Waarom 100% digitaal gaan?

Op zoek naar meer informatie?

Meer gevallen van kanker 

Gezien het feit dat nieuwe gevallen van kanker in de komende twee decennia naar verwachting met bijna 70% zullen stijgen, krijgen pathologen steeds meer cassusen te verwerken.1

Nieuwe gevallen van kanker stijgen met bijna

70%

in de komende twee decennia1

Digitale pathologie kan helpen

digitaliseer-uw-workflow

Digitaliseer uw workflow

om het diagnostische proces te stroomlijnen

verbind-uw-team

Verbind uw team

om uw middelen maximaal in te zetten

unificeer-patiënt-gegevens

Samenbrengen patiëntgegevens

voor geïnformeerde besluitvorming

digitaliseer-uw-workflow

Doe nieuwe inzichten op

om de belofte van ‘big data’ te vertalen in kennis

De noodzaak van digitale pathologie en
computational pathologie

productiviteit-verhogen

18%

flow

toename in productiviteit*

Digitale pathologie verhoogt productiviteit

Philips Digital & Computational Pathology streeft ernaar de druk op pathologen te verminderen door de worfklow te stroomlijnen en samenwerking mogelijk te maken, ongeacht de locatie.

Digitale pathologie kan ook directe gevolgen hebben voor patiëntenzorg: de digitale workflow kan problemen met het hanteren van materialen wegnemen en eventuele afwijkingen detecteren. Digitalisering betekent ook dat pathologen zich geen zorgen meer hoeven te maken over het risico dat ze specimens kwijtraken of beschadigen. 

Het toepassen van deze technologie kan de productiviteit tot 18% verhogen3 omdat tijdrovende administratieve taken niet langer nodig zijn, kosten worden verminderd en het laboratorium beter kan presteren.

technologie

Technologie

Technologie, zowel met betrekking tot het scannen en IT, voldoet tegenwoordig aan de noodzakelijke standaarden voor digitale pahtologie qua vereisten voor software, netwerk en opslag.

Klinische pathologielaboratoria die hun overstap naar digitale pathologie hebben afgerond, zijn onder meer LabPON in Nederland, AZ St-Jan in België, Hospitals Granada in Spanje, Hall im Tirol en Innsbruck in Oostenrijk, IDEXX (wereldwijd) en Finn in het Verenigd Koninkrijk. 

De Philips IntelliSite Pathology Solution4 mag vermarkt worden voor primaire diagnostische interpretatie en sign-out van digitale pathologie slides gemaakt van in formaline gefixeerd paraffine ingebed (FFPE) weefsel

computergebaseerde-pathologie

Computational pathologie

Digitale pathologie zorgt voor efficiëntere workflows en computational pathologie gaat nog een stap verder en biedt pathologen de mogelijkheid om digitale weefselbeelden op allerlei verschillende en efficiënte manieren te gebruiken. In de toekomst kunnen slimme beeldherkenningsalgoritmen de workflow van pathologen stroomlijnen, zodat zij zich kunnen richten op de dingen die het belangrijkst zijn.

vooruit-plannen

Vooruitplannen

Een goede businesscase voor digitale pathologie heeft alles te maken met vooruitplannen. Bedenk hoe u wilt dat uw digitale laboratorium eruit komt te zien, welke veranderingen u wilt doorvoeren en waarin u wilt investeren. Wanneer u de antwoorden op die vragen hebt, kunt u een soepele overstap maken en een goed rendement behalen. Op de lange termijn wegen de voordelen van digitale pathologie op tegen de kosten ervan: de logistiek wordt eenvoudiger, er wordt tijd bespaard en pathologen kunnen efficiënter werken.

logistiek

Logistiek

Het eerste grote voordeel van digitale pathologie is van logistieke aard.  U hoeft niet langer uw fysieke archieven door te spitten, u hebt niemand meer nodig om uw opslag- en archiefsystemen te beheren en u kunt geld besparen door uw personeels- en ruimtebehoeften te optimaliseren.

