Nieuwscentrum

Philips en Heijmans geselecteerd voor project Roadmap Stedelijke verlichting Eindhoven 2030

oktober 22, 2015

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2015/20151022-Philips-en-Heijmans-geselecteerd-voor-project-Roadmap-Stedelijke-verlichting-Eindhoven-2030.html Link gekopieerd

Eindhoven - De gemeente Eindhoven heeft Philips en Heijmans geselecteerd om het project Roadmap Stedelijke verlichting Eindhoven 2030 verder uit te werken. De opdracht omvat de ontwikkeling van innovatieve lichttoepassingen in de openbare ruimte, als ook onderhoud en beheer van de openbare verlichting in de gemeente. Hiermee worden Philips en Heijmans beoogd design- en innovatie partner van de gemeente Eindhoven voor de komende vijftien jaar.

 

De gemeente selecteerde Philips en Heijmans omdat de invulling door deze partijen het beste beantwoordde aan het verbeteren van de kwaliteit van leven voor de inwoners in de gemeente. Uitgangspunt daarbij is de meeste waarde voor het beschikbare budget van de opdrachtgever. Philips en Heijmans en hebben zich daarbij onderscheiden op de criteria: duurzaamheid, innovatie,  samenwerking met inwoners, bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen, en door hun aanpak om de verouderde openbare verlichting te vervangen door intelligente LED-armaturen. 

 

Met het project wil de gemeente verlichting in de openbare ruimte op een vernieuwende wijze inzetten, zodat deze bijdraagt aan de kwaliteit van leven in de stad. Tijdens de aanbesteding en selectie toonden Heijmans en Philips het beste aan hoe zij samen met inwoners de stad in de komende jaren als proeftuin willen inrichten voor ontwikkeling van slimme lichttoepassingen in de openbare ruimte. Daarnaast zullen zij onderhoud en beheer van de openbare verlichting efficiënt aan gaan pakken. Op termijn kunnen aan het lichtsysteem nieuwe functionaliteiten worden toegevoegd.

 

De komende weken gaan beide partijen in nauwe samenwerking met de gemeente de
pre-awardfase in en zal het projectvoorstel verder worden uitgewerkt. Vervolgens zal de gemeente het project half december definitief gunnen. Het project start op 1 januari 2016.

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2015/20151022-Philips-en-Heijmans-geselecteerd-voor-project-Roadmap-Stedelijke-verlichting-Eindhoven-2030.html Link gekopieerd

Over Koninklijke Philips N.V.:

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHI) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming boekte in 2014 een omzet van 21,4 miljard euro, heeft wereldwijd circa 106.000 medewerkers in dienst, en beschikt over verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming neemt een leidende positie in op het terrein van de cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen, en op het gebied van scheerapparaten en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.com/nieuwscentrum.

.

Over Heijmans

Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die activiteiten in vastgoed, woningbouw, utiliteit en infra combineert in de werkgebieden wonen, werken en verbinden. Heijmans is actief in Nederland, België en Duitsland, en levert als technology partner kennis en concepten in verschillende markten. Door te sturen op voortdurende kwaliteitsverbetering, innovatie en integraliteit realiseren we toegevoegde waarde voor onze klanten. Heijmans realiseert projecten voor woonconsumenten, bedrijven en overheden. Met circa 6.800 medewerkers en ruim € 900 miljoen omzet over de eerste helft van 2015, bouwen we aan de ruimtelijke contouren van morgen. Voor meer informatie, kijk op www.heijmans.nl.

.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.