masthead v60 plus with niv screen l

mrt 25, 2020

Algemeen Dagblad: Philips levert zo eerlijk en ethisch mogelijk beademingsapparaten aan Nederland en de rest van de wereld

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

Eerder deze week kondigde Philips aan de productie van medische apparatuur te verhogen om wereldwijd landen te helpen met het bestrijden van het nieuwe coronavirus (COVID-19). Het betreft onder andere beademingsapparaten. 

 

Het gezondheidstechnologiebedrijf produceert nu duizend beademingsapparaten per week. Dit gaat naar tweeduizend per week en de komende maanden en weken moet dit naar vierduizend per week gaan. Steve Klink, woordvoerder van Philips, licht tijdens een interview met het Algemeen Dagblad verder toe hoe Philips dit zal aanpakken.

Eerlijke verdeling van apparatuur

“We willen onze beademingsapparaten zo eerlijk en zo ethisch mogelijk uitleveren op basis van de COVID-19 patiënten statistieken van de WHO en de bestaande capaciteit in een land, dat betekent ook dat Nederland een deel zal krijgen,” aldus Steve. “We hebben van de Nederlandse overheid de opdracht gekregen voor een bestelling van apparatuur voor de Nederlandse Intensive Cares. Dit is niet alleen beademingsapparatuur maar gaat ook over patiëntbewaking. We zijn nu aan het bekijken hoe we daar zo snel mogelijk invulling aan kunnen geven.”

We willen onze beademingsapparaten zo eerlijk en zo ethisch mogelijk uitleveren, dat betekent ook dat Nederland een deel zal krijgen. We zijn in gesprek met de Amerikaanse overheid. De gesprekken gaan goed en we maken ons inmiddels geen zorgen meer.

Steve Klink

woordvoerder van Philips

Internationaal samenwerken is van belang

Het is in deze situatie belangrijk om de internationale samenwerkingen goed te laten functioneren. Philips heeft namelijk verschillende fabrieken in Amerika maar deze zijn afhankelijk van toeleveranciers in Europa en Azië. Steve geeft aan: “We zijn in gesprek met de Amerikaanse overheid. De gesprekken gaan goed en we maken ons inmiddels geen zorgen meer. Voor onze fabrieken in de VS geldt dat we aan de hele wereld blijven uitleveren. We hebben er alle vertrouwen in dat dit ook zo blijft.” 

Alt-text image

Interview Hans de Jong

Eerder gaf Hans de Jong, President Philips Nederland, een interview op NPO Radio 1 over het verhogen van de productie van beademingsapparatuur.

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Steve Klink

Steve Klink

Philips Global Press Office

Tel: +31 6 10888824

You are about to visit a Philips global content page

Continue

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.