Samenwerkingsverband van Philips met de RSNA Research & Education Foundation kent sinds 1991 meer dan 110 beurzen toe

december 17, 2015

Andover (VS)Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) heeft bekendgemaakt dat sinds het aangaan van de samenwerking met de Radiological Society of North America (RSNA) in 1991 de RSNA Research & Education Foundation tot nu toe 111 aanvragen voor een beurs heeft gehonoreerd. Philips heeft tot en met 2018 meer dan USD 2,7 miljoen toegezegd en wil via deze samenwerking onderzoeksinnovatie op het gebied van radiologie en geavanceerde beeldvormingsoplossingen naar een hoger plan tillen. Dit om een transformatie van digitale zorgtechnologie te realiseren en medici te helpen optimale zorg te bieden.
 
“De samenwerking tussen Philips en de RSNA Research & Education Foundation geeft blijk van onze inzet voor het bevorderen van onderzoek en ontwikkeling in de radiologie, en van onze wens om de zorgpraktijk te transformeren en zorgresultaten voor patiënten te verbeteren”, aldus Homer Pien, Chief Technology Officer bij Philips Imaging Systems. “We zijn er met name enthousiast over dat we zo bijdragen aan nieuwe inzichten in onderzoek naar hart- en vaatziekten en kanker, omdat geavanceerde oplossingen voor beeldvorming op die gebieden heel veel kunnen betekenen.”
 
Via deze samenwerking wordt opleiders en onderzoekers een mogelijkheid geboden om baanbrekend onderzoek te verrichten en meer inzicht te krijgen in wetenschappelijke vooruitgang op radiologiegebied. De projecten waar tot dusver beurzen aan zijn toegekend, dragen bij aan de vooruitgang van tal van belangrijke zorgdisciplines, waaronder oncologie en cardiologie. Een greep uit de recente onderzoeksprojecten:

 

  • Dr. Navneet Singh, arts in opleiding en PhD-student aan de faculteit Geneeskunde van de University of Toronto: Tijdens het jaarcongres van de RSNA in Chicago (VS) heeft Navneet Singh een presentatie getiteld ‘Clinical Risk-Prediction Models to Identify Patients with Carotid MR-IPH’ gehouden, waarin hij de resultaten besprak van zijn onderzoek naar het herkennen van patiënten met een risico op hartaanvallen en beroertes. In het onderzoek van dr. Singh wordt een geavanceerde MRI-techniek gebruikt om beelden van de halsslagaders te maken en zo bij patiënten met een risico op cardiovasculaire voorvallen een hogere diagnostische consistentie en nauwkeurigheid mogelijk te maken, zodat eerder tot interventie kan worden overgegaan.

  • Dr. Ashley M. Lee, Mallinckrodt Institute of Radiology, Washington University School of Medicine in St. Louis (VS): Het onderzoek van Ashley Lee is erop gericht om op de afdeling spoedeisende hulp patiënten met acute pijn op de borst veilig en efficiënt uit te sorteren door middel van CCTA- (Coronary Computed Tomography Angiography) en myocardiale CT-scans om zo de duur van ziekenhuisopnames terug te brengen. Haar onderzoeksverslag, getiteld ‘Value of Resting Myocardial CT Perfusion for Management of Patients with Acute Chest Pain and Intermediate Risk for Acute Coronary Syndrome’, zal in juni 2016 worden afgerond.

  • Dr. Maciej A. Mazurowski, adjunct-hoogleraar radiologie aan het Duke University Medical Center in Durham (VS): Het onderzoek van Maciej Mazurowski is gericht op verbetering van radiologie-onderwijs met betrekking tot de interpretatie van DBT-beelden (= digitale borsttomosynthese), met als achterliggend doel het gebruik van voorspellende analysemethoden om DBT-trainingen te optimaliseren door herkenning van de sterke en zwakke punten van elke student. De beurs voor dit project, met de titel ‘Improved Education in Digital Breast Tomosynthesis using Machine Learning and Computer Vision Tools’, is in 2014 toegekend.

  • Samantha Delapena, student geneeskunde aan de Keck School of Medicine van de University of Southern California in Los Angeles (VS): Samantha Delapena doet onderzoek naar de vraag of niet-invasieve en onvertraagde echografie met contrastmiddel (Contrast-Enhanced Ultrasound, CEUS) bij specifieke behandelingen tegen leverkanker te gebruiken is voor tumorlokalisatie en beoordeling van de behandelingsrespons. Zij zal haar onderzoeksverslag, getiteld ‘Contrast Enhanced Ultrasound for Evaluating Antiangiogenic Treatment in Hepatocellular Carcinoma’, in juni 2016 afronden.
 

De beurzen – voluit ‘Philips Healthcare/RSNA Grants’ – voor geneeskundestudenten en artsen in opleiding, opleiders en onderzoekers voor 2015 zijn onlangs toegekend aan zes uitverkorenen in de Verenigde Staten ten behoeve van onderzoek dat het gebruik van radiologie in de oncologie en voor cognitieve en musculoskeletale aandoeningen zal bevorderen. De voorgenomen projecten van de ontvangers vertegenwoordigen het transformerende effect en potentieel van radiologisch onderzoek voor zorginnovatie (inclusief onderzoek naar vernieuwing van bewakingsrichtlijnen voor beeldvorming), verbeteren vroegtijdige en consistente diagnostiek, en verhogen de kwaliteit van leven van patiënten.

 

“De RSNA Research & Education Foundation is Philips Healthcare zeer erkentelijk voor de vaste samenwerking aan onderzoeksactiviteiten gericht op de vooruitgang van radiologische kennis”, aldus Burton P. Drayer, voorzitter van het bestuur van de RSNA Research & Education Foundation. “We hebben een gemeenschappelijke visie, namelijk dat radiologie een unieke rol vervult om invloed te hebben op zorgresultaten en deze te verbeteren, en dat er op dat punt nog veel onbenut potentieel ligt. Via deze beurzen bieden we de ontvangers de ondersteuning die ze verdienen om innovatieve radiologie-oplossingen en geavanceerde beeldvorming verder te helpen.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Saskia Maas
Philips Health Systems Benelux
Tel: +31 (0)653408194
Email: Saskia.maas@philips.com

 

Steve Klink
Philips Group Communications
Tel.: +31 6 10 88 88 24
E-mail: steve.klink@philips.com

.

Over Koninklijke Philips

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHI) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming boekte in 2014 een omzet van 21,4 miljard euro, heeft wereldwijd circa 106.000 medewerkers in dienst, en beschikt over verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming neemt een leidende positie in op het terrein van de cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen, en op het gebied van scheerapparaten en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.com/nieuwscentrum.

.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.