Apr 27, 2022 door Marlou Janssen
Leestijd: 7 - 9 minuten

Drie manieren om informatietools te verbeteren voor elektrofysiologen

Marlous

Door Marlou Janssen, Vice President/General Manager EPD Solutions, een Philips-onderneming

 

Nu ik bijna drie jaar aan het hoofd sta van EPD Solutions van Philips, ben ik gaan terugkijken op mijn persoonlijke en professionele ervaring met elektrofysiologie en hartritmestoornissen, zoals atriumfibrilleren (AF). AF vormt een van de grootste risicofactoren voor het krijgen van een beroerte, wereldwijd een van de belangrijkste oorzaken van overlijden en invaliditeit.[1] Een paar jaar geleden maakte ik van heel dichtbij mee welke impact een beroerte heeft toen mijn vader er een kreeg. Ik heb een sterke professionele drive om te helpen de behandeling van AF te verbeteren zodat minder mensen hoeven te leven met de invaliderende gevolgen van een beroerte. Om de behandeling te verbeteren, de druk op elektrofysiologen te verminderen en tegemoet te komen aan de behoeften waarin de huidige technologie nog niet voorziet, is innovatie nodig.

Philips is al vele jaren een pionier en innovator op het gebied van verschillende beeldvormingsmodaliteiten, met name voor cardiologie.” 

Marlou Janssen

Vice President EPD solutions

Ik besloot dat ik bij Philips wilde werken omdat het bedrijf een sterke portefeuille heeft op het gebied van beeldgeleide therapie. Daarmee is het al vele jaren een pionier en innovator op het gebied van verschillende beeldvormingsmodaliteiten, met name voor cardiologie. Philips zet dit innovatietraject nu voort door elektrofysiologie-oplossingen toe te voegen aan onze cardiologie-portefeuille om zo elektrofysiologen beter te ondersteunen en de bestaande technologische beperkingen voor hen weg te nemen. Dankzij deze integratie kunnen we onze gecombineerde expertise inzetten om innovatie te realiseren op drie belangrijke gebieden: het efficiënter maken van procedures, ondersteuning van effectieve procedures en vermindering van straling voor patiënten en personeel.

 

Onvervulde behoeften in EF

In mijn eerdere blog vertelde ik hoe EPD Solutions, een Philips-onderneming, een doorbraak wil maken op het gebied van EF, een vakgebied waarin gedurende mijn carrière van 25 jaar veel veranderd is, en we staan aan de vooravond van een transformatie van de toekomstige behandeling van bijvoorbeeld AF. Iemand met atriumfibrilleren heeft een ruim vijf keer zo groot risico op een beroerte,[2] wat bijdraagt aan ongeveer 158.000 overlijdensgevallen per jaar.[3] Daarom zet Philips zich in om artsen de nieuwste technologische innovaties te bieden zodat ze zorg op maat kunnen bieden en de resultaten voor patiënten verbeterd kunnen worden.

Maar al te vaak moeten elektrofysiologen nog steeds opereren zonder over alle gewenste informatie te beschikken."

Marlou Janssen

Vice President EPD solutions

Voor het behandelen van complexe hartritmestoornissen, zoals AF, is onderzoek nodig om de oorzaak te achterhalen. Maar al te vaak moeten elektrofysiologen nog steeds opereren zonder over alle gewenste informatie te beschikken. Vaak moet er op basis van beperkte informatie worden bepaald waar ablatie moet worden uitgevoerd omdat er tijdens de procedure geen real time weefseltypering en -beoordeling beschikbaar is.

 

Daarnaast zijn ablatieprocedures fysiek veeleisend voor de artsen en het personeel vanwege de zware loodschorten die ze moeten dragen als bescherming tegen röntgenstraling. Complexe procedures kunnen langer dan vier uur duren. Uiteindelijk weten elektrofysiologen misschien nog steeds niet of de procedure langdurig effect heeft. Helaas moeten sommige patiënten die worden behandeld met hartablatie nog een tweede procedure ondergaan, en soms zelfs een derde, om AF te verhelpen.

 

Dankzij onze kracht en expertise op het gebied van EPD-oplossingen, IGT en cardiologie kunnen wij innovatie anders benaderen door het proces te versnellen en aanvullende informatie voor artsen te identificeren waardoor real time beoordeling van behandelingen tijdens operaties mogelijk wordt.

Deel dit artikel

Vond je dit interessant?

