Een andere kijk op zorg

Verhalen die inspireren

 

Er zijn van die verhalen die je gewoonweg inspireren. Eén daarvan is het verhaal van Marina Koyla. Hopelijk weet zij jullie net zo te raken als ze bij mij heeft gedaan.

 

Marina is een opmerkelijke vrouw met een belangrijke missie: zij wil de wereld zien en de wereld op haar beurt laten zien hoe zij leeft. Niet uitzonderlijk, maar wel als je bedenkt dat zij altijd en overal afhankelijk is van zuurstof. Met haar draagbare zuurstofvoorziening reist ze de wereld over en doet daar verslag van op haar account: Ga niet reizen, Marina!. Haar campagne noemt ze ‘Breathing others aires’.   

Voor haar zijn alledaagse dingen anders dan ze voor ons zijn. Wil ze ergens aan meedoen dan moet ze er rekening mee houden dat ze na een activiteit uitgeput is en extra zuurstof nodig heeft. Gelukkig zijn daar haar vaste reismaatjes: Arlindo en Arlindinho. Deze twee zijn haar draagbare zuurstofapparaten. Dankzij hen, kan ze gewoon doen wat ze wil en gaan waar ze heen wil.

 

Net als Marina hebben veel mensen een mobiele zuurstofvoorziening nodig. Denk bijvoorbeeld aan mensen met COPD. Een ziekte die meer dan 65 miljoen mensen wereldwijd raakt.

 

In Latijns-Amerika is het met name zorgwekkend. Hier lijdt 14,3% van de bevolking aan de longaandoening. Daarom moeten we er actief voor zorgen dat we deze mensen bekend maken met oplossingen zoals Philips Respironics Zuurstofconcentratoren. Daarmee kunnen we mensen met o.a. COPD een normaal leven laten leiden. We willen juist dat iedereen mee kan doen, ook als je COPD hebt. Zo willen we ieders leven verbeteren. Wat misschien nog meer speelt, is dat we iedereen om de patiënt heen willen helpen, dus ook hun familie en vrienden.

 

Daarnaast hebben we ons als bedrijf toegelegd op het verbeteren van de levens van 2 miljard longpatiënten tegen 2020. Verhalen als dat van Marina inspireren ons. En hopelijk ook jullie. Dokter Melanie Walker, mede-voorzitter van de Future of Neurology and Brain Science van het World Economic Forum, schat dat tegen 2030 de natuurlijke aard van ziekten verstoord wordt door technologie. Zoveel zelfs dat er minder zieken zijn en we dus meer vanuit huis kunnen monitoren en behandelen. Dit soort voorspellingen zijn mooi maar het inspirerende verhaal van Marina is wellicht nog mooier. Zij kan nu al laten zien dat zij, ondanks haar ziekte, al ten volle van het leven kan genieten. 

 

 

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, achtergrondverhalen, interviews en productinnovaties op het gebied van gezondheidszorg? Bezoek dan Medisch Perspectief.

 

Wij geloven dat er altijd een manier is om het leven te verbeteren. Daarom ontwikkelen we zinvolle innovaties voor elke fase in je leven. Ontdek meer via philips.nl/innovationandyou.

Charis Lee de Geus

Alina Asiminei

Sleep & Respiratory Care Business Leader Latin America na Philips Respironics

 

Gerelateerde artikelen

Goed slapen? Pak stress aan!

Goed slapen? Pak stress aan!

Het zorglandschap verandert, en wij veranderen mee

Het zorglandschap verandert, en wij veranderen mee

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.