Tijdens een slaapsessie werd duidelijk dat het om slaapapneu ging. In het ziekenhuis leerde Eddy dat luid snurken, een verhoogde bloeddruk en vermoeidheid niet te missen indicatoren zijn om naar de dokter te gaan. “Een tijd daarvoor was ik aan mijn neus geopereerd en ik dacht ook dat, dat de oorzaak was van het snurken”, geeft hij aan. “Maar dat was dus niet het geval.”
Een CPAP-apparaat kon een oplossing bieden. En dus kreeg Eddy een toestel mee naar huis dat lucht toedient door een masker op de neus en/of mond. Zelf heeft hij er dubbele gevoelens bij. “Begrijp me niet verkeerd - de werking is schitterend, maar de meeste toestellen zijn enorm groot. Aangezien ik voor het werk ook dikwijls het vliegtuig neem, kan je je wel voorstellen dat het een beetje een gedoe is.”
Compacte vernieuwing voor meer therapietrouw
Door de rompslomp dat een CPAP-apparaat met zich meebrengt, heeft menig slaapapneupatiënt moeite om trouw te blijven aan zijn behandeling. Met apneutoestel Philips DreamStation, vergezeld van bijbehorende app, krijgen patiënten controle over hun behandeling. Het apneutoestel reikt data aan die verwerkt worden in een app, waar de gebruiker onmiddellijk ziet welke slaapproblemen hij ervoer tijdens de nacht en hoe vaak hij wakker werd.