Met black blood-beeldvorming krijgt u een duidelijk beeld van het vaatlumen
Een persoonlijke aanpak
Zoals ik al heb aangegeven, is het aantal gevallen van neurologische aandoeningen de afgelopen jaren sterk gestegen. Maar het wordt gemakkelijk vergeten dat we het hier niet alleen maar over statistieken hebben: achter elke diagnose gaat een patiënt schuil. En ieder van deze patiënten heeft zijn of haar eigen verwachtingen, behoeften en verhaal. De zorg afstemmen op individuele behoeften is vandaag de dag een belangrijke uitdaging. Het is ook iets wat ons na aan het hart ligt.
Daarom willen we op het gebied van neurologische beeldvorming steeds de uiterste grenzen blijven opzoeken, bv. om kwantitatieve biomarkers te vinden ter ondersteuning van gepersonaliseerde diagnostiek en therapeutische begeleiding. Deze aanpak effent niet alleen de weg voor evidence-based uitkomsten, maar helpt u ook zorg te verlenen die aansluit bij de unieke behoeften van uw patiënten.
De toekomst omarmen
Zoals we hebben gezien, hebben methoden voor het onderzoeken van de hersenen en het diagnosticeren van neurologische aandoeningen een enorme evolutie doorgemaakt. Terwijl de samenleving verandert, evolueren ook MRI-technieken en ‑oplossingen om aan nieuwe eisen te voldoen. Maar dit is niet het einde. Het is een nimmer aflatende zoektocht en we zijn er ongelooflijk trots op daarin een rol te kunnen spelen.
Het klinkt misschien als een cliché om te zeggen “De toekomst begint nu”, maar de nieuwe neurologische applicaties die we tijdens het RSNA-congres onthullen, kunnen alvast een glimp laten zien van waartoe de neurologische MRI-zoektocht kan leiden.
Wilt u meer weten over dit onderwerp en zien wat we dit jaar nog meer doen, ga dan naar onze website of bekijk deze video.
[1] Definitief wordt gedefinieerd als kenmerken die naar verwachting alternatieve contrasten, functionele of kwantitatieve beelden opleveren.
[2] Vergeleken met Philips 2D ‘double inversion’-methoden met hetzelfde dekkingsgebied en dezelfde scanduur.
[3] Vergeleken met Philips T1-gewogen 3D-scan zonder MSDE-prepuls.
[4] Vergeleken met Philips 2D ‘double inversion recovery’-methoden met dezelfde dekking van het hele hersengebied.