Nieuwscentrum

Philips versterkt samenwerking met Amazon Web Services voor uitbreiding van digitale zorgoplossingen in de cloud

oktober 9, 2015

Las Vegas (VS)Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) heeft vandaag bekendgemaakt dat het de samenwerking met Amazon Web Services (AWS) gaat versterken in het kader van Philips' strategie om een ecosysteem te creëren voor nieuwe soorten ‘connected’ en gepersonaliseerde digitale zorgoplossingen. AWS IoT (Internet of Things) is een nieuw platform dat het eenvoudig maakt om apparaten te verbinden met de diensten van AWS. Dit leidt tot een uitbreiding van de connectiviteit, mogelijkheden en diensten van het HealthSuite Digital Platform van Philips, een open IT-infrastructuur waarmee allerlei gegevens veilig kunnen worden beheerd. Deze gegevens variëren van grote hoeveelheden klinische data tot persoonlijke informatie over iemands gezondheid en levensstijl.
 
“De digitale revolutie op gezondheidsgebied en de kracht van het 'Internet of Things' bieden geweldige kansen om de manier waarop zorg wordt geleverd, positief te transformeren”, aldus Jeroen Tas, CEO van Philips Healthcare Informatics, Solutions & Services. “Door gegevens uit medische dossiers en van met het internet verbonden apparaten te ontsluiten en deze te combineren met analysemogelijkheden, kunnen waardevolle inzichten worden opgedaan over de manier waarop we verantwoord kunnen leven en ouder worden. Bij Philips zijn we op zoek naar manieren om consumenten in staat te stellen een actieve rol te spelen bij de bevordering van de eigen gezondheid. Dat doen we bijvoorbeeld door hen toegang te geven tot informatie over hun gezondheid en hen hier controle over te geven. Door die gegevens hanteerbaarder te maken, faciliteren we betere samenwerking tussen patiënten, medici en zorgverleners.”
 
Philips werkt samen met toonaangevende technologiebedrijven als AWS, academische ziekenhuizen en patiëntenorganisaties om een mondiaal bereik te creëren en de realisatie van 'connected care' binnen het gehele gezondheidscontinuüm te versnellen: van gezond leven en preventie tot diagnose, behandeling en zorg thuis.
 
Om deze nieuwe vorm van zorg op een hoger niveau te brengen, heeft Philips het HealthSuite Digital Platform ontwikkeld, dat draait op de systemen van AWS. Via dit platform worden gegevens van verschillende apps en medische apparaten en systemen (zoals elektronische medische dossiers) veilig verwerkt, gecombineerd en geanalyseerd. Het HealthSuite-platform bestaat uit een beveiligde cloud waarin al meer dan zeven miljoen met het internet verbonden apparaten, sensoren en mobiele apps worden beheerd – waarmee het potentieel van het 'Internet of Things' volledig wordt omarmd.
 
Met AWS IoT breidt Philips zijn platform uit met een toekomstbestendige, veilige en schaalbare IoT-omgeving. Deze technologie zal klanten toegevoegde waarde bieden wat betreft slimmere en meer gepersonaliseerde oplossingen om gezonder te leven en zorg te coördineren. Op die manier kunnen producten – zoals medische alarmeringssystemen en babymonitors – steeds slimmer worden.
 
Hier kunt u een voorbeeld vinden van hoe ons digitale HealthSuite-platform, in combinatie met AWS IoT, oplossingen kan ondersteunen voor toenemende aandeel van ouderen in de bevolking.
 
Op de AWS re:Invent-conferentie, die van 6 tot en met 9 oktober plaatsvindt in Las Vegas , zal Jeroen Tas een presentatie geven over de kracht van IoT op het gebied van gezondheidszorg. Volg #reInvent op Twitter via @PhilipsLiveFrom om op de hoogte te blijven.
 
Voor meer informatie over het Philips HealthSuite Digital Platform zie www.philips.nl/healthsuite 

HealthSuite IoT Architecture based on AWS

HealthSuite IoT Architecture based on AWS

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Saskia Maas 
Philips Health Systems Benelux
Tel: +31 (0)653408194
Email: Saskia.maas@philips.com 
  
Steve Klink
Philips Group Communications
Tel.: +31 6 1088 8824
E-mail: steve.klink@philips.com 
.

Over Koninklijke Philips N.V.:

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips – met in 2013 een omzet van EUR 23.3 miljard – wereldwijd circa 113.000 werknemers in dienst, met verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming heeft leiderschapsposities op het gebied van de cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen; daarnaast op het gebied van scheerapparaten en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.  .

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.