Image Guided Therapy tijdens de COVID-19 pandemie

De voordelen van de verschuiving van open chirurgie naar minimaal invasieve procedures blijven significant. Voor patiënten, die gewoonlijk sneller herstellen en een betere behandelingservaring hebben. Maar ook voor zorgverleners, die meer mensen kunnen behandelen met minder kosten.  De meeste beeldgeleide behandelingen zijn cardiovasculaire ingrepen, maar beeldgeleide behandelingen worden steeds vaker op nieuwe terreinen ingezet, zoals neurologie, structurele hartaandoeningen, oncologie en wervelkolomchirurgie. 

We willen u graag informeren en inspireren, dus meld u aan wij houden u op de hoogte van de laatste Medisch Perspectief artikelen.

Image Guided Therapy van Philips biedt complete procedureoplossingen bestaande uit systemen, slimme apparaten, aandoeningsspecifieke software en services voor minimaal invasieve procedures. De business, die zorgverleners tijdens de procedure helpt bij het kiezen, begeleiden, behandelen en bevestigen van de juiste therapie voor elke patiënt, draagt bij aan de ambitie van Philips om in 2030 het leven van 3 miljard mensen te verbeteren.
 

In dit interview geeft Bert van Meurs, Chief Business Leader bij Image Guided Therapy, een update over de strategische ontwikkeling van Image Guided Therapy en bespreekt de wereldwijde impact van COVID-19.

Gemiddelde leestijd: 
4 - 6 minuten

Kun je de strategische richting van de Image Guide Therapy-divisie van Philips aangeven? 

BvM: Vanaf het prilste begin van de beeldgeleide minimaal invasieve behandelingen voor cardiovasculaire aandoeningen, in de jaren vijftig van de vorige eeuw, heeft Philips hierin een pioniersrol vervuld. Oorspronkelijk kwam dit door onze expertise in röntgensystemen, maar tegenwoordig zijn we uitgegroeid tot leverancier van complete procedureoplossingen bestaande uit systemen, slimme apparaten en aandoeningsspecifieke software voor beeldgeleide cardiovasculaire behandelingen. En we breiden onze activiteiten steeds meer uit naar andere ziektebeelden.
 

Innovatie van nu wordt niet aangestuurd door één op zichzelf staande technologie of beeldmodaliteit. Juist door het integreren van verschillende technologieën en verschillende informatiebronnen kunnen we echt procedurebreed innoveren. We bieden tegenwoordig bijvoorbeeld geavanceerde pressure wires die fysiologische metingen uitvoeren om te zien of een blokkade in een kransslagader moet worden behandeld. We kunnen over deze metingen – vastgelegd in het vat zelf – live röntgenbeelden leggen, zodat we op intuïtieve wijze twee informatiebronnen integreren. Zo kan de arts eenvoudiger besluiten waar behandeling nodig is.

 

Het tempo van verandering in beeldgeleide behandelingen heeft gezorgd voor een stille revolutie in de gezondheidszorg: we zijn overgegaan van open chirurgie waarbij patiënten weken in het ziekenhuis moesten blijven, naar minimaal invasieve operaties waarbij patiënten de volgende dag, en soms zelfs al op dezelfde dag, naar huis kunnen. Maar waar ik echt enthousiast van word, is de innovatieve reis die voor ons ligt: van totaal nieuwe manieren van beeldvorming, tot augmented reality, tot de naadloze en intuïtieve samenvoeging van dit alles voor artsen: dit terrein zit vol fantastische mogelijkheden.
 

Als innovatiegericht bedrijf en leider op dit gebied blijven we een belangrijke rol spelen in het bevorderen van onze '’quadruple aim’: betere gezondheidsresultaten, een verbeterde ervaring voor patiënten en personeel en lagere zorgkosten.

Het tempo van verandering in beeldgeleide behandelingen heeft gezorgd voor een stille revolutie in de gezondheidszorg: we zijn overgegaan van open chirurgie waarbij patiënten weken in het ziekenhuis moesten blijven, naar minimaal invasieve operaties waarbij patiënten de volgende dag, en soms zelfs al op dezelfde dag, naar huis kunnen.”

Bert van Meurs

Chief Business Leader Image Guided Therapy

De wereldwijde COVID-19-pandemie duurt al enkele maanden. Hoe is je reactie in die periode veranderd?

