Nieuwscentrum

Philips en Indica Labs geven kankeronderzoek extra impuls door samenwerking op het gebied van geavanceerde beeldanalyse

januari 15, 2015

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2015/20150115-Philips-en-Indica-Labs-geven-kankeronderzoek-extra-impuls-door-samenwerking-op-het-gebied-van-geavanceerde-beeldanalyse.html Link gekopieerd

Best en New Mexico (VS) – Koninklijke Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) heeft vandaag aangekondigd de geavanceerde beeldanalysealgoritmen van Indica Labs Inc. te gaan gebruiken. Zij gaan onderdeel  vormen van de Digital Pathology Solutions-producten die Philips  aanbiedt. Philips ondersteunt daarmee de initiatieven van onderzoekers binnen de oncologie voor het analyseren van pathologische monsters. Deze samenwerking stelt onderzoekers binnen de pathologie in staat intelligente algoritmen toe te passen op gedigitaliseerde pathologische weefselplakjes. Daarmee zouden ze nog meer informatie in plakjes kunnen opsporen, verwerken en extraheren dan momenteel met een conventionele microscoop haalbaar is.

 

Naar verwachting zal kanker in 2014 de op één na belangrijkste doodsoorzaak in de Verenigde Staten zijn, met meer dan 500.000 dodelijke slachtoffers. Het huidige zorgproces bij patiënten met kanker is vaak complex, inefficiënt en ineffectief. Er is dan ook een groeiende behoefte om pathologen te laten beschikken over kwantitatieve gegevens. Deze kunnen dan als basis dienen voor een gepersonaliseerde aanpak en nieuwe behandelmethoden mogelijk maken.

 

“Digitale pathologie is in staat het ongekend rijke potentieel van ‘datamining’ te ontsluiten,” aldus Perry van Rijsingen, General Manager bij Philips Digital Pathology Solutions. “Meer informatie uit weefselmonsters zou kunnen leiden tot nieuwe inzichten in kankerzorg die persoonsgerichte behandeling ondersteunen, waardoor uiteindelijk patiënten kunnen blijven leven.”

 

Het is aangetoond dat beeldanalyse op basis van digitale beelden van hoge kwaliteit objectieve, besluitvormingsondersteunende gegevenssets kan opleveren. Door gecombineerd gebruik van de Digital Pathology Solution van Philips en het Indica HALO™-beeldanalyseplatform kunnen onderzoekers profiteren van een gestroomlijnde beeldanalyseworkflow en verhoogde productiviteit. Ook kunnen ze hiermee nog meer diepgaande informatie uit weefselplakjes afleiden en daardoor tot inzichtelijker analyses komen dan momenteel mogelijk is. Bovendien zijn de resultaten niet pas dagen later beschikbaar, maar al na enkele uren of soms zelfs minuten.

 

“Digitale pathologie biedt wezenlijke kansen om onderzoekers op het gebied van oncologie en pathologie te wapenen met de kwantitatieve informatie die ze nodig hebben om het kankerzorgproces te kunnen verbeteren,” stelt Steven Hashagen, CEO bij Indica. “Integratie van de hoogwaardige beeldvormingsinnovatie van Philips en ons precisie-analyseplatform HALO verschaft ze alle middelen die ze nodig hebben om nog diepgaander onderzoek te doen naar de voorspellende respons van bepaalde therapieën.Het uiteindelijke doel is dan het aanbieden van een individueel afgestemd kankerbehandelplan.”

 

De onderzoeksgerichte klanten van Philips hebben nu toegang tot een flexibele onderzoekstoolset voor de ontwikkeling van nieuwe oplossingen, naast een suite van softwarefuncties voor het beoordelen van biologische markers als HER2, ER, PR en Ki-67. Philips biedt verder HALO™ van Indica als optie aan bij de Digital Pathology Solution, dieuitsluitend voor onderzoeksdoeleinden (RUO, Research Use Only) is bedoeld.

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2015/20150115-Philips-en-Indica-Labs-geven-kankeronderzoek-extra-impuls-door-samenwerking-op-het-gebied-van-geavanceerde-beeldanalyse.html Link gekopieerd

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Joost Maltha
Philips Healthcare
Tel: +31 6 10 55 8116
E-mail: joost.maltha@philips.com.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips – met in 2013 een omzet van EUR 23.3 miljard – wereldwijd circa 115.000 werknemers in dienst, met verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming heeft leiderschapsposities op het gebied van de cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen; daarnaast op het gebied van scheerapparaten en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.