1
Respiratoire zorg

Uw astma onder controle houden


De apparaten voor astmabeheersing helpen u of uw kind de medicatie effectiever in te nemen, terwijl de bijwerkingen worden beperkt1, 2.

  Begrijpen hoe astmabeheersing kan helpen

  Waarom is het zo belangrijk om uw astma te beheersen?

  Veel mensen met astma denken dat hun aandoening onder controle is als ze slechts af en toe last hebben van symptomen, en ze nemen aan dat als ze hun inhalator minder vaak hoeven te gebruiken ze hun astma beter onder controle hebben. In feite kan dit echter betekenen dat het behandelplan voor uw astma niet zo goed werkt als zou moeten, of dat u het niet naleeft zoals voorgeschreven is. Bijwerkingen van de medicatie (zoals de smaak of het gevoel ervan in uw keel) kunnen u er echter van weerhouden om het plan nauwgezet te volgen.

   

  Apparaten voor astmabeheersing helpen u of uw kind de medicatie effectiever in te nemen, terwijl de bijwerkingen worden verminderd1, 2. Door de juiste hoeveelheid medicatie in uw longen toe te dienen, op de juiste frequentie die uw zorgprofessional heeft voorgeschreven, kunt u meer van het leven genieten, met minder symptomen en meer vrijheid.

  Neem de controle over!

  Ontdek hoe onze apparaten voor astmabeheersing uw astma onder controle kunnen houden.

  Het doel van de behandeling is het beheersen van uw astma, zodat7:

  Vinkje
  U overdag geen of slechts lichte symptomen hebt3
  Vinkje
  U 's nachts niet wakker wordt met astmasymptomen3
  Vinkje
  U de noodinhalator niet meer dan 2x per week hoeft te gebruiken voor het behandelen van uw symptomen3
  testpictogram
  Is uw astma onder controle?

  Doe de snelle test om het te ontdekken

  Het Globaal Initiatief voor Astma (GINA) raadt het stellen van de volgende vragen aan voor het beoordelen van de astmabeheersing7:

  1. Heeft u of uw kind vaker dan twee keer per week last van hoesten, piepen of benauwdheid? Ja of nee
  2. Beperkt de astma u of uw kind bij het sporten of bij normale lichamelijke activiteiten?Ja of nee 
  3. Wordt u of uw kind 's nachts wakker met astmasymptomen?Ja of nee 
  4. Moet u of uw kind de noodinhalator meer dan twee keer per week gebruiken om de astmasymptomen te behandelen?Ja of nee 
  Als u ja hebt geantwoord op een van deze vragen, is de astma van uzelf of uw kind mogelijk niet goed onder controle en dient u een afspraak te maken met uw zorgprofessional om de symptomen te bespreken en uw actieplan te herzien.

  Luchtkwaliteit binnenshuis telt!

  Wat is luchtkwaliteit?

  Beheer de luchtkwaliteit binnenshuis

   

  Lucht in ons huis is vaak 2 tot 5 maal sterker verontreinigd dan de buitenlucht. Dagelijkse bezigheden zoals koken, schoonmaken en met huisdieren spelen, geven allemaal allergenen en luchtverontreinigingen af in huis. Met 24.000 ademhalingen per dag is de lucht in ons huis van invloed op ons leven. Een betere luchtkwaliteit voorkomt of verlicht allergieën, astma en ademhalingsproblemen, zodat we allemaal opgelucht kunnen ademhalen.

   

  Oplossingen van Philips Air verwijderen vier belangrijke factoren die van invloed zijn op de binnenluchtkwaliteit en die een astma-aanval kunnen veroorzaken:

   

  PM 2,5 – de microscopische luchtverontreinigingen die vaak een astma-aanval veroorzaken.

  Allergenen – zoals pollen van buiten, huisstofmijten, huidschilfers van huisdieren en schimmelsporen.

  Bacteriën en virussen – inademing kan griep, verkoudheid, tuberculose en andere infecties veroorzaken, terwijl ook het risico op astma toeneemt.

  Luchtvochtigheid of droge lucht – dit kan allergieën, astma en andere aandoeningen van de luchtwegen verergeren.

  Wat is een luchtzuiveraar?