BvM: Aan het begin van de pandemie zag je overal ter wereld een vergelijkbaar patroon ontstaan: de gezondheidszorg gaf de strijd tegen COVID-19 voorrang boven al het andere. Hierdoor werden vrijwel alle niet-urgente beeldgeleide procedures opgeschort. Dat had twee belangrijke effecten. Ten eerste moeten patiënten langer wachten op belangrijke, op de langere duur vaak levensreddende procedures. Ten tweede is een significant deel van het werk van zorgverleners en daarmee hun inkomsten opgedroogd, met ernstige financiële stress tot gevolg. Nu de situatie zich in veel delen van de wereld stabiliseert, starten deze zorgverleners de reguliere zorg weer op en wij ondersteunen hen hierin. 
 

Als bedrijf blijft onze strategie onveranderd en onze missie om het leven van mensen te verbeteren is belangrijker dan ooit. De belangrijkste trends die we al zagen in de gezondheidszorg – digitalisering en de verschuiving van volume naar waarde – worden door de pandemie versneld. De noodzaak om werkstromen en efficiency te verbeteren, een belangrijke drijfveer voor innovaties op ons beeldgeleide behandelingsplatform Azurion en in ons hele portfolio, is nu nog acuter, nu de pandemie de financiële druk op zorgverleners aanzienlijk heeft vergroot.
 

We passen onze dienstverlening aan klanten aan. Voor operationele en klinische ondersteuning in het ziekenhuis zien we een steeds belangrijkere rol weggelegd voor oplossingen op afstand, van cloud-based training op virtuele machines tot ondersteuning en begeleiding op afstand voor afzonderlijke patiëntcasussen. Midden in 's werelds grootste COVID-19-lockdown gebruikte ons team in India onlangs bijvoorbeeld een live videostream om op afstand ondersteuning te bieden bij een interventie in een kransslagader met intravasculaire ultrasound (IVUS) in een ziekenhuis in Mumbai. Dergelijke werkwijzen zullen wereldwijd steeds meer worden gebruikt.
 

Een andere belangrijke trend die naar verwachting door de pandemie wordt versneld, is de uitvoering van procedures buiten het ziekenhuis. Nu het terrein van beeldgeleide behandelingen is vergroot, zijn bepaalde procedures meer routine geworden. Dit betekent dat ze ook buiten een ziekenhuis kunnen worden uitgevoerd, bijvoorbeeld in zelfstandige laboratoria of ambulante chirurgiecentra. Deze instellingen, die in de VS al ruim tien jaar in aantal groeien en die nu ook in andere delen van de wereld worden geopend, kunnen helpen de druk op ziekenhuizen te verminderen en bieden een alternatief voor patiënten die anders te lang op zorg zouden moeten wachten. In de VS, waar de trend het verst is, spelen deze labs al een rol in het bieden van continuïteit van behandeling tijdens de pandemie.

Bert van Meurs

Hoe is jouw rol veranderd tijdens deze COVID-19-crisis?

BvM: De duidelijkste impact is dat ik, net als veel van mijn collega's, vanuit huis werk en vertrouw op virtuele middelen om de business te leiden. Vóór COVID-19 spendeerde ik veel tijd aan besprekingen met klanten over de hele wereld. Zo doe ik dat al tientallen jaren. Ook in deze pandemie staat het contact met onze klanten voor mij voorop, omdat het in deze uitdagende tijd van cruciaal belang is dat ik hun snel veranderende behoeften begrijp en erop reageer.
 

Ook is het essentieel om de bedrijfscontinuïteit in onze hele wereldwijde productie- en toeleveringsketen te waarborgen. Ik ben al onze medewerkers en de mensen bij onze wereldwijde leveranciers die elke dag onze systemen en apparaten blijven maken, zeer dankbaar. Het is inspirerend om het fantastische werk te zien dat in onze organisatie wordt gedaan, altijd gericht op het ondersteunen van onze klanten, terwijl we ons aanpassen aan nieuwe werkelijkheden. Samen hebben we nieuwe, efficiëntere werkwijzen gecreëerd en we zullen nog lang na de pandemie kunnen profiteren van de voordelen hiervan.

Philips Azurion

Philips Azurion - Wilt u meer informatie over Philips Azurion, het nieuwe generatie Image Guided Therapy-platform waarmee u eenvoudig en met vertrouwen procedures kunt uitvoeren?

 

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van gezondheidszorg? Meld u gratis aan voor de Medisch Perspectief nieuwsbrief.

Contactinformatie

* Dit veld is verplicht

*

Contact details

*
*
*

Bedrijfsgegevens

*
*
*

*

Contactinformatie

* Dit veld is verplicht

*
*
*
*
*
*
*
*
*

Door uw reden voor contact op te geven, kunnen wij u beter van dienst zijn.

We work with partners and distributors who may contact you about this Philips product on our behalf.

*
*

Final CEE consent

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit the Philips USA website.

Ik begrijp het

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit the Philips USA website.

Ik begrijp het

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.