Philips en Wilhelmina Ziekenhuis Assen tekenen langlopende samenwerkingsovereenkomst om regionale zorg te verbeteren

mei 28, 2015

Assen, Nederland - Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) en het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) hebben vandaag bekend gemaakt dat zij een 10-jarig technologiepartnerschap hebben gesloten. De vergaande samenwerking voor innovatieve medische technologie en planning- en adviesdienstverlening heeft als doel de kwaliteit en efficiëntie van de patiëntenzorg van het WZA structureel te optimaliseren en flexibel in te kunnen spelen op de veranderende vraag naar gezondheidszorg in de regio en daarbuiten.

 

De Philips-technologie gaat op de afdelingen Radiologie en Nucleaire Geneeskunde van het WZA een rol spelen in de diagnostiek en behandeling van medische aandoeningen. Philips levert onder meer zijn CT-technologie, echografiesystemen en mobiele röntgensystemen voor op de operatiekamers van het WZA. Het ziekenhuis beschikt al over een MRI-scanner van Philips.

 

“Het Wilhelmina Ziekenhuis is een vooruitstrevend ziekenhuis dat continu bezig is met het verbeteren van de kwaliteit van zorg. De overeenkomst geeft ons enerzijds de zekerheid dat we structureel toegang hebben tot de nieuwste technologische zorginnovaties waarmee we onze patiënten beter en sneller kunnen helpen, anderzijds de waarborg van kostenbeheersing voor de lange termijn,” zegt Boudewijn Ponsioen, voorzitter van de raad van bestuur van het WZA. “Het is daarmee een belangrijke stap om onze positie als kwalitatief hoogstaand regionaal ziekenhuis te versterken.”

 

“We gaan toe naar nieuwe modellen van dienstverlening in de samenwerkingen die we hebben met ziekenhuizen. Modellen die inspelen op een snel veranderend zorglandschap, waarin een hoge kwaliteit zorg, aanvaardbare kosten en een snel toenemende en veranderende zorgvraag met elkaar moeten worden gecombineerd,” aldus Henk Valk, General Manager van Philips Healthcare Benelux. “We streven naar maximale aansluiting tussen de zorgvraag en de benodigde capaciteit over een langere periode.”

 

Philips heeft steeds meer meerjarensamenwerkingen met ziekenhuizen: inmiddels al meer dan 35 wereldwijd. Binnen Nederland heeft Philips nu 9 grote partnerschappen.

 

Verminderen röntgenstraling
Het WZA zet met het technologiepartnerschap en de aanschaf van de nieuwste systemen onder meer een belangrijke stap in het verminderen van de hoeveelheid röntgenstraling, waarmee de kwaliteit en veiligheid van de zorg verder kunnen worden verbeterd. Zo wordt de interventiekamer van het WZA uitgerust met Philips’ AlluraClarity technologie, waarmee de hoeveelheid röntgengstraling tot 83% kan worden verminderd. Ook voor onderzoek met een CT-scanner is straks minder straling nodig, zonder dat dit ten koste gaat van de beeldkwaliteit. Minder straling is voor alle patiënten belangrijk, maar vooral voor jongvolwassenen en voor patiënten die langdurige en complexe ingrepen moeten ondergaan of die vaker moeten terugkomen voor onderzoek en behandeling. Daarnaast is het gebruik van minder straling van belang voor de radiologiemedewerkers van het ziekenhuis.

Neem voor meer informatie contact op met:

Joost Maltha
Philips Healthcare Benelux
Tel.: +31 6 10 55 8116
E-mail: joost.maltha@philips.com

 

Marjolein Bosman
Wilhelmina Ziekenhuis Assen
Tel.: +31 592 32 51 68
E-mail: marjolein.bosman@wza.nl

.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips – met in 2013 een omzet van EUR 23.3 miljard – wereldwijd circa 113.000 werknemers in dienst, met verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming heeft leiderschapsposities op het gebied van de cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen; daarnaast op het gebied van scheerapparaten en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

.

Over het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA)

Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen bestaat sinds 1907 en heeft anno nu ongeveer 280 bedden en 1200 medewerkers. Jaarlijks ontvangt het WZA ongeveer 200.000 polikliniekbezoekers. Daarnaast zijn er elk jaar ongeveer 24.000 opnames, waarvan ongeveer de helft dagopnames.
Om de regio Assen en omstreken optimaal te bedienen doet het ziekenhuis als vanouds waar het in uitblinkt: er bestaan korte lijnen, medewerkers en specialisten bieden efficiënte en veilige zorg en tonen hun betrokkenheid. Boven alles staat dat de kwaliteit van het WZA méér dan ‘gewoon goed’ moeten zijn. Verbeteren en vernieuwen is daarom onlosmakelijk verbonden aan  het WZA. Het WZA wil een volwaardig basisziekenhuis blijven voor inwoners van Assen en omgeving. Dat betekent 24/7 SEH-zorg, verloskundige zorg, een basis-IC en een goed toegeruste OK. Samenwerking met huisartsen en andere zorgaanbieders uit de regio is bij dit alles de sleutel tot succes; de zorgvraag en de wensen van de patiënt zijn daarbij leidend. Meer informatie over het WZA vindt u op www.wza.nl.

.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.