Gemeente Eindhoven, UWV en Philips bieden werkzoekenden kansen op betaalde baan

juni 25, 2015

Eindhoven - Gemeente Eindhoven, UWV en Philips hebben hun lopende samenwerking bij de re-integratie van werkzoekenden vastgelegd in een convenant. Doel is om werkzoekende kandidaten van gemeente of UWV via een betaalde werkervaringsplaats in het Philips Werkgelegenheidsplan op de reguliere arbeidsmarkt te plaatsen. Jaarlijks stelt Philips zo’n 75 betaalde werkervaringsplaatsen beschikbaar. 

 

Het Philips Werkgelegenheidsplan (WGP) bestaat al sinds 1983 en biedt personen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om betaalde werkervaring op te doen binnen Philips. Deelnemers krijgen een kennismakingsovereenkomst voor de duur van 1 jaar aangeboden, bij leerwerktrajecten is de overeenkomst maximaal twee jaar.

 

Gemeente Eindhoven, UWV en Philips erkennen het belang van samenwerking bij de re-integratie. Gezamenlijk zetten zij zich in om mensen die wat extra ondersteuning nodig hebben via een ‘werken en leren’ concept kansrijker te maken op de arbeidsmarkt zodat de deelnemer in staat is een reguliere baan te verwerven.

 

De samenwerking met het WGP biedt gemeente Eindhoven en UWV de mogelijkheid om werkzoekenden stapsgewijs naar de reguliere arbeidsmarkt te leiden. UWV en gemeente kunnen investeren in de voortrajecten, extra begeleiding of scholing die noodzakelijk is om duurzame arbeidsinschakeling te realiseren. Daarnaast zullen gemeente en UWV investeren in de formatie die is belast met onder meer de werving en voorselectie van kandidaten en het aanbieden van voorlichtingbijeenkomsten. Uit het bestand van werkloos werkzoekenden worden kandidaten voorgedragen om in het WGP aan de slag te gaan. Werkzoekenden zonder startkwalificatie kunnen in het WGP een vakdiploma halen in bijvoorbeeld logistiek, mechatronica of procestechniek. Hiermee worden hun kansen op de arbeidsmarkt sterk vergroot.

 

De samenwerking is vastgelegd in een convenant met een looptijd tot eind 2016. Het convenant werd vanochtend ondertekend door:

  • Gemeente Eindhoven: Staf Depla, Wethouder van Economie, Werk en inkomen en Beroepsonderwijs;
  • UWV: Hans Marell, Regio manager Zuidoost Nederland;
  • Philips: Hans Dijkman, HR-directeur Benelux.

 

Na een tussentijdse evaluatie zal bekeken worden of de samenwerking ook na 2016 zal worden voortgezet.

Informatie over WGP

Intensieve begeleiding is cruciaal voor het slagen van de WGP-trajecten. Daarom krijgt iedere WGP-deelnemers binnen Philips een vaste werkplekbegeleider en volgt men een aantal workshops en seminars, die helpen bij de persoonlijke ontwikkeling en uitstroom naar werk. Samen met de begeleider wordt vanaf de start een persoonlijk ontwikkelingsplan opgesteld en wordt met gerichte actiepunten benoemd wat de kandidaat wil bereiken tijdens het WGP-jaar en wie/wat daarbij behulpzaam kan zijn.

.

Over Koninklijke Philips N.V.:

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHI) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming boekte in 2014 een omzet van 21,4 miljard euro, heeft wereldwijd circa 105.000 medewerkers in dienst, en beschikt over verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming heeft een leidende positie op het gebied van cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen, en op het gebied van scheerapparaten en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.com/nieuwscentrum.

.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.