masthead Patient is treated with Philips V60 Plus l

mrt 24, 2020

Hans de Jong op NPO Radio 1: “Philips maakt extra beademingsapparaten in verband met corona-uitbraak”

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

NPO Radio 1 interviewt Hans de Jong, president Philips Nederland, over de bijdrage die Philips levert aan het bestrijden van het nieuwe coronavirus. Het gezondheidstechnologiebedrijf heeft aangekondigd dat het de productie van medische apparatuur verhoogt om patiënten met het coronavirus (COVID-19) te helpen diagnosticeren en behandelen. Het gaat onder meer over beademingsapparaten.

Extra beademingsapparaten

“Onze focus is om zo snel mogelijk extra aantallen te maken. Beademingsapparaten zijn hele verfijnde apparaten, longen zijn tere weefsels zeker als mensen ziek zijn”, aldus Hans. “We hebben het produceren van extra aantallen niet alleen zelf in de hand, maar zijn ook afhankelijk van over de hele wereld verspreidde toeleveranciers. We gaan onze aantallen de komende weken verdubbelen en onze toeleveranciers daarbij ondersteunen.”

 

Het streven van Philips is om in de komende acht weken het aantal te verdubbelen en in het derde kwartaal te verviervoudigen. 

We produceren nu duizend beademingsapparaten per week. Dit gaat nu in eerste instantie naar tweeduizend per week. En de komende maanden en weken moet dit naar vierduizend per week gaan.

Hans de Jong

President Philips Nederland

EenVandaag Hans de Jong over beademingsapparatuur

Internationale samenwerking

Hans verwijst ook naar de wereldwijde oproep van Frans van Houten, CEO van Philips, aan producenten om hun productie op te schalen en anderzijds aan overheden om de internationale samenwerkingen goed te laten functioneren.

 

“We zien op dit ogenblik allerlei maatregelen ontstaan. Het lijkt erop dat iedereen alle vitale sectoren met rust laat, dat is heel belangrijk zodat we kunnen door produceren. We zien dat sommige toeleveranciers niet alleen aan ons maar ook aan anderen leveren, dus daar moeten we met z’n allen met goed verstand mee omgaan.”

Statement Frans van Houten

Lees het statement van Frans van Houten, CEO van Philips, over wat Philips doet in het kader van de uitbraak van het nieuwe coronavirus (COVID-19).

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Steve Klink

Steve Klink

Philips Global Press Office

Tel: +31 6 10888824

You are about to visit a Philips global content page

Continue

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.