Nieuwscentrum

Primeur Antwerpen dankzij Philips CityTouch Connected LED-verlichting


Philips ontwikkelt uniek digitaal aansturingssysteem dat straatverlichting en architecturale verlichting combineert

februari 27, 2015

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2015/20150227-Primeur-Antwerpen-dankzij-Philips-CityTouch-Connected-LED-verlichting.html Link gekopieerd

Antwerpen, België – Koninklijke Philips (AEX: PHI, NYSE: PHG), de wereldleider in verlichting, kondigt op vrijdag 27 februari, tijdens de viering van het 450-jarig bestaan van het stadhuis van Antwerpen, een primeur aan in België op het gebied van ‘Connected Lighting’, met de allereerste toepassing van een centraal digitaal beheersysteem voor zowel straatverlichting als architecturale verlichting op en rond de Grote Markt van Antwerpen.

 

Eén systeem stuurt architecturale én functionele verlichting aan
Philips geeft vorm aan het gelaat van de steden van morgen. De nieuwe LED-verlichting op de Grote Markt en omgeving wordt met het Philips CityTouch systeem bediend. Dankzij dit intelligente aansturingssysteem kunnen de historische gebouwen dynamisch worden verlicht, en kan tegelijkertijd de verlichting van de omliggende straten centraal worden bediend. Het systeem is verder uitbreidbaar en daarom ook toekomstbestendig.

 

Stefaan Note, Commercial Director Public Lighting BeLux Philips, is bijzonder trots deze oplossing op maat te kunnen aanbieden. “Philips is erin geslaagd voor de eerste keer een systeem op de markt te zetten dat zowel de functionele verlichting van straten als architecturale verlichting van gebouwen en monumenten centraal kan aansturen. Dit project toont de kracht van onze technologische kennis en hoe wij deze inzetten om relevante innovatie te ontwikkelen die voldoet aan de specifieke behoeften van onze klanten.”

 

Een leefbare stad dankzij een energiezuinig systeem
CityTouch is een innovatie van Philips waarmee licht vanop afstand op een flexibele manier kan aangestuurd worden. Steden krijgen op een eenvoudig manier realtime informatie over het verlichtingsnetwerk en kunnen het verlichtingsniveau onmiddellijk aanpassen waar en wanneer nodig, of energiezuing instellen door dimming tijdens bepaalde periodes. Deze intelligente lichtoplossing helpt lokale besturen dus op een economisch duurzame manier om te gaan met energie.

 

Ludo Van Campenhout, schepen van publiek domein Antwerpen, zegt: “Licht zorgt voor een aantrekkelijke en leefbare stad. Bovendien geeft het extra uitstraling van de historische gebouwen. De gebouwen op de Grote Markt worden nu sfeervol én energiezuinig verlicht. Dit is een van de eerste realisaties uit het Lichtplan dat ervoor moet zorgen dat de stad ook ’s avonds op elke plaats de juiste sfeer creëert en dit op een duurzame manier.”

 

Flexibel en in realtime lichteffecten creëren
De grote flexibiliteit waarmee de verlichting onmiddellijk kan aangepast worden aan gebeurtenissen in de stad en de mogelijkheid om tijdens evenementen bijzondere sferen te creëren, zijn een ware troef.

 

“Antwerpen beschikt over een rijk architecturaal patrimonium. Het leek ons essentieel om de voorgevel van het stadhuis in realtime op diverse manieren te kunnen aanlichten”, verklaart Michel Gerits, stadsarchitect van Antwerpen. “Dankzij het nieuwe verlichtingssysteem volstaat één druk op de knop om een bijzonder effect tot stand te brengen.”

 

Een rijkheid aan lichteffecten, aanzienlijke energiebesparing en de eenvoud van een bediening op afstand: CityTouch zorgt voor een omwenteling van het stadsleven. Philips ligt daarmee aan de basis van de technologische vooruitgang waarmee licht meer wordt dan eenvoudige verlichting.

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2015/20150227-Primeur-Antwerpen-dankzij-Philips-CityTouch-Connected-LED-verlichting.html Link gekopieerd

Voor meer informatie:

Jo Van De Velde
Communicatiemedewerker Stad Antwerpen
Tel + 32 3 338 51 16 (niet voor publicatie)
E-mail: sw_communicatie@stad.antwerpen.be

 

Sabrina Heymans
External Communications Manager Lighting
Tel.: +32 471 83 88 18 (niet voor publicatie)
E-mail : sabrina.heymans@philips.com

.

Over Koninklijke Philips N.V.:

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHI) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming boekte in 2014 een omzet van 21,4 miljard euro, heeft wereldwijd circa 105.000 medewerkers in dienst, en beschikt over verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen.
De onderneming heeft een leidende positie op het gebied van cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen, en op het gebied van scheerapparaten en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.com/nieuwscentrum.

.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.