masthead philips avent scd715 l

apr 01, 2020

Philips doneert 3200 babyfoons aan ziekenhuizen voor communicatie met coronapatiënten

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

Philips doneert 3200 babyfoons aan ziekenhuizen in Nederland en België voor de communicatie met coronapatiënten. De donatie is een samenwerking tussen Philips en bol.com die tot stand kwam na verzoeken voor het leveren van babyfoons van diverse ziekenhuizen. Dankzij de babyfoon kunnen zorgprofessionals eenvoudiger, efficiënter en veiliger patiënten helpen die in isolatie liggen vanwege het coronavirus. Dat heeft drie voordelen: 

  • Het verkleint de kans voor zorgprofessionals om zelf te worden besmet met het coronavirus;
  • Het verlicht de werkdruk voor zorgprofessionals doordat zij zich minder vaak om te hoeven kleden;
  • Het reduceert het gebruik van de zeer schaarse persoonlijke beschermingsmiddelen (Personal Protective Equipment), zoals pak, handschoenen en mondneusmaskers.

Eenvoudig, efficiënt en veilig communiceren met coronapatiënten in isolatie

“In de afgelopen dagen ontvingen wij verzoeken vanuit meerdere ziekenhuizen om babyfoons te leveren. Het bleek namelijk dat dit een goed alternatief is om op een eenvoudige, efficiënte en veilige manier met hun coronapatiënten in isolatie te communiceren”, aldus Francis Das, Business Leader Personal Health bij Philips Benelux.

 

“Bol.com ontving een soortgelijke vraag ten behoeve van het Flevoziekenhuis. Na snel overleg hebben we daarom samen besloten om 3200 babyfoons te doneren. Daarmee hopen we een bijdrage te kunnen leveren aan het belangrijke werk dat artsen en verpleegkundigen verrichten om de juiste zorg en aandacht aan coronapatiënten te geven.”

Babyfoon bespaart veel tijd én persoonlijke beschermingsmiddelen

Tot dusver zijn de eerste 1800 babyfoons bij ziekenhuizen afgeleverd. Waaronder bij het Flevoziekenhuis in Almere. “We zijn hier echt superblij mee! De parent-unit hangt aan de buitenkant van de gesloten deur van de isolatiekamer, de baby-unit staat bij de patiënt”, aldus verpleegkundige Lyudmila Ruiter.

 

“Als de patiënt nu belt dan kan de verpleegkundige direct observeren en informeren, zonder dat hij of zij zich moet omkleden naar volledige bescherming met pak, masker en handschoenen. Dat bespaart veel tijd én persoonlijke beschermingsmiddelen.” 

Verpleegkundige Lyudmila Ruiter test Philips Avent babyfoon in Flevoziekenhuis
VERPLEEGKUNDIGE LYUDMILA RUITER TEST PHILIPS AVENT BABYFOON IN FLEVOZIEKENHUIS

Verpleegkundige Lyudmila Ruiter test Philips Avent babyfoon in Flevoziekenhuis

Babyfoons voor alle ziekenhuizen in Nederland en België

De babyfoons zijn beschikbaar voor alle ziekenhuizen in Nederland en België. Deze babyfoons beschikken over DECT-technologie die zorgt voor een veilige verbinding, zodat patiënten er zeker van zijn dat de besproken informatie privé blijft. De babyfoon kan zowel worden gebruikt op netstroom als op batterijen. 

 

In Nederland loopt de distributie via Philips. Vrijwel alle ziekenhuizen zijn inmiddels door het gezondheidstechnologiebedrijf benaderd. Voor vragen of verzoeken kan contact opgenomen worden via sonicarezoom.benelux@philips.com.

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue
De 57 babyfoons die Philips en bol.com doneren aan Flevoziekenhuis

De 57 babyfoons die Philips en bol.com doneren aan Flevoziekenhuis

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.