Zo heeft het Karolinsky University Hospital in Zweden, samen met Philips, duurzaamheid geïntegreerd in elk aspect van zijn nieuwe gebouwen. Met zijn 550 interne milieu-ambassadeurs zet het ziekenhuis zich in voor het ontzien van natuurlijke hulpbronnen en het verkleinen van zijn CO2-voetafdruk, en uiteraard het bevorderen van gezondheid en welzijn. Een en ander krijgt vorm door energiezuinige ontwerpen, een ventilatiesysteem dat minder energie verbruikt, intelligente verwerking van chemisch afval en toepassing van bouwmaterialen afkomstig zijn uit verantwoorde bronnen. Op de langere termijn streeft het ziekenhuis ernaar alleen energie uit hernieuwbare bronnen in te kopen.
Ziekenhuizen erkennen inmiddels dat het stimuleren van een dergelijke omgeving onderdeel moet zijn van hun missie. De eisen van nieuwe generaties hebben dat des te urgenter gemaakt, en door te luisteren naar hun zorgen en wensen kunnen we de gezondheidszorg op nog zinvollere manieren veranderen. Philips heeft terecht een uitstekende reputatie als het gaat om het doorvoeren van duurzaamheidsprojecten, met name bij het ontwerpen van gebouwen en het beschikbaar maken van technologie, zoals onze beeldvormende systemen, maar ook door middel van onze verlichtingsinnovaties.
In de Duitse stad Barmbek heeft de Asklepios Klinik zijn energieverbruik met een vijfde teruggebracht door alle tl-buizen te vervangen door LED-lampen. Die zijn vriendelijker voor het milieu omdat ze de CO2-uitstoot helpen verlagen en omdat de kans op defecten kleiner is. Met het project heeft het ziekenhuis een kostenbesparing van ruim 164.000 euro gerealiseerd.