Geef jij voor een ander? 

Een op de vier mensen heeft ooit donorbloed nodig. Om gezond of zelfs in leven te blijven. Daarom zoekt Philips, samen met PSV, bloeddonors voor Sanquin.
Dus kom in actie en geef voor een ander.

Levens redden

Jouw bloed is van levensbelang voor talloze patiënten. Van bloedtransfusies voor mensen met kanker tot het redden van iemand na een auto-ongeluk. En van het ontwikkelen van medicijnen tot het in leven houden van een te vroeggeboren baby.

Psv Sanqin Campagne

Bloed doneren kost een paar uur per jaar

  • Mannen mogen tot 5 keer per jaar bloed doneren. Vrouwen maximaal 3 keer.
  • Bloed afnemen zelf duurt 10 minuten. Tijdens je afspraak worden ook medische vragen gesteld, wordt een medische keuring gedaan en eet en drink je na afloop iets in het donorcafé. Binnen een uurtje sta je weer buiten.
  • Je ontvangt een oproep als je bloed nodig is. Hoe vaak je wordt opgeroepen, hangt af van je bloedgroep en de vraag vanuit ziekenhuizen.
  • Als bloeddonor krijg je voor elke donatie een korte medische keuring. Zo krijg je regelmatig inzicht in je eigen gezondheid en help je als donor niet alleen anderen, maar zorg je ook goed voor jezelf!

Al donor?

Ben je al donor, maar wil je toch op de hoogte blijven? Stuur dan een mailtje naar Sponsoring. We informeren je uitsluitend over het verloop van deze campagne. Je gegevens worden niet commercieel gebruikt.  

Philips en PSV voor Sanquin

Samen voetbaloverstijgende impact maken in de regio. Dat is de reden waarom Philips en PSV samenwerken tegen een naderend tekort aan bloeddonors. Philips werkt al langer samen met Sanquin, waarbij we onze medewerkers oproepen onder werktijd te doneren. Dat past bij ons gezondheidstechnologiebedrijf met roots in Eindhoven. Vanwege het naderende tekort aan donors, breiden we nu samen met PSV de zoektocht uit naar nieuwe donors in de gehele regio.

Over Sanquin

In Nederland zorgt not-for-profit organisatie Sanquin voor de bloedvoorziening. Dat doet Sanquin samen met ca. 400.000 donors voor een beter leven van de patiënt. Naast het afnemen, verwerken en uitgeven van bloedproducten, houdt de organisatie zich bezig met het maken van reagentia, het verrichten van onderzoek en het verzorgen van onderwijs.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.