Nieuwscentrum

Philips en Cisco vormen wereldwijde strategische alliantie om de 1 miljard euro grote markt voor kantoorverlichting te benaderen

december 9, 2015

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2015/20151209-Philips-en-Cisco-vormen-wereldwijde-strategische-alliantie.html Link gekopieerd

  • Alliantie helpt facilitymanagers, gebouweigenaren en kantoormedewerkers te profiteren van de voordelen van het Internet der Dingen in kantoren
  • Combineert het connected kantoorverlichtingssysteem van Philips met de zeer veilige netwerktechnologie van Cisco; bevat Cisco Catalyst Switches met Power over Ethernet (PoE) technologie 
  • Het connected verlichtingssysteem van Philips verhoogt de energie-efficiëntie, levert gegevens voor het optimaliseren van het gebruikscomfort en verbetert de kantooromgeving
  • Kantoormedewerkers kunnen hun verlichting personaliseren via hun smartphone


Amsterdam, Nederland – Koninklijke Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA), de wereldwijde marktleider in verlichting en Cisco (NASDAQ: CSCO), de wereldleider in IT, maken vandaag een wereldwijde strategische alliantie bekend die nieuwe waarde zal creëren in energiebesparingen, gebouwefficiëntie en productiviteit van medewerkers, mogelijk gemaakt door het Internet der Dingen (Internet of Things - IoT) in moderne kantoren. Deze alliantie verenigt het op LED gebaseerde connected verlichtingssysteem van Philips met Cisco’s IT-netwerk, om samen een wereldwijde kantoormarkt met een geschatte waarde van 1 miljard euro¹ te benaderen.

 

Verlichting is overal aanwezig en is daardoor een van de gemakkelijkste manieren om het Internet der Dingen naar kantoorgebouwen te brengen. Lichtpunten in het Philips-systeem die voorzien zijn van sensors en softwaretoepassingen kunnen worden aangesloten met behulp van Cisco-technologieën. Dit verlichtingsnetwerk creëert een communicatieweg voor informatie en helpt nieuwe diensten mogelijk te maken.

 

De wereldwijde alliantie in het Internet der Dingen helpt klanten het beste te ontvangen dat de verlichtings- en IT-branche te bieden hebben. Philips en Cisco zullen ook gaan samenwerken aan een gezamenlijke marktbenaderingsstrategie.

 

Bill Bien, SVP, Hoofd Strategy and Marketing bij Philips Lighting, zegt: “In onze alliantie werken twee van 's werelds grootste en meest vertrouwde verlichtings- en connectivity-merken samen om het Internet der Dingen tot leven te brengen in kantoren en commerciële gebouwen overal ter wereld. Klanten krijgen de beste energie-efficiënte verlichtingservaring in de connected wereld en kunnen informatie gebruiken die via hun connected verlichtingssysteem is verkregen voor het besparen van energie, verminderen van kosten, verbeteren van productiviteit en optimaliseren van hun werkomgeving. Verlichting die is verbonden met een zeer veilige, betrouwbare IT-infrastructuur vormt de ruggengraad van het slimme kantoor van de toekomst.”

 

Samen richten Philips en Cisco zich op het versnellen van de acceptatie van deze technologie in de markt en het leveren van een grotere mate van connectivity, comfort en efficiëntie, gebruikmakend van de meest innovatieve functies van een modern gebouw.

 

Edwin Paalvast, SVP EMEAR, Cisco en executive sponsor van de Cisco – Philips Alliantie, zei: “De wereld wordt digitaal en door samen te werken met Philips kunnen we gebouweigenaren helpen hun verlichtingsnetwerken sneller te digitaliseren voor een betere gebruikservaring en efficiëntie. Door partner te worden van Philips leveren we een betrouwbare LED-verlichtingsoplossing met PoE-voeding via een uiterst veilig IT-netwerk.”

 

Verlichting is een logische eerste stap in het proces om het Internet der Dingen wereldwijd naar ondernemingen te brengen. Indien voorzien van sensors wordt connected verlichting intelligent voor het detecteren en meten van de omgeving. Aanwezigheidssensors in het systeem kunnen bijvoorbeeld informatie leveren over het gebruik van ruimte om te helpen kosten te verlagen.

 

Verlichting is gewoonlijk verantwoordelijk voor 40 procent van het elektriciteitsverbruik van een gebouw. Bijna 80 procent besparing op energie- en onderhoudskosten van het gebouw kan gerealiseerd worden door het beheren, integreren en regelen van een Philips connected LED-verlichtingssysteem via een netwerk met Cisco.

 

Om kantoren comfortabeler te maken, kunnen kantoormedewerkers de LED-verlichting personaliseren en aanpassen aan hun voorkeuren en taken. Voor mobiele toegang kunnen kantoormedewerkers een smartphone-app gebruiken om via een communicatienetwerk toegang te krijgen tot andere gebouwdiensten.

 

Om aan te tonen hoe Philips en Cisco kunnen samenwerken om de voordelen van het Internet der Dingen te ontsluiten in kantoren installeert Cisco een state-of-the-art connected verlichtingssysteem van Philips in haar Canadese hoofdkantoor in Toronto.

 

“De mogelijkheden van dit connected verlichtingssysteem zijn eindeloos”, zegt Richard Lees, Senior Project Manager bij CBRE Limited, een commerciële vastgoed- en investeringsonderneming. “Dit systeem heeft zoveel mogelijkheden dat we ze nog steeds niet allemaal ontdekt hebben.”

 

¹ Schatting door Koninklijke Philips gebaseerd op de omvang van de totaal te benaderen kantoorverlichtingsmarkt.

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2015/20151209-Philips-en-Cisco-vormen-wereldwijde-strategische-alliantie.html Link gekopieerd

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Renée de Bruin
Communications Manager Lighting
Tel: +31 611348365
Email: renee.de.bruin@philips.com

.

Over Koninklijke Philips

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHI) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming boekte in 2014 een omzet van 21,4 miljard euro, heeft wereldwijd circa 106.000 medewerkers in dienst, en beschikt over verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming neemt een leidende positie in op het terrein van de cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen, en op het gebied van scheerapparaten en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.com/nieuwscentrum.

.

About Cisco

Cisco (NASDAQ: CSCO) is the worldwide leader in IT that helps companies seize the opportunities of tomorrow by proving that amazing things can happen when you connect the previously unconnected. For ongoing news, please go to http://thenetwork.cisco.com.

 

Cisco and the Cisco logo are trademarks or registered trademarks of Cisco and/or its affiliates in the U.S. and other countries. A listing of Cisco’s trademarks can be found at www.cisco.com/go/trademarks. Third-party trademarks mentioned are the property of their respective owners. The use of the word partner does not imply a partnership relationship between Cisco and any other company.

.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.