Gepubliceerd in Histopathology: 'Evaluating the benefits of digital pathology implementation: Time savings in laboratory logistics' - Alexi Baidoshvili, Anca Bucur, Jasper van Leeuwen, Jeroen van der Laak, Philip Kluin, Paul J van Diest.

diagnose-tijd

15%

flow

toename in productiviteit
vastgelegd door LabPON

Diagnosetijd

Het tweede grote voordeel is diagnosetijd. Digitale diagnostiek, inclusief het digitaal bekijken van weefselbeelden, gaat sneller dan met de microscoop. Dit betekent dat u er zowel qua capaciteit als efficiëntie op vooruit gaat. Daarbij komt nog dat de kwaliteit van digitale diagnostiek zelfs beter is dan die met behulp van weefselglaasjes.5,6

In een traditioneel laboratorium wordt een weefselglaasje meerdere keren van het archief naar de werkplek van de patholoog en weer terug verplaatst. Met digitale beelden wordt deze onnodige logistiek weggenomen, wordt het werk zowel sneller als eenvoudiger en kan personeel worden ingezet voor ander werk. LabPON heeft bijvoorbeeld een productiviteitstoename van 15% waargenomen, zonder noemenswaardige vermindering van het aantal medewerkers. Pathologen kunnen hun diagnose op afstand vanuit het ziekenhuis, of zelfs vanuit huis stellen.5,6

workflow-gebaseerd-hulpmiddel

Op workflow gebaseerd hulpmiddel

Als een volledig digitale histopathologieworkflow de oplossing is, moeten laboratoria de bredere gevolgen begrijpen. Het is niet eenvoudigweg een manier om de beoordeling van weefselglaasjes te stroomlijnen. 

Philips heeft de unieke Digital Pathology Business Case Tool ontworpen om de beroepsgroep in staat te stellen optimaal gebruik te maken van digitalisering. 

Dit workflowgebaseerde, financiële hulpmiddel is ontwikkeld om zorgprofessionals meer controle te geven en hen te helpen tijdens hun businesscaseoverleg. De krachtige algoritmen van dit hulpmiddel bieden de middelen om sterke financiële argumenten aan het ziekenhuisbestuur te presenteren. De gegevens bevatten eigen op feiten gebaseerde analyses van Philips en de onafhankelijke ervaring van Europese laboratoriums die al profiteren van verbeteringen door een digitale workflow.

Bovendien biedt het hulpmiddel laboratoriums de mogelijkheid de eigen unieke procesflowanalyse in kaart te brengen. Het hulpmiddel bevat een hoofdsjabloon die kan worden aangepast met gegevens die relevant zijn voor de specifieke uitdagingen of specialisaties van een bepaald ziekenhuis.

iphone

Wilt u meer informatie over de businesscase voor de overstap naar digitaal?

tissuemark

De omvang van de gedetailleerde kostenramingen die het hulpmiddel biedt, omvat procesinvoer en investeringsuitgaven, variërend van de kosten voor scanners en wijzigingen in IT-infrastructuur tot het leveren van de algoritmen die ten grondslag liggen aan de beeldanalyses.

Als onderdeel van het kwantificeren van de vermindering van de workflowkosten na de digitalisering wordt gekeken naar de huidige kosten voor archivering, bestaande infrastructuur, microscopen en andere vernieuwingen, onderhoud, vloeroppervlak, dubbel werk vanwege breuk, evenals de kosten van de algoritmen voor beeldanalyses.

Zodra de gegevens van het afzonderlijke laboratorium zijn toegevoegd, worden twee businesscases voor vergelijking gemaakt. Deze laten zowel een behoudende aanpak zien als de mogelijke voordelen van een volledige digitale workflowimplementatie, over een periode van vijf tot zeven jaar. Dit is een gratis informatiebron. Philips biedt ook de service van zijn deskundigen aan als laboratoriums hulp nodig hebben bij het uitvoeren van deze informatieverzamelingsanalyse.

Interessegebieden

  1. World Cancer Report, WHO (2014)
  2. Physician Specialty Data Report, AAMC (2016)
  3. Alexi Baidoshvili, webinar 'The benefits and challenges of digitizing your workflow', 1 maart 2017 5:00 PM - 6:00 PM CET 
  4. Philips IntelliSite Pathology Solution kan worden gebruikt voor in-vitro-diagnostiek (IVD) doeleinden. Het heeft toegang tot de markttoegang in meer dan 50 landen, waaronder de EER (Europese Economische Ruimte), de VS, Canada, Japan, Zuid-Korea en andere landen in Azië, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika.
  5. Snellere diagnosetijd: onderbouwd door klinisch onderzoek door Alexi’s LabPON, paper 1, 2 & 3 (2018)
  6. Productiviteitswinst: Philips DCP-onderzoek (2018)

*

Contactinformatie

* Dit veld is verplicht

*
*
*
*
*
*
*
*
*

Door uw reden voor contact op te geven, kunnen wij u beter van dienst zijn.

We work with partners and distributors who may contact you about this Philips product on our behalf.

*
*

Final CEE consent

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.