Nieuwscentrum

Philips en Amerikaanse Westchester Medical Center Health Network kondigen langlopend samenwerkingsverband aan met een waarde van USD 500 miljoen om patiëntenzorg te transformeren

juni 16, 2015

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2015/20150616-Philips-en-Amerikaanse-Westchester-Medical-Center-Health-Network-kondigen-langlopend-samenwerkingsverband-aan.html Link gekopieerd

  • Philips levert innovatieve medische technologieën en adviesdiensten om patiëntenzorg binnen de integrale zorgketen te verbeteren
  • Samenwerking stelt WMCHealth in staat om toegang tot kwaliteitszorg verder uit te breiden en resultaten te verbeteren
  • Partnerschap WMCHealth en Philips is gericht op alle zorgspecialisaties, waaronder radiologie, cardiologie, neurologie, oncologie en pediatrie

 

Andover en Mass. En Valhalla, NY (Verenigde Staten)Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) en Westchester Medical Center Health Network hebben vandaag een meerjarige samenwerking aangekondigd. De overeenkomst, die een contractwaarde vertegenwoordigt van USD 500 miljoen, is gericht op de transformatie en verbetering van de gezondheidszorg van miljoenen patiënten in de regio Hudson Valley in de staat New York.

 

Het samenwerkingsverband is gebaseerd op een 'enterprise-managed' servicemodel, waarbij Philips WMCHealth zal voorzien van een breed pakket aan adviesdiensten op klinisch en bedrijfstechnisch gebied. Daarnaast gaat Philips geavanceerde medische technologieën leveren, waaronder oplossingen op het gebied van beeldvorming, patiëntbewaking, telezorg en klinische IT. De samenwerking heeft tot doel te herdefiniëren hoe het ziekenhuis kwaliteitszorg zal bieden binnen alle verschillende specialisaties, waaronder radiologie, cardiologie, neurologie, oncologie en pediatrie. Dit is van belang nu WMCHealth zich ontwikkelt van een academisch medisch centrum met één locatie naar een regionale zorgaanbieder met diverse vestigingen.

 

De overeenkomst maakt deel uit van de transformatie van WMCHealth naar de grootste aanbieder van geïntegreerde zorgoplossingen in de regio Hudson Valley. WMCHealth, met het hoofdkantoor in Valhalla in de staat New York, is een zorgaanbieder met in totaal 1.500 bedden verspreid over zeven ziekenhuizen, universiteitscampussen en andere locaties. Er wordt samengewerkt met zo’n 300 zorginstellingen. Het vlaggenschip van de organisatie, Westchester Medical Center, is de enige regionale aanbieder van complexe medische en chirurgische ingrepen in een verzorgingsgebied dat ruim 15.000 km2 beslaat en meer dan 3 miljoen inwoners telt.

 

“Om grootschalige verbeteringen te kunnen realiseren waarvan onze patiënten significant zullen profiteren moeten we kijken naar de lange termijn en in staat zijn snel te kunnen inspelen op technologische ontwikkelingen”, aldus Michael D. Israel, president en CEO van WMCHealth. “De alliantie met Philips verschaft ons niet alleen toegang tot de allernieuwste 'connected health'-technologieën, maar biedt ons tevens de mogelijkheid om samen met Philips te werken aan proactieve zorgoplossingen en aan nieuwe patiëntgerichte modellen voor onze regionale zorgverlening. Gezamenlijk willen we de mensen in de Hudson Valley gezond houden door middel van een model dat is gericht op innovatie en transformatie in een waardegedreven omgeving.”

