Philips en Reinier de Graaf ziekenhuis breiden strategische partnership uit met grootschalig 15-jarig contract voor echografie

mei 18, 2015

Amsterdam, Nederland – Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) en het Reinier de Graaf ziekenhuis (RdGG) in Delft hebben een additionele samenwerkingsovereenkomst getekend voor 15 jaar. Het gehele ziekenhuis krijgt daarmee permanente toegang tot de meest geavanceerde echografietechnologie van Philips. De organisaties hebben dit vandaag bekendgemaakt. De nieuwe overeenkomst is een aanvulling op de bestaande meerjaren samenwerking die in september 2014 werd vastgelegd.

Het is de meest omvangrijke overeenkomst voor echografie die Philips ooit tekende in Nederland. Het onderstreept daarmee de koppositie die Philips inneemt op het gebied van echografie en laat tevens zien hoe de organisatie voorop loopt met grote ziekenhuisbrede maatwerkcontracten.

De nieuwe overeenkomst geldt voor alle afdelingen en alle locaties van het ziekenhuis, waaronder de nieuwe hoofdvestiging die in augustus van dit jaar wordt geopend. De overeenkomst betreft onderhoud en vervanging van alle echografiesystemen in het hele ziekenhuis. De nieuwste generatie echosystemen bieden een unieke combinatie van snelheid en een zeer hoge beeldkwaliteit. Ze zullen onder meer worden ingezet bij onderzoeken in de buikstreek, zwangerschapsonderzoeken, maar spelen ook een belangrijke rol bij de behandeling van reuma of tijdens de behandeling van mensen met hart- en vaatziekten met de nieuwste live 3D-technieken.

De bestaande samenwerking tussen Philips en het Reinier de Graaf ziekenhuis wordt hiermee fors uitbreid. Die partnership biedt het ziekenhuis al snelle toegang tot de andere medische technologieën voor de diagnostiek en behandeling van patiënten, onderhoudsdiensten en innovatieve planning- en adviesdiensten om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Bijzonder uitgangspunt van de partnership is bovendien de sterke focus op het langetermijn optimaliseren van de bedrijfsresultaten van het ziekenhuis in een tijd dat de zorg sterk in beweging is. Daartoe speelt de partnership flexibel in op demografische en macro-economische ontwikkelingen en de veranderende vraag naar gezondheidszorg.

Omdat het gehele ziekenhuis geleidelijk overgaat op systemen uit dezelfde echografie productfamilie van Philips, welke allen dezelfde interface hebben en hetzelfde in gebruik zijn, wordt het voor artsen en personeel straks makkelijker en efficiënter om met echografie te werken. De systemen zijn onderling eenvoudig uit te wisselen. Dit is efficiënter en kan bijvoorbeeld van pas komen als een arts voor een specifieke patiënt behoefte heeft aan een krachtiger systeem met meer functionaliteit van een collega. Ook het trainen in het gebruik van de technologie wordt eenvoudiger

“Reinier de Graaf heeft zorgvuldig bekeken welke echografiesystemen het ziekenhuis nodig heeft na de verhuizing naar ons nieuwe ziekenhuis. We zijn ervan overtuigd dat we nu een gebalanceerd pakket hebben, waarbij elke afdeling de gewenste echodiagnostiek kan bieden. Door het contract met Philips hebben we nu de mogelijkheid om ons apparatuurpark flexibel aan te passen aan toekomstige ontwikkelingen,” zegt Jaap van den Heuvel, directievoorzitter van het Reinier de Graaf.

“Philips verandert van een leverancier van medische technologie naar een dienstverlener die ziekenhuizen over de gehele linie ondersteunt bij zowel kwaliteit van zorg als performance en efficiency. We zien dat ziekenhuizen steeds vaker kiezen voor dit model van stragische samenwerking. De nieuwe overeenkomst met Reinier de Graaf ziekenhuis laat zien hoe je vanuit dit soort partnerships, en de ervaringen en vertrouwensrelatie die er onstaan, vervolgens ook kunt kijken op welke andere fronten je elkaar meerwaarde kunt bieden,” zegt Henk Valk, General Manager van Philips Healthcare Benelux.

De nieuwe echosystemen worden vanaf mei van dit jaar in gebruik genomen.

Philips is wereldwijd leidend in medische echografie. Vanwege de kosteneffectiviteit en flexibiliteit is echografie een van de snelst groeiende modaliteiten op de markt voor beeldvormingssystemen.

Philips CX50 mobile ultrasound during image guided intervention

Philips CX50 mobile ultrasound during image guided intervention

Philips CX50 mobile ultrasound

Philips CX50 mobile ultrasound

Philips EPIQ5 ultrasound maternity

Philips EPIQ5 ultrasound maternity

Philips Sparq ultrasound

Philips Sparq ultrasound

Philips Sparq ultrasound ganglion procedure

Philips Sparq ultrasound ganglion procedure

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Joost Maltha
Philips Benelux
Tel.: +31 6 10 55 8116
E-mail: joost.maltha@philips.com 

Brenda Hesselink
Reinier de Graaf hospital
Tel. +31 15 260 3352
E-mail: b.hesselink@rdgg.nl 
.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips – met in 2013 een omzet van EUR 23.3 miljard – wereldwijd circa 113.000 werknemers in dienst, met verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming heeft leiderschapsposities op het gebied van de cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen; daarnaast op het gebied van scheerapparaten en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.  .

Over Reinier de Graaf

Reinier de Graaf is een topklinisch ziekenhuis, met de hoofdvestiging in Delft, een gebouw in Voorbrug en poliklinieken in Naaldwijk en den Haag – Ypenburg. Met ongeveer 3000 medewerkers en 190 medisch specialisten, is Reinier de Graaf gespecialiseerd in met name alcohol problematiek bij jongeren en allergiën bij kinderen. De IVF kliniek geniet internationale bekendheid. Als opleidingsziekenhuis verzorgt Reinier de Graaf 21 medische (vervolg) opleidingen. www.reinierdegraaf.nl  .

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.