Nieuwscentrum

Expositie 75 jaar Philips shavers wegens succes verlengd

januari 7, 2015

Vanwege de grote belangstelling verlengt het Philips museum de tentoonstelling ‘75 jaar Philips shavers’. Vanaf de start van de expositie, begin oktober, bezochten vele belangstellenden het museum. Het publiek dat het unieke overzicht van Philips shavers nog niet gezien heeft, kan de expositie nog tot en met 6 april aanstaande bezoeken.

 

De expositie ’75 jaar Philips shavers` geeft aan de hand van meer dan tachtig apparaten, diverse reclameaffiches, films en foto’s een uniek overzicht van Philips shavers vanaf 1939. Met de verlenging van de expositie biedt het Philips museum geïnteresseerden nog drie maanden de kans om de expositie over deze geweldige uitvinding ‘voor den modernen man’ te bezichtigen.

 

Terug- en vooruitblik
Het jaar 2014, dat in het teken stond van 100 jaar Philips Research, was een prachtig jaar voor het Philips museum: bijna vijfenveertigduizend bezoekers bezochten het museum. In juni lanceerde het Philips museum Mission Eureka, het interactieve gezelschapsspel op een iPad over 100 jaar Philips uitvindingen. Diezelfde maand organiseerden de Eureka-partners Eindhovens Dagblad en Omroep Brabant samen met het museum de ‘Mijn Philips-dag’. Tijdens deze dag kwamen vele Philips liefhebbers in het museum bijeen om hun authentieke producten te laten zien en hun bijzondere verhalen te delen.

 

Olga Coolen, directeur Philips museum: “Iedere dag blijkt dat de verhalen van Philips een onuitputtelijke bron voor exposities, science workshops, lezingen, educatieve programma’s en rondleidingen zijn. In 2015 gaan we daar enthousiast mee verder.”

 

Het nieuwe jaar staat voornamelijk in het teken van het ‘Internationaal jaar van het Licht` en ‘90 jaar Philips Design’. Speciaal tijdens schoolvakanties organiseert het Philips museum workshops en kunnen bezoekers de voorstelling ‘De Lamp` zien. Op maandag 6 april, op Tweede Paasdag, viert het Philips museum zijn tweede verjaardag en zijn er festiviteiten voor jong en oud.

 

Meer informatie over het Philips museum is te vinden op www.philips-museum.com. Hier is ook praktische informatie over openingstijden, toegangsprijzen en parkeermogelijkheden te vinden.

75 jaar Philips shavers

75 jaar Philips shavers

Voor meer informatie of persvragen kunt u contact opnemen met:

Mark Grispen
Manager communications Philips museum
Tel: +31 6 217 016 07
E-mail: mark.grispen@philips.com

.

Over Philips museum

Het Philips museum is het museum van Koninklijke Philips N.V.. Gevestigd in de eerste gloeilampenfabriek van Philips in het centrum van Eindhoven. De tentoonstelling in het museum neemt de bezoekers mee op de reis door het Philips verhaal. Een verhaal over innovaties en ambitieus ondernemerschap. Vanaf de start van de onderneming in 1891 tot en met de innovaties van morgen. Meer informatie is te vinden op: www.philips-museum.com.

.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.