Nieuwscentrum

Philips introduceert DoseWise Portal 2.0 voor het beheren van stralingsrisico’s voor zowel patiënt als arts

december 1, 2015

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2015/20151201-Philips-introduceert-DoseWise-Portal-2_0-voor-het-beheren-van-stralingsrisicos.html Link gekopieerd

Amsterdam – Op de jaarlijkse conferentie van de Radiological Society of North America (RSNA) presenteert Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG AEX: PHIA) DoseWise Portal 2.0. Met deze uitgebreide software-oplossing voor stralingsdosisbeheer worden de blootstellingsrisico’s voor zowel patiënten als zorgpersoneel beheerst. De oplossing stelt zorgverleners in staat om de stralingsblootstelling als gevolg van beeldvormende scans te registreren en te analyseren. Hierdoor kunnen zij goed onderbouwde beslissingen nemen over stralingsdoses en uiteindelijk het welzijn van patiënten en medewerkers beter waarborgen.

 

De Joint Commission heeft dit jaar normen uitgevaardigd die zorgverleners verplichten om de stralingsdoses waaraan patiënten worden blootgesteld zorgvuldig in de gaten te houden. Artsen staan dan ook onder verscherpt toezicht en moeten de stralingsdoses nauwlettend in de gaten houden wanneer ze opdrachten geven voor patiëntonderzoeken. Zorgverleners beseffen tevens de noodzaak van zorgvuldig stralingsdosisbeheer voor hun personeel, en zijn op zoek naar manieren om medewerkers te beschermen tegen de verstrooide straling die optreedt bij chirurgische ingrepen.

 

“Sinds de introductie van DoseWise Portal op RSNA 2014 heeft Philips hard gewerkt aan de ontwikkeling van toonaangevende oplossingen voor stralingsdosisbeheer”, vertelt Dominic Siewko, Radiation Health & Safety Officer bij Philips. “Deze inspanningen hebben geleid tot DoseWise Portal 2.0, de eerste geïntegreerde oplossing voor stralingsdosisbeheer voor zowel patiënten als zorgpersoneel. DoseWise Portal 2.0 helpt zorgverlenersom te voldoen aan de strenge nieuwe regelgeving op het gebied van stralingsblootstelling.”

 

Stralingsdosisbeheer
DoseWise Portal 2.0 biedt een aantal nieuwe of aangepaste functies, waaronder een verbeterd dashboard voor het bekijken van patiëntgegevens, inclusief een nieuwe geavanceerde rapportagefunctie voor de maximale huiddosis van patiënten die complexe fluoroscopie-onderzoeken ondergaan. Tijdens dergelijke onderzoeken maken chirurgen gebruik van hoge stralingsniveaus om ingrepen in het lichaam goed te kunnen sturen. Deze techniek kan echter gezondheidsrisico’s met zich meebrengen door de hoge stralingsdosis op de huid op de plek waar de sonde of katheter in het lichaam wordt gebracht. DoseWise Portal 2.0 waarschuwt het zorgpersoneel wanneer het stralingsniveau  extreme waardes bereikt waarbij nacontroles vereist zijn.

 

DoseWise Portal 2.0 kan tevens worden geïntegreerd met DoseAware Xtend, een oplossing waarmee zorgverlenersde stralingsblootstelling van personeel in de gaten kunnen houden om hun medewerkers te beschermen tegen hoge stralingsniveaus. In ziekenhuizen worden interventieradiologen aan de hoogste stralingsdoses blootgesteld, waarbij in veel gevallen de limiet voor jaarlijkse blootstelling bijna wordt bereikt. DoseAware combineert de dosisgegevens van personeel en patiënten in de gebruikersinterface, en helpt artsen om hun stralingsblootstelling van moment tot moment in de gaten te houden.

 

Philips presenteert de DoseWise Portal 2.0-oplossing in stand nr. 6736 tijdens de RSNA-conferentie, die dit jaar plaatsvindt van 29 november tot en met 4 december in Chicago. Volg @PhilipsLiveFrom of kijk op www.philips.com/rsna voor meer informatie over Philips’ aanwezigheid op #RSNA15.

 

Voor meer informatie over DoseWise Portal 2.0 en de overige Philips-oplossingen voor stralingsdosisbeheer kunt u terecht op https://www.usa.philips.com/healthcare/product/HC895001.

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2015/20151201-Philips-introduceert-DoseWise-Portal-2_0-voor-het-beheren-van-stralingsrisicos.html Link gekopieerd

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Saskia Maas
Philips Health Systems Benelux
Tel: +31 (0)653408194
Email: Saskia.maas@philips.com

 

Steve Klink
Philips Group Communications
Tel.: +31 6 10 88 88 24
E-mail: steve.klink@philips.com

.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHI) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming boekte in 2014 een omzet van 21,4 miljard euro, heeft wereldwijd circa 106.000 medewerkers in dienst, en beschikt over verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming neemt een leidende positie in op het terrein van de cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen, en op het gebied van scheerapparaten en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.com/nieuwscentrum.

.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.