  Luchtzuiveraars:

  Air Purifier 2000i
  Luchtzuiveraars van Philips verwijderen 99,97% *van de allergenen in de lucht, zoals pollen, huisstofmijt en huidschilfers van huisdieren.**
  De app geeft via het display direct feedback over de luchtkwaliteit en advies over allergiemanagement.
  Philips-luchtzuiveraars zijn gecertificeerd door instanties zoals AHAM, ECARF.
  Dankzij de exclusieve AeraSense-technologie, een deeltjessensor die zelfs een kleine verandering in de lucht detecteert en die zorgt dat de instellingen van de luchtzuiveraar worden aangepast, worden allergenen in de lucht gereduceerd. 

  * Deeltjes tussen 0,3 en 10 micron.

  ** Getest door een onafhankelijk laboratorium met filter voor efficiëntie bij 1 doorvoer met een luchtstroom van 5,33 cm/s.

  Wat is een luchtbevochtiger?

  Luchtbevochtigers: 

  humidifier
  Philips-luchtbevochtigers handhaven een prettige vochtigheidsgraad in uw huis door een constante relatieve vochtigheid tussen 40% en 60% aan te houden. 
  Philips-luchtbevochtigers verspreiden 99% minder bacteriën in vergelijking met ultrasone luchtbevochtigers*** dankzij de exclusieve NanoCloud-technologie. 
  Philips-luchtbevochtigers verdelen de bevochtigde lucht gelijkmatig in de ruimte.
  *** In vergelijking met ultrasone standaardtechnologie (geen warme nevel) stoot Philips NanoCloud-technologie tot wel 99% minder natuurlijke bacteriën uit in de lucht, zoals bleek uit een 8 weken durende test in een kamer van 1 m³; de technologie is dan ook gecertificeerd op basis van een onafhankelijk vergelijkend laboratoriumonderzoek van Rabe HygieneConsult in juni 2012 (Rabe Hygiene Consult 2101p_12.116).
  Wat is een ontvochtiger?

  2-in-1 luchtontvochtiger en luchtzuiveraar: 

  2-in-1 Air Dehumidifier & Purifier
  De 2-in-1 luchtontvochtiger en luchtzuiveraar van Philips vermindert vocht en allergenen voor een gezond thuis met minder vochtige lucht.
  De 2-in-1 luchtontvochtiger en luchtzuiveraar van Philips verwijdert ultrafijne deeltjes tot 0,02 micron**** dankzij het NanoProtect-filter.
  Ontvang realtime feedback dankzij de luchtkwaliteitsindicator en digitale weergave van de vochtigheidsgraad.
  ***** Het filter is door het IUTA getest met NaCl-testaerosol volgens DIN71460-1.

  Voor meer tips om de astma van uw kind thuis en op school onder controle te houden, zie hieronder:

  Air Matters Smartphone app

  De app Air Matters
  voor inzichten in allergieën en controle daarvan

  Streven naar de groene zone van uw actieplan

  Een actieplan voor astma is een document dat u samen met uw zorgprofessional opstelt, dat aangeeft wanneer en hoeveel controlerende astmamedicatie u of uw kind dagelijks moet innemen om uw toestand te beheersen, hoe vaak u verlichtende medicatie moet gebruiken en welke extra maatregelen u moet nemen als de symptomen verslechteren.

  Een eenvoudige indeling met groen, geel en rood maakt het makkelijk om te zien of uw toestand goed is of verslechtert, en wat u daaraan kunt doen. Samen met een piekstroommeter om uw longfunctie te controleren, helpt het actieplan u om uw behandeling nauwgezet te volgen voor een betere algehele astmabeheersing.
  Streven naar de groene zone
  Het stoplichtsysteem van de Philips PersonalBest-piekstroommeter
  De medicatie-afgifte verbeteren
   
  Verbeterde medicatie-afgifte

  Medicatie belandt vaak in uw mond, keel en maag wanneer alleen een inhalator wordt gebruikt. Een inhalatiekamer met ventiel (soms een voorzetkamer genoemd) kan de medicatie tot wel vier keer zo effectief in de longen toedienen4.

   

  Het binnenkrijgen van de juiste hoeveelheid medicatie kan helpen bij het verminderen van de dagelijkse symptomen en kan ervoor zorgen dat u in de groene zone blijft2.