 

De overeenkomst onderstreept de ambitie van Philips om vernieuwende oplossingen te leveren aan ziekenhuizen en grote zorgnetwerken, nu het Amerikaanse zorgstelsel een ingrijpend veranderingsproces doormaakt. Er worden strategische samenwerkingsverbanden aangegaan om de patiëntenzorg structureel te verbeteren, terwijl de kosten, complexiteit en risico's binnen de perken blijven. In vergelijkbare langlopende samenwerkingsverbanden met Philips hebben ziekenhuizen het benutten van capaciteit op het gebied van radiologie aanzienlijk kunnen verbeteren en de bestaande wachtlijsten voor MRI's met de helft kunnen verkorten. Deze organisaties hebben hun investeringen in technologie met 35% teruggebracht, terwijl de klinische kwaliteit is verbeterd.

 

“In een tijd waarin zorgstelsels te maken hebben met steeds meer druk, meer dan ooit het hoofd moeten bieden aan complexe uitdagingen en de rol van patiënten binnen het zorgproces steeds actiever wordt, kunnen wij de status-quo niet langer accepteren”, aldus Frans van Houten, CEO van Koninklijke Philips. “De gezondheidszorg heeft behoefte aan een betrokken partner die niet alleen technologie levert, maar tevens beschikt over uitgebreide expertise op het gebied van zorgsystemen en patiëntenwensen, en de middelen en oplossingen in huis heeft om organisaties en ecosystemen versneld te transformeren. Deze overeenkomst met WMCHealth versterkt onze leidende positie op het gebied van langlopende strategische samenwerkingsverbanden waarmee zorgsystemen de toegang tot kwaliteitszorg kunnen uitbreiden, kosten kunnen beheersen en risico's kunnen delen. Hierdoor kunnen zij richten op hun kerntaak: betere zorg leveren aan de mensen in hun verzorgingsgebied.”

 

Een belangrijk onderdeel van het managed-servicemodel van Philips is de focus op continue verbetering door de handen ineen te slaan met belangrijke spelers op de zorgmarkt, zoals WMC Health. Een gezamenlijk team van WMCHealth en Philips gaat ter plaatse werken aan een optimale inzet van medische technologie en de integratie van IT-middelen tot een uniform platform, waarmee de indrukwekkende klinische werkstromen van WMCHealth nog verder kunnen worden versterkt. Met vroegtijdige en structurele toegang tot de nieuwste innovaties van Philips op het gebied van gezondheidstechnologie kan WMCHealth een maximale bijdrage leveren aan New York’s Delivery System Reform Incentive Payment (DSRIP), een programma dat het zorgstelsel wil hervormen door te herinvesteren in Medicaid, een overheidsprogramma dat gezondheidszorg en financiële steun biedt aan ouderen en arme mensen. Het belangrijkste doel hiervan is het terugdringen van het aantal vermijdbare ziekenhuisopnames met 25% over een periode van vijf jaar.

 

Philips heeft steeds meer meerjarensamenwerkingen met ziekenhuizen. Binnen Nederland  zijn er 9 grote partnerschappen.

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2015/20150616-Philips-en-Amerikaanse-Westchester-Medical-Center-Health-Network-kondigen-langlopend-samenwerkingsverband-aan.html Link gekopieerd
Philips patientbewakingstechnologieën

Philips patientbewakingstechnologieën

Philips beeldvormende technieken voor diagnostiek

Philips beeldvormende technieken voor diagnostiek

Philips beeldvormende technieken om minimaal invasieve behandelingen te begeleiden

Philips beeldvormende technieken om minimaal invasieve behandelingen te begeleiden

Westchester Medical Center

Westchester Medical Center

Westchester Medical Center

Westchester Medical Center

Neem voor meer informatie contact op met:

Steve Klink
Philips Group Communications
Tel. +31 6 10 8888 24
E-mail: steve.klink@philips.com

 

Joost Maltha
Philips Benelux
Tel.: +31 6 10 55 8116
E-mail: joost.maltha@philips.com

.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips – met in 2013 een omzet van EUR 23.3 miljard – wereldwijd circa 113.000 werknemers in dienst, met verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming heeft leiderschapsposities op het gebied van de cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen; daarnaast op het gebied van scheerapparaten en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.