Philips sleept recordaantal van 52 onderscheidingen binnen op iF DESIGN AWARDS 2015

maart 2, 2015

Dit jaar is het 90 jaar geleden dat design zijn intrede deed binnen Philips. Sinds 1925 is Philips Design uitgegroeid tot een belangrijke strategische partner voor de onderneming door zinvolle innovaties te ontwikkelen die de kwaliteit van leven van mensen verbeteren.

 

Eindhoven – Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) heeft maar liefst 52 prijzen in de wacht gesleept bij de iF DESIGN AWARD 2015, een van de oudste en meest prestigieuze ontwerpwedstrijden ter wereld.

 

Volgens de jury hebben Philips-ontwerpen op indrukwekkende wijze hun meerwaarde aangetoond in alle vijf categorieën van de iF DESIGN AWARDS: Producten, Communicatie, Verpakkingen, Binnenhuisarchitectuur en Professionele Concepten.

 

Tijdens de uitreikingsceremonie, die plaatsvond op 27 februari in München, ontving Philips twee Gold-onderscheidingen, één voor Philips VisaCare in de categorie Producten en één voor IntelliVue Google Glass in de categorie Professionele Concepten.

 

   Philips VisaCare
Met VisaCare kunnen gebruikers in alle rust thuis een professionele microdermabrasiebehandeling ondergaan voor een stevigere, jong uitziende huid. Dit exclusieve product voor vrouwen is ontworpen om de esthetische kwaliteiten van het Philips-portfolio schoonheidsproducten verder te versterken.

Download foto met hoge resolutie 

   Intellivue Google Glass (Proof of Concept)
Door Philips IntelliVue-patiëntbewakingssystemen te combineren met revolutionaire Google-technologieën, heeft Philips de eerste succesvolle simulatie uitgevoerd voor de naadloze overdracht van vitale functies van patiënten naar Google Glass. Hierdoor zouden artsen op een volledig nieuwe manier snel toegang kunnen krijgen tot de informatie die zij nodig hebben, op het moment dat zij die nodig hebben.

Download foto met hoge resolutie 

 


“In de afgelopen 90 jaar hebben Philips-ontwerpers de levens van talloze mensen verbeterd met producten uiteenlopend van gloeilampen, radio’s, tv’s, cd’s, röntgenapparatuur en MRI-scanners tot koffiezetmachines en scheerapparaten”, aldus Sean Carney, Chief Design Officer bij Philips. “Het recordaantal prestigieuze onderscheidingen dat wij mochten ontvangen, toont aan hoe Philips Design voortbouwt op zijn rijke geschiedenis van innovatie en vandaag de dag een prominentere rol dan ooit speelt binnen Philips en in de markt als geheel.”

 

Philips beschikt over een team van ruim 500 ontwerpers, een van de grootste en meest diverse designteams ter wereld. Ontwerpers met 35 nationaliteiten werken vanuit 15 studio’s over de hele wereld, van Nederland tot Azië en de Verenigde Staten. Zij beschikken over expertise in vele disciplines, waaronder productontwerp, interactieontwerp, gegevensvisualisatie, dienstontwerp en comunicatieontwerp, evenals specifieke kennis en ervaring in het ontwerpen van zorg-, verlichtings- en consumentenproducten.

 

Een overzicht van alle bekroonde Philips-ontwerpen en de bijbehorende afbeeldingen met hoge resolutie vindt u hier.


Over de iF DESIGN AWARDS
iF organiseert al sinds 1953 eerlijke en onafhankelijke ontwerpwedstrijden en heeft op die manier een vooraanstaande positie verworven in de internationale designwereld. Het iF-kwaliteitspredikaat staat voor buitengewone prestaties op het gebied van ontwerp en vormgeving en wordt over de hele wereld erkend. De deelnemers aan de jaarlijkse iF DESIGN AWARDS lopen uiteen van autobedrijven tot zelfstandige ontwerpstudio’s.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Joost Maltha
Philips Benelux
Tel: +31 (0)6 10 55 8116
E-mail: joost.maltha@philips.com

 

Ange Dunselman
Philips Innovation & Design Communications
Tel: +31 (0)6 2032 4488
E-mail: ange.dunselman@philips.com

.

Over Koninklijke Philips N.V.:

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHI) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming boekte in 2014 een omzet van 21,4 miljard euro, heeft wereldwijd circa 105.000 medewerkers in dienst, en beschikt over verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming heeft een leidende positie op het gebied van cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen, en op het gebied van scheerapparaten en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.com/nieuwscentrum..

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.