Philips wint 49 Red Dot Awards voor topprestaties op het vlak design


Het topdesign van Philips op het vlak van productdesign wordt opnieuw beloond door een jury van vooraanstaande specialisten uit de hele wereld

maart 30, 2015

Eindhoven (Nederland) – Met een recordaantal van 49 prijzen, blinkt Koninklijke Philips (NYSE: PHG, AEX: PHI) uit op de editie 2015 van de “Red Dot Award: Product Design”, een van de meest prestigieuze wedstrijden voor productdesign ter wereld.

 

Een van de 49 bekroonde producten, de elegante LumiStreet LED Roadlight, sleepte een onderscheiding in de wacht in de hoogste categorie "Red Dot: Best of Best", voor zijn topkwaliteit en baanbrekend design.

 

   LumiStreet LED Roadlight
Een eenvoudige en zuinige oplossing in een eigentijdse en energie-efficiënte verlichtingsinstallatie voor grote wegen en kleinere straten in woonwijken, die de perceptie van de weg totaal verandert.

+ Download de hogeresolutiefoto 

 

De ingeschreven producten werden beoordeeld door een vooraanstaande jury van experts, volgens een hele reeks strikte criteria, waaronder het niveau van innovatie, functionaliteit, ergonomie, intuïtieve kwaliteit, symbolische en emotionele inhoud, ecologische compatibiliteit en duurzaamheid. Deze criteria worden voortdurend aangepast op basis van de meest recente ontwikkelingen op het vlak van de techniek, de productie, de samenleving, de industrie en het milieu. Een Red Dot award is een internationaal label voor kwaliteit, creatieve competentie en designexcellentie.

 

Een overzicht van alle bekroonde Philipsproducten en de bijbehorende foto's in hoge resolutie vindt u hier.

 

“Centraal in de designaanpak van Philips staan onze studie naar en ons inzicht in hoe de mensen leven en werken", aldus Sean Carney, Chief Design Officer bij Philips. "De ontwerpers bij Philips streven ernaar de technologie zinvol te maken, door te focussen op de noden van het individu en de manier waarop aan deze noden kan worden tegemoetgekomen om een gezonder en gelukkiger leven te leiden. 49 prijzen in een van de meest prestigieuze designwedstrijden is een kroon op het methodologisch werk van onze medewerkers.”

 

Philips Design stelt een creatief, multidisciplinair team tewerk van om en bij de 500 ontwerpers, verspreid over de wereld. Ze werken nauw samen met hun collega's uit de commerciële diensten om de impact van een concept op een vermarktbare oplossing zo groot mogelijk te maken. Philips viert in 2015 90 years of design in de onderneming.


De 49 Red Dot awards komen bovenop de 52 prijzen die Philips onlangs in de wacht sleepte tijdens de iF Design Award 2015 wedstrijd.

Backgrounder Red Dot Awards 2015

Backgrounder Red Dot Awards 2015

A Talk with the designer

A Talk with the designer

Factsheet 'Philips Design 90 years'

Factsheet 'Philips Design 90 years'

Voor meer informatie kan u contact opnemen met:

Joost Maltha
Philips Benelux
Tel.: +31 6 10 55 8116
E-mail: joost.maltha@philips.com
Twitter: @PhilipsNL.

Over Koninklijke Philips N.V.:

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) stelt zich als gediversifieerde onderneming actief op het gebied van “Gezondheid & Welzijn” tot doel het leven van de mensen te verbeteren door zinvolle innovaties op het vlak van gezondheid, lifestyle en verlichting. Philips, met hoofdkantoor in Nederland, behaalde een omzet van 21,4 miljard EUR in 2014 en stelt ongeveer 105.000 personen tewerk met verkoop en diensten in meer dan 100 landen. De onderneming is marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede op het gebied van scheerapparaten, haartrimmers en mondverzorgingsproducten.
Meer informatie over Philips is te vinden op www.philips.com/newscenter.
.

Over de "Red Dot Design Award"

Met 4.928 innovatieve inschrijvingen van 1.994 deelnemers uit 56 landen, enkel voor de editie 2015, is de “Red Dot Award: Product Design” niet alleen de grootste en meest gerenommeerde productwedstrijd ter wereld, maar ook die met de meeste internationale uitstraling. De jury bestaat uit designspecialisten die een internationale reputatie genieten en kunnen bogen op een bagage die ze in staat stelt de speciale interculturele aspecten van het design te beoordelen. Alle prijswinnende producten worden voorgesteld op een online tentoonstelling en in het red dot designmuseum in Duitsland..

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.