Nieuwscentrum

25 februari 2018

Feyenoord en PSV dragen AED voor de Hartstichting


Sponsors Opel en Philips zetten zich structureel in voor beschikbaarheid en registratie AED’s

Rotterdam - Spelers van Feyenoord en PSV betraden vanmiddag, voorafgaand aan de eredivisietopper, het veld van De Kuip met een AED (Automatische Externe Defibrillator) in hun hand. Samen met de sponsors Opel en Philips slaan beide clubs de handen ineen voor de Hartstichting om aandacht te vragen voor het belang van geregistreerde en 24/7 beschikbare AED’s in de buurt. 

 

De aandacht die spelers van Feyenoord en PSV vandaag vroegen voor de Hartstichting is een eerste stap. Op dit moment zijn er nog te weinig geregistreerde en openbaar toegankelijke AED’s in het land. Met meer AED’s in de buurt wordt de overlevingskans bij een hartstilstand buiten het ziekenhuis aanzienlijk vergroot. Opel en Philips, sponsors van respectievelijk Feyenoord en PSV en beiden samenwerkingspartner van de Hartstichting, gaan zich structureel inzetten om meer AED’s aangemeld te krijgen bij Hartslag Nu, het landelijk oproepsysteem voor reanimatie. 

Ontzettend mooi om te zien dat dat deze partijen gezamenlijk aandacht vragen voor AED’s in de buurt. Deze hulp en bijdrage van zowel Opel als Philips en de spelers van Feyenoord en PSV waarderen wij enorm.

Floris Italianer

Directeur van de Hartstichting

Goed functionerende 6-minutenzone

Floris Italianer, directeur van de Hartstichting: “Ontzettend mooi om te zien dat dat deze partijen gezamenlijk aandacht vragen voor AED’s in de buurt. Achterliggend doel is om van Nederland een 6-minutenzone te maken, zodat mensen met een hartstilstand buiten het ziekenhuis in heel Nederland binnen 6 minuten kunnen worden gereanimeerd en meer mensen overleven. Daarvoor bouwen wij aan een landelijk dekkend netwerk van  voldoende burgerhulpverleners en ongeveer 30.000 geregistreerde AED’s. Deze hulp en bijdrage van zowel Opel als Philips en de spelers van Feyenoord en PSV waarderen wij enorm.”

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruikt van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. Met wereldwijd circa 74.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2017 een omzet van 17,8 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Media assets

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2018/20180225-feyenoord-en-psv-dragen-aed-voor-de-hartstichting.html Link gekopieerd

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.