zorg-ict

Kijk Zorg & ICT terug: hoe data-uitwisseling en Internet of Things de zorg verbeteren

'Let’s improve health together' was het thema van de Dutch Health Week 2021. Daar kon Philips als zorgtechnologiebedrijf natuurlijk niet ontbreken; kijk nu de sessies terug over hoe data-uitwisseling en Internet of Things (IoT) de zorg nog beter kunnen maken.

We willen je graag informeren en inspireren, meld je aan en blijf op de hoogte van de laatste Medisch Perspectief artikelen.

Op de vraag ‘Hoe kunnen innovaties bijdragen aan een betere gezondheidszorg?’ zijn natuurlijk veel antwoorden mogelijk. Vakblad Zorg & ICT bood tijdens Dutch Health Week 2021 verschillende experts het platform aan om hun inzichten te delen.

 

Sprekers als Lucien Engelen en ‘medical futurist’ Dr. Bertalan Meskó deelden in online sessies en discussies hun visie op de toekomst van de gezondheidszorg. Hoe de uitwisseling van data tussen ziekenhuizen en de inzet van Internet of Things binnen ziekenhuizen daar een rol in kunnen spelen, daarover vertelden experts van Philips.

 

Data-uitwisseling die de monitoring van patiënten ondersteunt

Dat data-uitwisselingen onmisbaar zijn om innovaties in de zorg te verbeteren, daarover is iedereen het wel eens. Maar hoe richt je data-uitwisseling in? Wat is ervoor nodig om patiëntgegevens op de juiste (en veilige) manier te delen – zowel binnen het ziekenhuis, als tussen ketenpartners en met de patiënt?

 

Die vraag stond centraal in het webinar van Laurens Pronk en Mark Mol, die twee werelden bij elkaar brachten: gegevensdeling op basis van open standaarden en klinische toepasbaarheid. Kijk nu hun presentatie terug om te zien hoe deze twee werelden bij elkaar komen in een samenwerkingsplatform waar verschillende zorgverleners transmuraal met elkaar kunnen samenwerken:    

sessie
Clock Blue S Image
Gemiddelde leestijd: 
2-4 min
Wat is ervoor nodig om patiëntgegevens op de juiste (en veilige) manier te delen – zowel binnen het ziekenhuis, als tussen ketenpartners en met de patiënt?"

Laurens Pronk en Mark Mol

Business Development Management, Philips Benelux

Hoe een Internet of Things-platform kan helpen om betere beslissingen te nemen

Steeds meer apparaten zijn ‘verbonden’. En dan hebben we het niet alleen over slimme horloges of thermostaten; ook mobiele apparaten in het ziekenhuis kunnen worden voorzien van track & trace-sensoren met internetverbinding.

 

Welke kansen biedt deze realtime locatiedata (RTLS)? Meer dan je misschien zou denken. Zo ontwikkelde Philips, samen met OLVG, PerformanceFlow: een platform waarop kan worden bijgehouden waar mobiele medische apparaten zich op dat moment bevinden. En dat scheelt niet alleen tijd omdat medische professionals minder lang hoeven te zoeken; het kan er ook voor zorgen dat bestaande apparatuur efficiënter kan worden ingezet. Joliene Munier vertelde tijdens Dutch Health Week welke andere mogelijkheden Internet of Things nog kan bieden om efficiëntere, hoogwaardige zorgverlening mogelijk te maken.

sessie
PerformanceFlow

Meer informatie over de Philips PerformanceFlow?

Waar bevindt een apparaat zich in het ziekenhuis? Is al het preventieve onderhoud voor medische apparatuur uitgevoerd? En hoe vaak wordt het apparaat gebruikt? PerformanceFlow kan antwoord geven op al deze vragen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees verder of neem contact met ons op.
*

Contactinformatie

* Dit veld is verplicht
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Door uw reden voor contact op te geven, kunnen wij u beter van dienst zijn.
We work with partners and distributors who may contact you about this Philips product on our behalf.
*
*

Final CEE consent
Altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van gezondheidszorg? Meld u gratis aan voor de Medisch Perspectief nieuwsbrief.

Contactinformatie

* Dit veld is verplicht
*

Contact details

*
*
*

Bedrijfsgegevens

*
*
*

You are about to visit a Philips global content page

You are about to visit the Philips USA website.

You are about to visit a Philips global content page

You are about to visit the Philips USA website.

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.