Nieuwscentrum

Philips aanwezig op congres van American College of Cardiology als toonaangevende aanbieder van cardiologie- en 'connected health'-oplossingen


Jeroen Tas, CEO van Philips HISS, praat mee in paneldiscussie over het thema ‘Big Data en de toekomst van de cardiovasculaire geneeskunde’

maart 14, 2015

Andover, VSKoninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG AEX: PHIA) heeft vandaag bekendgemaakt aanwezig te zijn op de Annual Scientific Session and Expo, het jaarlijkse congres van de American College of Cardiology (ACC), die dit jaar van 14 tot 16 maart plaatsvindt in San Diego (VS). Philips zal daar zijn 'connected health'-oplossingen presenteren, evenals technologische innovaties gericht op efficiënte werkstromen en verbetering van de cardiologische zorgverlening.

 

Hart- en vaatziekten zijn wereldwijd doodsoorzaak nummer één: aandoeningen van de kransslagader alleen al eisen jaarlijks meer dan zeven miljoen levens.¹ Philips is een toonaangevende aanbieder van een combinatie van klinische en gepersonaliseerde zorgoplossingen voor de gehele zorgketen. Vanuit die unieke positie kan Philips cardiologen helpen hart- en vaataandoeningen te behandelen door preventie en gezond leven te stimuleren, diagnose en behandeling sneller te laten verlopen en effectievere revalidatie en thuiszorg mogelijk te maken.

 

“De zorg aan hartpatiënten omvat tal van variabelen, van familieachtergrond tot leefgewoonten tot medicatietrouw”, aldus Jeroen Tas, CEO van Philips Healthcare Informatics Solutions and Services (HISS).  “Cardiologen moeten de mogelijkheid hebben om klinische gegevens eenvoudig te koppelen aan beelden, scans, informatica en EPD-gegevens, en ook aan informatie die de patiënt in de loop van een traject verstrekt. Zo kunnen gerichte behandelplannen worden opgesteld die de zorgverlening verbeteren. Ons digitale platform HealthSuite schept de voorwaarden voor dit integrale langetermijnbeleid voor de gehele zorgketen, waarmee we tegemoetkomen aan de behoeften van zowel hartpatiënten als hun zorgverleners.”

 

De heer Tas is aanwezig als presentator van en deelnemer aan een paneldiscussie over het thema 'Big Data en cardiologie', samen met andere toonaangevende experts op cardiologiegebied, onder wie L. Kristin Newby en James E. Tcheng van Duke Cardiology, en H. Vernon Anderson van het Texas Heart Institute. De presentaties en de paneldiscussie, met de titel 'Big Data: Future of Cardiovascular Medicine IV', vinden plaats op zondagochtend 15 maart van 08.00 tot 09.30 uur plaatselijke tijd.

 

Op de Philips-stand (nr. 137) brengt de onderneming een aantal aspecten onder de aandacht van de oplossingen die mogelijk zijn op het gebied van cardiologie en 'connected health'.

  • Op zaterdagochtend 14 maart om 10.15 uur plaatselijk tijd zal op feestelijke wijze een lint worden doorgeknipt ter gelegenheid van de recente overname van Volcano, een wereldwijd toonaangevende aanbieder van beeldvormings- en meetoplossingen met behulp van katheters voor cardiovasculaire toepassingen. 
  • Philips introduceert tevens nieuwe toevoegingen aan de IntelliSpace-oplossingen voor de cardiologie en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van beeldgestuurde behandelingen. Als toonaangevende systeemintegrator beschikt Philips over een breed aanbod van interventionele röntgen- en echografiesystemen, beeldvormings- en meetkatheters, navigatiesystemen, software en daaraan gerelateerde diensten.

 

Voor meer informatie over de aanwezigheid van Philips op het ACC-evenement kunt u terecht op www.philips.com/ACC, of de #ACC15-conversatie volgen via @Philips en @PhilipsHealth.

 

¹ Wereldgezondheidsorganisatie (WHO)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Joost Maltha
Woordvoerder Philips Healthcare
Tel. +31 6 10 55 8116
E-mail: joost.maltha@philips.com

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHI) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming boekte in 2014 een omzet van 21,4 miljard euro, heeft wereldwijd circa 105.000 medewerkers in dienst, en beschikt over verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming heeft een leidende positie op het gebied van cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen, en op het gebied van scheerapparaten en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.com/nieuwscentrum.

.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.