masthead philips trilogy in use hospital l

apr 01, 2020

Philips ondersteunt de installatie en training voor de ingebruikname van de eerste levering beademingsapparatuur in Nederland

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

Philips maakte op zaterdag 28 maart bekend dat het snel beademingsapparaten en patiëntbewakingssystemen gaat leveren aan de Nederlandse overheid. Deze medische apparaten zijn van vitaal belang bij de zorg voor patiënten met COVID-19. De belangrijke order en levering van 1000 beademingsapparaten en 1000 patiëntbewakingssystemen is een opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Mede dankzij deze apparaten kan het aantal bedden voor coronapatiënten op de Intensive Care (IC) verder worden verhoogd.

 

De eerste levering van beademingsapparaten uit de Verenigde Staten is ook op zaterdag 28 maart afgeleverd. De levering is in opdracht van het ministerie van VWS over de verschillende ziekenhuizen in Nederland verdeeld. Het Philips Benelux team ondersteunt de ingebruikname in Nederland en werkt hard om de beademingsapparaten te helpen installeren, en traint IC-verpleegkundigen om de apparatuur te bedienen.

Philips Trilogy voor gebruik in het ziekenhuis

Het apparaat is de Philips Trilogy EVO met zuurstof bijmenging (Oxygen Blender Module (OBM)), die is ontworpen voor gebruik op de Intensive Care voor niet-invasieve en invasieve beademing. Het is een voor Nederland nieuw apparaat, dat al naar volle tevredenheid wordt gebruikt op de IC’s van ziekenhuizen in China, Italië en Spanje. Het is nu voor het eerst geleverd in Nederland. In opdracht van het ministerie van VWS is dit apparaat geëvalueerd en gevalideerd door de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC). 

 

De Trilogy EVO/OBM is in combinatie met een HME-filter (een HME-filter is geschikt om virussen te filteren) geschikt bevonden voor klinische ingebruikname op de IC door Prof. Dr Diederik Gommers (voorzitter van de NVIC en IC afdelingshoofd van het Erasmus MC) en Dr. Henrik Endeman (intensivist van het Erasmus MC) als vertegenwoordigers van de NVIC na evaluatie en validatie. 

 

Beiden zijn enthousiast over de mogelijkheden van dit Philips beademingsapparaat en hebben groen licht gegeven voor de verdere verspreiding en ingebruikname van het systeem in Nederland voor zowel invasieve als niet-invasieve beademing van patiënten.

Update 3 April 2020: Philips schaalt de beademingsapparatuur productie op en blijft aan de hele wereld leveren

De recent aangekondigde maatregel van de Amerikaanse regering zien wij als een positieve ontwikkeling, omdat het de toelevering van componenten aan fabrieken voor beademingsapparatuur in de VS -  ook die van Philips - zal ondersteunen. We hebben een gedegen plan om de productie van beademingsapparatuur te verviervoudigen, en deze maatregel helpt daarbij. Philips blijft beademingsapparatuur aan de hele wereld leveren, dus zeker ook aan Nederland. Nederland is voor ons zeer belangrijk.

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Steve Klink

Steve Klink

Philips Global Press Office

Tel: +31 6 10888824

You are about to visit a Philips global content page

Continue

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.