Abonneer je nu op de Medisch Perspectief nieuwsbrief en ontvang maandelijks relevante artikelen over innovaties in de cardiologische zorg. Al ruim 9000 vakgenoten gingen je voor.

author

Marlou Janssen
Vice President/General Manager EPD Solutions,
een Philips-onderneming

Ons traject voor innovatie op het gebied van EF

Nu EF is opgenomen in onze bredere cardiologieportefeuille, kunnen artsen beschikken over unieke geïntegreerde beeldvormingssystemen en -software, ondersteund door speciaal afgestemde diagnostische en therapeutische hulpmiddelen die zijn ontwikkeld voor de optimale behandeling tijdens procedures.

 

Om de efficiëntie van de EF-suite te verbeteren, biedt Philips zowel mobiele C-armen als onze vaste Azurion-labsystemen. Met ons nieuwe KODEX-EPD-systeem kan de efficiëntie van procedures verbeterd worden dankzij nauwkeurige, real time beelden die de anatomie van een patiënt laten zien. Hierdoor kunnen de proceduretijd en het gebruik van fluoroscopie mogelijk worden beperkt bij sommige workflows.

Ons KODEX-EPD-innovatietraject opent de deur naar een spannende toekomst.”

Marlou Janssen

Vice President EPD solutions

Daarnaast helpen we artsen om nauwkeurigere inzichten te verkrijgen, waarmee effectievere procedures mogelijk zijn wanneer anesthesie geen goede optie is voor een patiënt. VeriSight Pro biedt bijvoorbeeld uitstekende 3D intracardiale echobeeldvorming zonder dat 3DTEE (transoesofageale echocardiografie) nodig is. Daardoor hoeft er tijdens procedures van het linkerhartoor minder vaak algehele anesthesie te worden gebruikt.

 

VeriSight Pro en KODEX-EPD helpen beide de blootstelling aan röntgenstraling te verminderen tijdens een breed scala aan EF-procedures, wat belangrijk is om de veiligheid van patiënten en personeel te verbeteren.

 

Ook werken we eraan om patiënten te helpen verontrustende hartritmestoornissen te herkennen, zelfs als deze asymptomatisch zijn. Door de recente overname door Philips van BioTelemetry, Inc., de toonaangevende leverancier van diagnostische diensten voor hartbewaking op afstand, kunnen we artsen helpen betrouwbare diagnoses te stellen waarvan we hopen dat ze levens zullen verbeteren en tegelijkertijd de zorgkosten zullen verlagen.

 

Ons KODEX-EPD-innovatietraject opent de deur naar een spannende toekomst. We blijven zoeken naar manieren om bijvoorbeeld KODEX-EPD verder te innoveren, zodat artsen op een dag weefselkenmerken in real time kunnen beoordelen en ze tijdens ablatie eindelijk rechtstreeks kunnen zien wat het effect is van de laesies die ze tijdens de procedure creëren.

 

Innoveren om de zorgstandaard te verbeteren

Nu EF-oplossingen deel uitmaken van de cardiologieportefeuille van Philips, kunnen we artsen meer flexibiliteit bieden dan ooit tevoren en hen helpen succesvolle resultaten te behalen en mogelijk het aantal herhaalde procedures voor hun patiënten te verminderen. Philips blijft de vierledige doelstelling waarmaken: het verbeteren van de patiëntervaring, de resultaten, de ervaring van personeel, en de kosten.

 

Ontdek het zelf
Philips ondersteunt cardiologen met een breed portfolio van oplossingen die zijn ontworpen voor krachtige hartzorg. Lees meer over het ecosysteem voor cardiovasculaire zorg van Philips.


Literatuurverwijzingen

[1] https://www.uscjournal.com/articles/identification-patients-risk-stroke-af#:~:text=Non%2Dvalvular%20AF%20increases%20the%20risk%20of%20stroke%20by%20nearly%20fivefold.&text=However%2C%20the%20risk%20of%20stroke,important%20therapeutic%20and%20prognostic%20implications

[2] American Heart Association. (2015). High Blood Pressure, AFib and Your Risk of Stroke. Geraadpleegd op 9 mei 2019.

[3] Centers for Disease Control and Prevention, National Center for Health Statistics. Underlying Cause of Death, 1999–2018. Geraadpleegd op 12 maart 2020.

1
Selecteer je interessegebied
2
Contactgegevens

We gaan graag met je in gesprek.

Hoe kunnen we je helpen?

1
2
Contactgegevens

Download het rapport en schrijf je in om op de hoogte te blijven van innovaties in de zorg

Contactinformatie

* Dit veld is verplicht

*

Contact details

*
*
*

Bedrijfsgegevens

*
*
*

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit the Philips USA website.

Ik begrijp het

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit the Philips USA website.

Ik begrijp het

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.