Nieuwscentrum
masthead philips slaapexpert L

dec 03, 2018

VICE in gesprek met Philips’ slaapexpert Tim Leufkens over de opbrengsten van een dutje tijdens werktijd

Gemiddelde leestijd: 1-2 minuten

VICE Money ging op zoek naar de voordelen die een dutje tijdens werktijd op kan leveren en kwam daarvoor in contact met Tim Leufkens, Senior Scientist bij Philips. In het artikel vertelt Tim onder andere hoe de lengte van het dutje enorm belangrijk is voor een goed resultaat “als je gewekt wordt uit een diepe slaap word je juist moe en verward wakker”.

VICE Money is een economisch online platform voor jonge mensen, van VICE Nederland in samenwerking met ING. Het platform besteedt aandacht aan onderwerpen als Nederlands ondernemerschap, de economie van de toekomst en persoonlijke verhalen over geld.

Bij een goede nachtrust is een dutje natuurlijk niet nodig, en dat is altijd het meest wenselijk. Maar als dat niet lukt, kan een dutje de schade aanzienlijk beperken.

Tim Leufkens

Senior Scientist bij Philips

Volgens Tim Leufkens heeft een kort dutje tijdens werktijd een positief effect op je productiviteit en effectiviteit. Cruciaal is hierbij wel om niet langer dan twintig minuten te slapen, omdat je na deze twintig minuten overgaat van een lichte slaap in een diepe slaap. “Als je gewekt wordt uit een diepe slaap, word je juist moe en verward wakker,” zegt hij.

 

Mocht je nou langer kunnen en willen slapen dan twintig minuten, moeten we volgens Leufkens voor minimaal negentig minuten slaap gaan. “Dat is een goed tijdsbestek, omdat je dan door je hele slaapcyclus – lichte slaap, diepe slaap en REM-slaap – heen bent. Bij een goede nachtrust is een dutje natuurlijk niet nodig, en dat is altijd het meest wenselijk. Maar als dat niet lukt, kan een dutje de schade aanzienlijk beperken."

Philips’ slaapexpert Tim Leufkens

Tim Leufkens is een van de 50 slaaponderzoekers bij Philips. Dankzij het onderzoek van hem en zijn collega’s zorgt Philips ervoor dat mensen in Nederland, en ver daarbuiten, een goede nachtrust krijgen. “Philips is al jaren bezig met slaaponderzoek. Met een team van 50 onderzoekers zijn we bezig om allerlei slaapproducten te verbeteren voor mensen met slaapstoornissen zoals slaapapneu en chronische slapeloosheid. Daarnaast kijken we ook naar hoe we de slaap kunnen verbeteren bij mensen die doorgaans goed slapen.”

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/articles/2018/20181203-vice-in-gesprek-met-philips-slaapexpert-tim-leufkens-over-de-opbrengsten-van-een-dutje-tijdens-werktijd.html Link gekopieerd

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.