeenschappelijke visie op geïntegreerde zorg en beseffen beide hoe belangrijk het is dat de verzamelde gezondheidsgegevens ook buiten de muren van het ziekenhuis of de artsenpraktijk worden benut om de kwaliteit van de zorg en de resultaten bij patiënten te verbeteren.”


Het digitale HealthSuite-platform van Philips ondersteunt applicatieontwikkeling met specifieke mogelijkheden voor het beveiligd vastleggen van gezondheids- en welzijnsgerelateerde gegevens en klinische data. Door de verzamelde gegevens te analyseren, kunnen praktisch toepasbare inzichten worden opgedaan. Nu er in steeds hoger tempo nieuwe digitale gezondheidstechnologieën beschikbaar komen, zullen klanten van Philips – zowel patiënten als zorgprofessionals – eerder gebruik gaan maken van connected gezondheidsdiensten via smartphones/tablets en mobiele apps en zo bewuster omgaan met hun gezondheid en levensstijl. Philips biedt het digitale HealthSuite-platform tevens aan als een schaalbaar en beveiligd platform op PaaS-basis (‘Platform as a Service’) voor individuele ontwikkeling en toepassing van verbonden gezondheidsapplicaties.


Voor meer informatie over hoe Philips integrale gezondheidsbegeleiding verbindt met digitale zorgoplossingen kunt u terecht bij de Philips-stand (nr. 3416) op het jaarcongres van de Healthcare Information and Management Systems Society (HIMSS) dat van 29 februari t/m 4 maart plaatsvindt in congrescentrum Sands Expo in Las Vegas (VS).


Op 19 februari om 13.00 uur EST verzorgt Jeroen Tas een live webinar met als thema ‘Cloud Powering the Connected Health Continuum’. Schakel in voor meer informatie over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van connected en geïntegreerde zorgverlening met het digitale HealthSuite-platform van Philips. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Saskia Maas
Philips Health Systems Benelux
Tel: +31 (0)653408194
Email: saskia.maas@philips.com


Joost Maltha
Philips Communications Healthcare Informatics, Solutions and Services
Tel.: +31 610-55-8116
E-mail: Joost.Maltha@philips.com
Twitter: @JoostMaltha


Ashley Needham
Validic Global Communications
Tel. +1 919-423-0233
E-mail: ashley.needham@validic.com 

.

Over Koninklijke Philips

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHI) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming boekte in 2014 een omzet van 21,4 miljard euro, heeft wereldwijd circa 104.000 medewerkers in dienst, en beschikt over verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming neemt een leidende positie in op het terrein van de cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen, en op het gebied van scheerapparaten en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op http://www.newscenter.philips.com/nl_nl/index.wpd.

.

About Validic

Validic provides the industry's leading digital health platform connecting providers, pharmaceutical companies, payers, wellness companies and healthcare IT vendors to health data gathered from hundreds in-home clinical devices, wearables and consumer healthcare applications. Reaching more than 223 million lives in 47 countries, its scalable, cloud-based solution offers one connection to a continuously-expanding ecosystem of consumer and clinical health data, delivering the standardized and actionable insight needed to drive better health outcomes and power improved population health, care coordination and patient engagement initiatives. Validic was named to Gartner's "Cool Vendors" list and received Frost & Sullivan's "Best Practices and Best Value in Healthcare Information Interoperability" and "Top 10 Healthcare Innovating Disruptor" awards. To learn more about Validic, follow Validic on Twitter or visit www.validic.com.

.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.