Continue naleving van de OSA-therapie

De start van de behandeling en de voortdurende opvolging van therapietrouw zijn essentieel

 

Langdurige therapie die wordt volgehouden, start in elk opzicht met comfort en connectiviteit. Het bevordert de betrokkenheid van de patiënten – en zorgt ervoor dat uw team steeds een stap voor blijft.

Uitdagingen

Maar er zijn een aantal obstakels die het succes van de therapie in gevaar kunnen brengen:

 

 • 30%-40% van de patiënten die PAP-therapie ondergaan, houdt zich naar schatting niet aan de therapie in de eerste 90 dagen1
 • 25% van de patiënten vereist een aanpassing van de voorgeschreven druk in de eerste 90 dagen1
 • Patiënten vinden het tijdens het reizen vaak moeilijk om zich aan de therapie te houden

Pictogram patiëntgerichte continue naleving van OSA-therapie

Philips biedt oplossingen om het leven aangenamer
te maken tijdens de start van de therapie en de opvolging ervan:

Pictogram eerste nacht van de patiënt

Eerste nacht van de patiënt

Pictogram van naleving na 90 dagen

Naleving na 90 dagen

Pictogram gepersonaliseerde zorg en beheer

Gepersonaliseerde zorg en beheer

Pictogram langdurig gebruik en betrokkenheid

Langdurig gebruik en betrokkenheid

We zijn continu bezig met het verfijnen en opnieuw ontwerpen van onze toonaangevende slaap- en inhalatietherapie. Voor een betere integratie en een naadloze interventie. Voor een intuïtief gebruik – met slimme appbegeleiding – en probleemloos beheer door zowel artsen als patiënten. Voor hulp om een goed ritme te bereiken bij elke ademhaling – de enige goede manier van ademhalen. Allemaal om het succes van de therapie opnieuw te definiëren en de zorgverlening te verbeteren.

Aanbevolen oplossingen

Arts glimlachen

Care Orchestrator

 

Biedt geavanceerde mogelijkheden voor het hele zorgteam, zodat ze kunnen samenwerken om patiënten in perfecte harmonie op afstand te beheren.

 

 • De conditie van de patiënt bewaken, kwalificeren en beoordelen – allemaal op één scherm
 • Op afstand geavanceerde functies voor therapie en comfort wijzigen
 • Toegang tot gegevens van elk aangesloten Philips-apparaat, op nagenoeg elk moment, vanaf elke plek
 • U kunt bronnen beschikbaar maken voor degenen die ze het meest nodig hebben

Man slapen met slaapapneu masker

DreamMapper

 

Een gepersonaliseerd volgsysteem houdt patiënten geïnformeerd en verbonden, zodat ze betrokken blijven bij hun therapie.

 

 • De meest gedownloade en de best gewaardeerde PAP-behandelingsapp
 • Stimuleert uw patiënten om zelf de leiding te nemen over hun slaaptherapie
 • Patiënten met DreamMapper bereikten therapietrouw in minder dan 90 dagen3
 • 22% meer therapietrouw door het gebruik van DreamMapper*
 • Uw team heeft meer tijd om nieuwe patiënten te zien, en te spreken met patiënten die extra aandacht nodig hebben

DreamStation Go

DreamStation Go

 

Helpt patiënten de voordelen van de therapie uit te breiden, waarheen de weg ook leidt.

 

 • Gemaakt om gemakkelijk mee te nemen, met een ingebouwde voedingsbron voor een betere draagbaarheid
 • Voorzien van de kleinste en lichtste slangen die Philips ooit heeft ontworpen, om de bewegingsvrijheid tijdens het slapen te verbeteren
 • Met de ingebouwde USB-laadpoort kunnen gemakkelijk mobiele telefoon of andere apparaten worden opgeladen, voor nog meer gemak

DreamStation 2

DreamStation 2


DreamStation 2 CPAP Advanced is de volgende evolutie in klinisch bewezen,8 geïntegreerde slaapoplossingen. Het is ontworpen om operationele efficiëntie en een vereenvoudigde gebruikerservaring te bieden, inclusief flexibele instelling, een volledig geïntegreerde bevochti-ger en modem, geavanceerde comfortfuncties en hulp-middelen voor patiëntbeheer.
 

