Nieuwscentrum

Philips en de Sint Maartenskliniek versterken strategisch partnership met verlenging en uitbreiding voor echografie en zorg IT

juni 4, 2015

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2015/20150604-Philips-en-de-Sint-Maartenskliniek-versterken-strategisch-partnership-met-verlenging-en-uitbreiding-voor-echografie-en-zorg-IT.html Link gekopieerd

Amsterdam, Nijmegen – Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) en de Sint Maartenskliniek in Nijmegen hebben vandaag aangekondigd hun bestaand strategisch partnership te versterken door deze met 5 jaar te verlengen en uit te breiden met echografie en IT dienstverlening. De nieuwe overeenkomst is een aanvulling op de bestaande 10-jarige samenwerking die in 2012 werd vastgelegd en heeft tot doel de kwaliteit van zorg en operationele bedrijfsvoering van het ziekenhuis voor lange tijd te optimaliseren in een snel veranderend zorglandschap.

Het ziekenhuis krijgt met de overeenkomst permanente toegang tot de geavanceerde Affiniti and EPIQ echografietechnologie van Philips. Ook gaat het ziekenhuis gebruik maken van Philips’ digitale beeldbeheersysteem IntelliSpace PACS voor het opslaan en uitwisselen van onderzoeksgegevens van patiënten.

Philips en de Sint Maartenskliniek werkten in 2012 samen een voor Nederland uniek dienstverleningsmodel uit, dat als eerste in Nederland was gebaseerd op het beschikbaar stellen van technologie voor een vast bedrag per maand in plaats van deze aan te schaffen. Philips levert sindsdien de beeldvormende apparatuur voor de afdeling radiologie en de operatiekamers van het ziekenhuis, dat is gespecialiseerd in orthopedie, reumatologie en revalidatiegeneeskunde. Het gaat daarbij onder meer om MRI- en CT-scanners, mobiele en vaste röntgensystemen. Daar komt nu echografie bij voor de afdelingen Reumatologie en Anesthesiologie en het digitale beeldbeheersysteem op de afdeling Radiologie.

“Door dit vernieuwde partnership kunnen we de kwaliteit van de zorg en onze doelmatigheid verder verbeteren. De samenwerking is een goed voorbeeld hoe we met de medische industrie samenwerken aan een verregaand gestroomlijnde en geïntegreerde zorgketen waarin preventie, diagnose, behandeling en revalidatie in de thuissituatie naadloos op elkaar aan zullen sluiten om zo patiëntervaring en behandeluitkomsten te optimaliseren,” zegt Mark Van Houdenhoven voorzitter Raad van Bestuur van de Sint Maartenskliniek

“Het verlengen en uitbreiden van onze samenwerking toont het succes en vertrouwen dat beide partijen hebben in de bestaande relatie én in de samenwerking richting de gezondheidszorg van de toekomst,” zegt Henk Valk, General Manager van Philips Healthcare Benelux. “De zorg is momenteel onderhevig aan een transitie en wij kunnen ziekenhuizen met een flexibel samenwerkingsmodel daarin optimale zekerheid bieden op het vlak van innovatie, kwaliteit en efficiëncy van de patiëntenzorg en transparantie in de investeringen in medische technologie voor de zorg nu en in de toekomst.”

Vanwege de kosteneffectiviteit en flexibiliteit is echografie een van de snelst groeiende modaliteiten op de markt voor beeldvormingssystemen. Op de afdeling Anesthesiologie wordt echografie vooral gebruikt om met behulp van beeldvorming in real-time de juiste positie te bepalen voor de naald om zo de verdovingsvloeistof heel lokaal en nauwkeurig te kunnen inspuiten. Dit verhoogt de effectiviteit en kwaliteit van de procedure. De systemen worden binnen de afdeling Reumatologie onder andere toegepast voor diagnostisch onderzoek van gewrichten, zoals kapsels, pezen en slijmbeurzen. Er kan dan bijvoorbeeld worden vastgesteld of er vocht of een ontsteking aanwezig is.

Philips heeft steeds meer meerjarensamenwerkingen met ziekenhuizen. Binnen Nederland zijn er 9 grote partnerschappen.

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2015/20150604-Philips-en-de-Sint-Maartenskliniek-versterken-strategisch-partnership-met-verlenging-en-uitbreiding-voor-echografie-en-zorg-IT.html Link gekopieerd
Mark van Houdenhoven en Henk Valk tekenen nieuwe overeenkomst

Mark van Houdenhoven en Henk Valk tekenen nieuwe overeenkomst

Philips Affiniti Echografie

Philips Affiniti Echografie

Philips Affiniti Echografie

Philips Affiniti Echografie

Philips Healthcare IT

Philips Healthcare IT

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Joost Maltha 
Philips Benelux
Tel.: +31 6 10 55 8116
E-mail: joost.maltha@philips.com 

Wouter van der Meer
Sint Maartenskliniek
Tel. + 31 24 – 365 9176
E-mail: communicatie@maartenskliniek.nl 
.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips – met in 2013 een omzet van EUR 23.3 miljard – wereldwijd circa 113.000 werknemers in dienst, met verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming heeft leiderschapsposities op het gebied van de cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen; daarnaast op het gebied van scheerapparaten en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.  .

Over de Sint Maartenskliniek

De Sint Maartenskliniek is het grootste gespecialiseerde ziekenhuis van Nederland. En sinds de oprichting in 1936 ook het enige Nederlandse ziekenhuis dat volledig is gericht op houding en beweging. Patiënten kunnen er terecht voor behandeling van eenvoudige tot zeer complexe aandoeningen op het gebied van orthopedie, reumatologie, revalidatiegeneeskunde en pijnbestrijding. De Sint Maartenskliniek is lid van de International Society of Orthopaedic Clinics en is op het gebied van wervelkolomchirurgie, regionale anesthesie en reumatologie benoemd tot Centre of Excellence. Ook ontving het gespecialiseerde ziekenhuis samen met het Radboudumc als enige in Nederland een TÜV-certificering voor het invoeren en vastleggen van diverse gegevens bij dwarslaesiepatiënten voor onderzoek. In het ziekenhuis werken circa 1.800 mensen, waaronder ongeveer 90 specialisten en assistent-geneeskundigen in opleiding. Voor meer informatie zie: www.maartenskliniek.nl  .

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.