Nieuwscentrum

In juridisch geschil met ex-afnemer heeft Philips tegenvordering ingesteld en is vol vertrouwen in goede afloop

mei 3, 2015

Brandpunt-Reporter besteedt vanavond aandacht aan de wietbranche. In de uitzending komt een voormalige afnemer in beeld waarmee Philips al jarenlang geen zaken meer wil doen en waarmee al geruime tijd een juridisch geschil loopt, waarin partijen over en weer vorderingen hebben ingediend. Voorafgaand aan deze uitzending heeft Philips desgevraagd contact gehad met Brandpunt en in een telefonische toelichting nadrukkelijk gewezen op ons beleid voor klanten in de glastuinbouw.

 

Effectief monitoringsbeleid door Philips voor klanten in glastuinbouw
Philips voert al meer dan drie jaar een proactief beleid om er voor te zorgen dat glastuinbouwproducten in professionele en bonafide handen terecht komen. Dit gebeurt door het monitoren van klanten en het hanteren van een registratieverplichting waarbij wordt vastgelegd waarvoor onze producten (bijvoorbeeld lampen voor glastuinbouw) worden gebruikt. Daarmee heeft Philips de afgelopen jaren leveranties aan klanten gestopt die onze producten doorleveren aan de wietbranche. Philips heeft, ruim voordat in Nederland de ‘Wet strafbaarstelling voorbereidingshandelingen illegale hennepteelt’ in werking trad, dit effectieve monitoringsbeleid opgezet om malafide klanten te traceren.

 

Alle Philips producten die in de wietbranche opduiken zijn ontwikkeld en bedoeld voor andere toepassingen (bijv. glastuinbouw en tunnelverlichting) en Philips heeft diverse producten uit gefaseerd die met name in de wietteelt werden gebruikt. Echter vanwege tussenhandel en 2e hands handel kan Philips nooit een 100% garantie geven dat producten niet in de wietbranche belanden.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHI) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming boekte in 2014 een omzet van 21,4 miljard euro, heeft wereldwijd circa 105.000 medewerkers in dienst, en beschikt over verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming heeft een leidende positie op het gebied van cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen, en op het gebied van scheerapparaten en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.com/nieuwscentrum

.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.