 • Laat patiënten snel en efficiënt met de therapie beginnen met een out-of-the-box, no-touch se-tup2 door de standaardinstellingen te accepte-ren, of personaliseer op afstand met Care Or-chestrator. U kunt ook kiezen voor de bege-leide, gestroomlijnde, low-touch setup op het apparaat.
 • Het touchscreen is ontworpen om eenvoudig te kunnen worden bediend. Daarnaast zijn er ver-schillende comfortinstellingen beschikbaar zo-als Ramp Plus en bevochtiging.
 • Met de Ramp Plus-functie kunnen patiënten een comfortabele startdruk instellen.
 • Maakt verbinding met de Philips-beheersoft-ware, Care Orchestrator, waardoor u de nale-ving en therapie makkelijk kunt beheren

NightBalance

NightBalance

 

Biedt niet-invasieve en effectieve slaaptherapie voor positionele OSA-patiënten, om continue therapietrouw te stimuleren.

 

 • Een compact, gemakkelijk te gebruiken apparaat dat comfortabel en discreet over de borst kan worden gedragen
 • Produceert zachte trillingen om de patiënt van slaaphouding te laten veranderen zonder diens slaap te verstoren4,5
 • >Meer dan 70% van de patiënten die NightBalance gebruikten, rapporteerden dat ze zich overdag minder slaperig en beter uitgerust voelden6
 • Therapietrouw met NightBalance was significant hoger dan PAP bij patiënten die met positionele OSA waren gediagnosticeerd7

We helpen de belangrijkste aspecten van OSA-zorg zo gebruiksvriendelijk, goedkoop en effectief te maken als mogelijk is -- om zorgverleners de hulpmiddelen te geven die ze nodig hebben om de therapietrouw van patiënten te stimuleren en het leveren van de zorg te verfijnen.

 

Hierdoor krijgt u meer tijd voor patiënten en om gewoon meer gedaan te krijgen, zodat u de grootste belofte op zorggebied kunt nakomen.

Bekijk hoe we u helpen de complexiteit van de OSA-zorg tijdens elke fase te vereenvoudigen:

Pictogram langdurig

Start van de behandeling en voortdurende opvolging van therapietrouw

*Uit een retrospectieve beoordeling, uitgevoerd door Philips Respironics onder circa 15.000 SystemOne-patiënten, is gebleken dat patiënten die gebruik maakten van SleepMapper, later hernoemd tot DreamMapper, een 22% grotere therapietrouw lieten zien dan patiënten die SleepMapper niet gebruikten.

Vergeleken met Philips Respironics Performance-slangen van 22 mm. Onderzoek op basis van vergoeding, DreamStation-slangen van 15 mm vergeleken met microflexibele DreamStation-slangen van 12 mm, 2016 (n=31).

 

Referenties:

 

1. Analyse van 41.703 Care Orchestrator-patiënten in de VS in 2020.

2. Gegevensanalyse na 90 dagen gebruik. Door Philips gesponsord onderzoek naar patiëntvoorkeuren (n=310; n=253 voltooide vragenlijsten). Patiënten gescand tijdens het gebruik van de Maskerselector (n=118) vs. traditionele pasmethodes (n=135). Uitgaande van acceptatie van slimme, standaardinstellingen. U kunt de voorschriften ook vol-ledig via CO instellen zonder het apparaat aan te raken.

3. Whitepaper – DreamMapper: een mobiele toepassing en website om patiënten met slaapapneu die PAP-therapie ondergaan, te stimuleren en de therapietrouw te verbeteren.

4. van Maanen et al. 2013, The sleep position trainer: a new treatment for positional obstructive sleep apnoea.

5. Eijsvogel et al. 2015, Sleep Position Trainer versus Tennis Ball Technique in Positional Obstructive Sleep Apnea Syndrome.

6. Onderzoek van de Nederlandse Apneuvereniging gebaseerd op 75 NightBalance-gebruikers, gedurende gemiddeld 2,2 jaar; 2017.

7. Berry RB, et al, NightBalance Sleep Position Treatment Device versus Auto-adjusting Positive Airway Pressure for Treatment of Positional Obstructive Sleep Apnea, Journal of Clinical Sleep Medicine, Accepted Papers, 2/27/2019.

8. Frédéric Gagnadoux, Dirk Pevernagie, et al., “Validation of the System One RemStar Auto A-Flex for Obstructive Sleep Apnea Treatment and Detection of Residual Apnea-Hypopnea In-dex: A European Randomized Trial,” Journal of Clinical Sleep Medicine, 13(2):283-290, 2017. Clete A. Kushida, Richard B. Berry, et al., “Positive Airway Pressure Initiation: A Randomized Controlled Trial to Assess the Impact of Therapy Mode and Titration Process on Efficacy, Adherence, and Outcomes,” Sleep, 34(8):1083-1092, 2011.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.