  Controleer uw piekstroom om uw astma beter onder controle te krijgen
  Controleer uw piekstroom om uw astma beter onder controle te krijgen
  Een piekstroommeter wordt gebruikt om te meten hoe snel u lucht uit uw longen kunt blazen.

  Een piekstroommeter wordt ook gebruikt om te bepalen of uw astmasymptomen in de gele of rode zone van uw actieplan vallen.
  Zorg dat de medicatie in uw longen komt, daar waar het nodig is
  Zorg dat de medicatie in uw longen komt, daar waar het nodig is
  Uw zorgprofessional schrijft mogelijk verlichtende medicatie voor die samen met een pMDI-inhalator of vernevelaar moet worden gebruikt voor de behandeling van erger wordende astmasymptomen. Vernevelaars zetten vloeibare medicatie om in een fijne nevel die gemakkelijker in uw longen wordt opgenomen. Het doel is om u of uw kind weer terug te krijgen in de groene zone, zonder symptomen.

  InnoSpire Go

  Draagbare vernevelaar met mesh

  Gemiddelde beoordeling  / 5
  Gemiddelde beoordeling  / 5
  • / 5
  groen vinkje
  Levert medicatie in slechts 4 minuten6
  groen vinkje
  Strak, gestroomlijnd design en eenvoudige bediening
  groen vinkje
  Nagenoeg geruisloze levering van medicatie, thuis of onderweg
  groen vinkje
  Eenvoudige tweedelige constructie voor eenvoudig reinigen
  groen vinkje
  Met de ingebouwde oplaadbare batterij kunt u tot wel 30 keer vernevelen (120 minuten gebruik) per oplaadbeurt
  innospire go
  De draagbare Philips InnoSpire Go-vernevelaar met mesh is snel, effectief en gemakkelijk te gebruiken. Hij is speciaal ontworpen om de behandeltijd van astma te verkorten met 25%5, zodat uw medicatie in slechts vier minuten kan worden geleverd.6 De InnoSpire Go is nagenoeg geruisloos, klein, draagbaar, discreet en kan overal worden gebruikt.
  De InnoSpire Go gebruiken
  Afspelen
  De InnoSpire Go bekijken en leren hoe hij werkt
  indien logo van design award

  Andere producten voor de behandeling van astma

  Alle feiten op tafel

  Lees meer over veelvoorkomende fabels over astma

  Vraag uw zorgprofessional of apotheker naar astmabeheersing

  Vraag uw zorgprofessional of apotheker naar astmabeheersing


  Uw zorgprofessional of apotheker kan een waardevolle bron van informatie zijn over het gebruik en het voordeel van apparaten voor astmabeheersing als onderdeel van een actieplan voor astma. Sommige apparaten voor astmabeheersing zijn alleen verkrijgbaar op doktersvoorschrift.

  Thuis gemakkelijker ademen

  Hulp bij het beheersen van de luchtkwaliteit binnenshuis waaraan u en uw gezin worden blootgesteld; zorg ervoor dat uw huis schoon en gezond is.

  Veelgestelde vragen

  wat meer informatie

  Wilt u meer informatie?

  Meld u aan om op de hoogte te blijven
  Bent u een zorgprofessional?

  Bent u een zorgprofessional?

  VRIJWARING:
  Informatie op deze website is uitsluitend bedoeld ter informatie en is op geen enkele wijze een vervanging voor het advies van een arts.

  VOETNOTEN:
  [1]  Newman, S.P., et al. Improvement of pressurized aerosol deposition with Nebuhaler spacer device. Thorax, 1984; 39(12) 935-41

  [2] Asthma.org.uk. Advice/inhalersmedicines.treatments/inhalers-and-spacers. Geraadpleegd in januari 2016.

  [3] Asthma.org.uk. Advice/manage-your-asthma. Geraadpleegd in januari 2016.  

  [4] Gardenhire D., Arzu A., Dean H., Myers T. A guide to aerosol delivery devices for respiratory therapists 3rd edition, American Association for Respiratory Care, 2013. 

  [5] Ten opzichte van de voorganger, de Aeroneb Go.

  [6] Met 2,5 ml salbutamol.
  [7] ginasthma.org. 2017-gina-report-global-strategy-for-asthma-management-and-prevention. Assessment of Asthma page 29. Geraadpleegd in november 2017.