Nieuwscentrum

Philips en Janssen Pharmaceutica gaan samenwerken aan ontwikkeling van nieuwe draagbare test voor bloedanalyse ten behoeve van zorg aan patiënten met neuropsychiatrische aandoeningen

maart 25, 2015

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2015/20150325-Philips-en-Janssen-Pharmaceutica-gaan-samenwerken-aan-ontwikkeling-van-nieuwe-draagbare-test.html Link gekopieerd

Amsterdam – Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) heeft vandaag bekendgemaakt dat het een meerjarige ontwikkelingsovereenkomst heeft gesloten met Janssen Pharmaceutica N.V. De samenwerking is gericht op de ontwikkeling van een nieuwe bloedtest die via een compact analyse-apparaat wordt uitgevoerd, om artsen een innovatief hulpmiddel te bieden waarmee de zorg aan patiënten met neuropsychiatrische aandoeningen kan worden verbeterd.

 

Met de overeenkomst wil Philips zijn expertise ten aanzien van ziekenhuis- en thuiszorgtoepassingen voor onderzoek en bewaking aan het bed combineren met de capaciteiten van Janssen op het gebied van het bedenken en ontwikkelen van innovatieve oplossingen voor de behandeling van hersenaandoeningen. Philips is in dit kader verantwoordelijk voor de ontwikkeling en productie van de nieuwe test. De test zal gebaseerd zijn op de Minicare, een systeem dat Philips momenteel ontwikkelt. Janssen zal verantwoordelijk zijn voor de klinische onderzoeken om de werking van de test aan te tonen, en zal te zijner tijd het eindproduct op de markt brengen.

 

“Onze technologie kan een belangrijke rol spelen in de behandeling van chronische ziekten in de ziekenhuis- en thuiszorg”, aldus Frans van Houten, CEO van Koninklijke Philips N.V. “Betere zorg voor patiënten met neuropsychiatrische aandoeningen vormt een belangrijke factor voor het verbeteren van zorgresultaten en verlaging van de zorgkosten. De samenwerking met Janssen is een fantastisch voorbeeld van ons bedrijfsmodel voor open innovatie, waarbij hun kracht op het vlak van neurowetenschap wordt gecombineerd met de biosensor-technologie in ons platform Minicare I-20.”

 

De bloedtest wordt gebaseerd op het voor immunoassays ontworpen Philips-systeem Minicare I-20, dat bestaat uit een compact draagbaar analyse-apparaat, speciale software en een wegwerppatroon (voor eenmalig gebruik) waarin de toepassingsspecifieke test is verwerkt. Op basis van Philips' eigen biosensor-technologie wordt Minicare I-20 ontwikkeld om één bloedmonster te testen op aanwezigheid van meerdere specifieke moleculen in lage concentraties en de uitslagen binnen enkele minuten op het beeldscherm van het analyse-apparaat weer te geven.

 

Van Houten: “Voor de toekomst ben ik ervan overtuigd dat het Minicare-systeem, dat bestaat uit het analyse-apparaat en toepassingsspecifieke patronen en software, kan worden toegespitst op een scala aan andere farmaceutische toepassingen.”

 

De activiteiten rondom Minicare worden ontplooid door het Philips-onderdeel Handheld Diagnostics, waarvan het hoofdkantoor en de productielijnen gevestigd zijn op de High Tech Campus in Eindhoven. De productiecapaciteit van Handheld Diagnostics zal naar aanleiding van de nieuwe samenwerking worden vergroot.

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2015/20150325-Philips-en-Janssen-Pharmaceutica-gaan-samenwerken-aan-ontwikkeling-van-nieuwe-draagbare-test.html Link gekopieerd

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Joost Maltha
Philips Benelux
Tel.: +31 6 10 55 8116
E-mail: joost.maltha@philips.com

 

Hans Driessen
Philips Handheld Diagnostics
Tel.: +31 6 10610417
E-mail: hans.driessen@philips.com

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHI) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming boekte in 2014 een omzet van 21,4 miljard euro, heeft wereldwijd circa 105.000 medewerkers in dienst, en beschikt over verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming heeft een leidende positie op het gebied van cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen, en op het gebied van scheerapparaten en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.com/nieuwscentrum.

.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.