1
Blauw lichttherapie

Ontdek de nieuwe psoriasis lichttherapie - behandeling voor thuis

Eerste draagbare plaque psoriasis behandeling met blauw licht

 

De psoriasis behandeling met blauw LED-licht is een nieuwe vorm van plaque psoriasis behandeling. Het biedt verlichting van de symptomen van plaque psoriasis, zoals jeuk, roodheid, schilferen en verdikking van de huid.

BlueControl PSK0101/10

Wat weet u van plaque psoriasis en psoriasis behandelingen?

 

Jeukende rode schilferige plaques op uw handen, armen en benen kunnen duiden op psoriasis – een veelvoorkomende huidziekte.

Wat is psoriasis?

 

Psoriasis is een veelvoorkomende huidziekte die kan voorkomen op alle delen van het lichaam, zoals uw handen, voeten, ellebogen, benen, romp en hoofd. Het begint meestal met jeuk of huiduitslag en kan uitgroeien tot rode, schilferende plaques op de huid. De meest voorkomende vorm van psoriasis heet psoriasis vulgaris of plaque psoriasis.

Wat veroorzaakt psoriasisplaques?

 

Psoriasisplaques ontstaan wanneer huidcellen genaamd keratinocyten zich zo snel vernieuwen dat ze zich niet goed ontwikkelen (hyperproliferatie). Een andere oorzaak is de chronische ontsteking die lijkt te worden veroorzaakt door de immuuncellen in het lichaam.

Wat zijn de gebruikelijke psoriasis behandelingen?

 

Er is momenteel geen remedie tegen psoriasis, maar er zijn wel verschillende behandelingen die helpen bij het verlichten van symptomen zoals jeuk, roodheid, schilferen of verdikking en die huiduitslag voorkomen.

Wat zijn de gebruikelijke behandelingen van psoriasis?

 

Tot de conventionele behandelingen van milde tot matige psoriasis behoren crèmes en zalven die corticosteroïden, vitamine D en analogen daarvan kunnen bevatten. Bij matige tot ernstige gevallen worden vaak lichttherapieën met ultraviolet licht (UVA- of UVB straling) en medicatie (zogenaamde systemische therapieën) aanbevolen. De psoriasis behandeling met blauw LED-licht is een nieuwe en milde behandeling die verlichting van de symptomen biedt zonder het ongemak en de mogelijke risico's die zalven, medicijnen en ultraviolette straling met zich mee kunnen brengen.

Hoe werkt blauw LED-licht als psoriasis behandeling?

 

De psoriasis behandeling met blauw licht van Philips maakt gebruik van LED's (lichtgevende diodes) met een optimale golflengte die de natuurlijke processen in de huid reguleert. Het werkt op twee manieren: door het reguleren van de aanmaak van een bepaald type huidcellen en door het afremmen van de ontstekingen die optreden bij plaque psoriasis. Hierdoor vermindert de behandeling de symptomen van psoriasis.

 

Philips BlueControl is ‘s-werelds eerste blauwlicht behandeling voor milde tot matige plaque psoriasis. Het combineert de voordelen van blauw licht in een klein oplaadbaar apparaat.

Blue light knee therapy

Blauw licht helpt de huid zich op de juiste manier te vernieuwen

 

Wanneer u plaque psoriasis hebt, groeien bepaalde huidcellen, genaamd keratinocyten, sneller dan normaal en hebben geen tijd om zich goed te ontwikkelen. Dit veroorzaakt de ontstekingen en schilferige gebieden op uw huid. Een psoriasis behandeling met blauw licht helpt de huid zich in een normaal tempo te vernieuwen, waardoor het ontstekingsproces wordt afgeremd en roodheid vermindert zonder gebruik van chemicaliën of UV-licht.


Klinische studies hebben het positieve effect van blauw licht op psoriasisplaques aangetoond.1,2 Een van de studies liet bij patiënten die gedurende 12 weken werden behandeld een significante verbetering zien van hun plaques. Bij sommige patiënten verdwenen de plaques zelfs volledig. Nadat de behandeling met blauw licht gestopt was werden de patiënten nog een maand gevolgd waarbij de symptomen wegbleven. 83% van de patiënten vond Philips BlueControl zeer eenvoudig en comfortabel in gebruik.2

Wat gebruikers zeggen over de psoriasis behandeling met Philips BlueControl

Ik heb zo veel psoriasis behandelingen geprobeerd die niet werkten. Philips BlueControl is iets heel anders, waardoor ik het direct wilde proberen. En het werkt!"

Het blauwe licht verminderde eerst de roodheid en schilfering van mijn plaque. Na een paar weken dagelijks behandelen is de plaque helemaal verdwenen. Het is een zeer effectieve therapie."

Philips BlueControl is een heel schone psoriasis behandeling, zonder vet en zonder gedoe. Ik kan het apparaat gemakkelijk thuis of op het werk gebruiken."

Ik heb geen problemen gehad met het inpassen ervan in mijn dagelijkse routine. Ik geef de voorkeur aan licht boven elke keer vettige vlekken op mijn kleren."

What users say about Philips BlueControl
Ik heb zo veel psoriasis behandelingen geprobeerd die niet werkten. Philips BlueControl is iets heel anders, waardoor ik het direct wilde proberen. En het werkt!"

Het blauwe licht verminderde eerst de roodheid en schilfering van mijn plaque. Na een paar weken dagelijks behandelen is de plaque helemaal verdwenen. Het is een zeer effectieve therapie."

Philips BlueControl is een heel schone psoriasis behandeling, zonder vet en zonder gedoe. Ik kan het apparaat gemakkelijk thuis of op het werk gebruiken."

Ik heb geen problemen gehad met het inpassen ervan in mijn dagelijkse routine. Ik geef de voorkeur aan licht boven elke keer vettige vlekken op mijn kleren."

Onze producten voor de psoriasis behandeling

 • BlueControl Advance

  BlueControl Advance

  • 15 minuten per plek
  • Draagbare blauw-lichttherapie
  • Klinisch bewezen effectiviteit
  • Zonder chemicaliën of cortison
  PSK2103
  € 399,00
  Product bekijken
 • BlueControl

  BlueControl

  • 30 minuten per plek
  • Draagbare blauw-lichttherapie
  • Klinisch bewezen effectiviteit
  • Zonder chemicaliën of cortison
  Overall rating 4.3/ 5
  3
  PSK0202
  € 299,00
  Product bekijken

1. Weinstabl A et al. Prospective randomized study on the efficacy of blue light in the treatment of psoriasis vulgaris. Dermatology. 2011; 223(3): 251-9.

2. Pfaff S et al. Prospective randomized long-term study on the efficacy and safety of UV-free blue light for treating mild psoriasis vulgaris. Dermatology. 2015; 231: 24.