Nieuwscentrum

Philips en Catharina Ziekenhuis sluiten technologieovereenkomst voor nieuw en grootste hart- en vaatcentrum van Nederland


Grotere groep patiënten met complexe hart- en vaatziekten kan straks in Catharina Ziekenhuis terecht voor nieuwste mogelijkheden op het vlak van live 3D beeldgestuurde behandelingen

september 14, 2015

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2015/20150914-Philips-en-Catharina-Ziekenhuis-sluiten-technologieovereenkomst.html Link gekopieerd

Amsterdam, Eindhoven – Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) en het Catharina Ziekenhuis hebben vandaag een overeenkomst getekend voor de medische technologie van het nieuwe hart- en vaatcentrum, dat het ziekenhuis momenteel bouwt en dat medio 2016 open gaat. Het Catharina Ziekenhuis krijgt hiermee toegang tot de nieuwste technologieën voor de beeldgestuurde behandeling van patiënten met hart- en vaatziekten. Door de nieuwe samenwerking met Philips versterkt het Catharina Ziekenhuis zijn toonaangevende positie als topspecialistisch referentie- en behandelcentrum voor deze patiëntengroep.

 

Jaarlijks worden duizenden mensen doorverwezen naar het Hart- en vaatcentrum van het Catharina Ziekenhuis en dit aantal neemt snel toe. Het Catharina Ziekenhuis breidt daarom uit en bouwt een groot nieuw centrum waar al zijn behandelactiviteiten worden geconcentreerd en een geïntegreerde zorg kan worden geboden voor de diagnose en behandeling van patiënten. Het centrum wil daarbij gepersonaliseerde behandelingen kunnen bieden, snelle toegangstijden, een hoge kwaliteit, kosteneffectiviteit en een grote patiënttevredenheid.

 

Vijf interventiekamers en twee hybride operatiekamers
Het grootste hart- vaatcentrum van Nederland wordt door Philips voorzien van vijf volledige, geavanceerde interventiekamers en twee hybride operatiekamers: een combinatie van een steriele conventionele operatiekamer met een kamer voor beeldgestuurde behandelingen, vaak operatiekamer van de toekomst genoemd. Alle kamers worden uitgerust met de allerlaatste innovaties op het gebied van interventionele medische beeldvorming en klinische IT voor de nieuwste typen live 3D beeldgestuurde behandelingen.

 

“Het Hart- en vaatcentrum van het Catharina Ziekenhuis transformeert naar een specialistisch topklinisch centrum waar mensen uit héél Zuid-Nederland, vanuit een geïntensiveerd samenwerkingsverband met andere ziekenhuizen, kunnen worden geholpen met de allernieuwste typen beeldgestuurde behandelingen van hart- en vaatziekten,” zegt Piet Batenburg, bestuursvoorzitter van het Catharina Ziekenhuis. “Met Philips hebben we een sterke en flexibele partner om onze ambities te realiseren.”

 

“Met de nieuwe technologie kan het nieuwe hartcentrum nog sterker inzetten op zijn speerpunten: innovatie en kwaliteit van zorg. We willen voorop lopen in het kunnen aanbieden van de nieuwste typen behandelingen, zoals het beeldgestuurd, heel lokaal en met minimaal bijkomend letsel behandelen van hartritmestoornissen of vervangen van hartkleppen,” voegt cardioloog Lukas Dekker toe.

 

“We zijn bijzonder trots dat het grootste hart- en vaatcentrum van Nederland zich aan Philips verbindt en dat we hen kunnen ondersteunen in de strategische transitie die zij doormaken” zegt Henk Valk, General Manager van Philips Healthcare Benelux. “Samen vormen we bovendien een sterke combinatie om nieuwe typen behandelingen klinisch en technologisch verder door te ontwikkelen, zodat meer patiënten – ook zij met de meest complexe aandoeningen -  kunnen profiteren van de grote voordelen die beeldgestuurde behandelingen bieden, zoals minder letsel en een kortere herstelstijd.”

 

Alle interventiekamers worden voorzien van speciale technologie waarmee de hoeveelheid gebruikte röntgenstraling tijdens cardiale procedures met 50% wordt verminderd, zonder dat dit ten koste gaat van de beeldkwaliteit. Hier profiteren zowel patiënt als personeel sterk van.

 

De klinische IT bestaat onder meer uit live 3D navigatieoplossingen, zoals EP Navigator, HeartNavigator en EchoNavigator. Deze oplossingen combineren 3D beeldvorming met röntgenbeeldvorming en geven de artsen een beter inzicht tijdens de verschillende typen behandelingen.

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2015/20150914-Philips-en-Catharina-Ziekenhuis-sluiten-technologieovereenkomst.html Link gekopieerd

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Joost Maltha
Philips Benelux
Tel.: +31 6 10 55 8116
E-mail: joost.maltha@philips.com

 

Roel Rambags
Catharina Ziekenhuis Eindhoven
Tel. + 31 40 239 84 92
E-mail: roel.rambags@catharinaziekenhuis.nl

.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips – met in 2013 een omzet van EUR 23.3 miljard – wereldwijd circa 113.000 werknemers in dienst, met verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming heeft leiderschapsposities op het gebied van de cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen; daarnaast op het gebied van scheerapparaten en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

.

Over Catharina Ziekenhuis Eindhoven

Het Catharina Ziekenhuis is een modern topklinisch opleidingsziekenhuis waar vrijwel alle specialismen vertegenwoordigd zijn. Naast de reguliere basisfuncties, is het ziekenhuis vooral bekend om de behandeling van patiënten met kanker, hart- en vaatziekten, overgewicht en nierfalen. Er worden veel artsen en verpleegkundigen opgeleid en het wetenschappelijk onderzoek dat gedaan wordt, scoort internationaal hoog. Het Catharina Ziekenhuis draagt al sinds 2000 het NIAZ-kwaliteitskeurmerk en sinds 2009 titel Topwerkgever.

www.catharinaziekenhuis.nl

.

Santeon

Het Catharina Ziekenhuis is een Santeon ziekenhuis. Santeon is een nationale ziekenhuisgroep die streeft naar de hoogste kwaliteit van medische zorg en gastvrijheid. Kijk op www.santeon.nl voor meer informatie.

.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.