Philips museum en NorthernLight met innovatief iPad spel genomineerd voor SpinAwards 2015

april 3, 2015

Eindhoven - Het Philips museum maakt samen met NorthernLight kans op een prestigieuze SpinAward. In de categorie Game is genomineerd het Philips museum met Mission Eureka, het innovatieve iPad spel over 100 jaar Philips uitvindingen dat door NorthernLight in Amsterdam ontworpen en ontwikkeld is.
 
Tijdens de jurybijeenkomsten van de SpinAwards werden door de vakjury’s 71 nominaties uit de 430 inzendingen gekozen. Stephan Fellinger, bestuursvoorzitter van de Stichting SpinAwards: "We zijn ook dit jaar weer trots op de kwaliteit van het ingezonden werk. De lat ligt dit jaar hoog. Er is door de jury’s echt gekeken naar werk dat het digitale denken verder heeft gebracht.”
 

 

 

 

Mission Eureka
Mission Eureka is een innovatief familiespel over 100 jaar Philips uitvindingen in het Philips museum, voor iedereen vanaf 8 jaar. Je speelt het spel samen in een team van 2 tot 4 personen. Het team krijgt opdrachten, die ze moeten aangaan zoals echte onderzoekers dat doen. Samen met je team kom je erachter hoe bijvoorbeeld led-licht werkt en wat röntgen doet. Op diverse plekken in het Philips museum maakt de iPad connectie met een speltafel en start er een interactief groepsspel met kennisvragen, puzzels en spellen. Teamleden kunnen ook tegen elkaar strijden. Mission Eureka is uniek door deze groepsspelen, waarin je soms zelfs met z'n vieren tegelijk op de iPad speelt. Daarnaast maakt het Philips museum met Mission Eureka als een van de eerste musea gebruik van de iBeacon technologie, waarmee de iPad automatisch de spellocatie herkent en de interactieve groepsspellen op magische wijze van start gaan. Met Mission Eureka ontdekt iedereen de uitvinder in zichzelf.

 

Free choice learning
“De game laat zien hoe een bedrijf zijn eigen verhaal kan vertellen zonder zichzelf in de hoofdrol te plaatsen,” vertelt Peter Slavenburg, directeur van NorthernLight. “Door in het spel gebruik te maken van nieuwe technologieën zoals iBeacon en augmented reality, brengt Philips de uitvindingen die in het Philips museum te zien zijn tot leven. Het interactieve en innovatieve karakter van de game spreekt gezinnen met kinderen enorm aan. Mission Eureka is een mooi voorbeeld van wat we ‘context aware free choice learning’ noemen; het leren dat plaatsvindt buiten de schoolbanken op een andere fysieke locatie en dat met behulp van digitale media enorm wordt gestimuleerd. Dat heeft volgens ons de toekomst en Philips laat met het spel zien dat ze hierin voorop lopen.”
 
Op 16 april worden tijdens de SpinAward Night de winnaars bekendgemaakt in The Warehouse te Amsterdam.

+ complete lijst met nominaties

 

Meer informatie over het Philips museum is te vinden op www.philips-museum.com. Hier is ook praktische informatie over openingstijden, toegangsprijzen en parkeermogelijkheden te vinden.

Perscontact:

Mark Grispen
Manager communications Philips museum
Tel: +31 6 217 016 07
E-mail: mark.grispen@philips.com
 
Anneke van der Voort
PR & communicatie, NorthernLight
Tel: +31 6 417 44676
E-mail: pr@northernlight.nl

.

Over Philips museum

Het Philips museum is het museum van Koninklijke Philips N.V.. Gevestigd in de eerste gloeilampenfabriek van Philips in het centrum van Eindhoven. De tentoonstelling in het museum neemt bezoekers mee op reis door het Philips verhaal. Een verhaal over innovaties en ambitieus ondernemerschap. Vanaf de start van de onderneming in 1891 tot en met de innovaties van morgen. Meer informatie is te vinden op: www.philips-museum.com.
 
Het Philips museum is uitgeroepen door de ANWB tot de top 3 van de leukste uitjes in de provincie Noord-Brabant 2015!

.

Over NorthernLight

NorthernLight is een multidisciplinaire creatief ontwerp bureau dat unieke, interactieve, digitale ervaringen creëert voor merken, musea, science centers, bezoekerscentra en openbare ruimtes. Door het gebruik van de nieuwste digitale technologieën en media innovaties verandert NorthernLight fysieke ruimtes in een plaats waar ontdekken, leren en entertainment hand in hand gaan. NorthernLight is in 1998 opgericht en heeft een kantoor in Amsterdam, China en Brazilië. Tot de klantenkring behoren vele gerenommeerde bedrijven en instellingen wereldwijd. Het bedrijf heeft projecten uitgevoerd in meer dan 25 landen. NorthernLight heeft vele awards gewonnen, waaronder de prestigieuze internationale FIAMP Golden Award voor de Rijks app die het in 2014 voor het Rijksmuseum in Amsterdam ontwikkelde. Meer informatie is te vinden op www.northernlight.nl.

.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.