Wat is
computational
pathologie?

Op zoek naar meer informatie?

beeld-analyse

Computational pathologie maakt gebruik van de kracht van diepgaande machine learning, beeldanalyses en integratie van big data om de precisie van diagnoses te verbeteren en de volgende generatie van pathologen te transformeren.

Philips is toonaangevend in onderzoek naar computational pathologie en levert nieuwe technologieën voor beeldverwerking die volledig zijn ingebed in hun eigen digitale pathologieoplossing voor scannen, opslag en weergave.

video

Met computational pathologie kunnen pathologen betere patiëntenzorg bieden

Het zijn spannende tijden voor de pathologie

Behoefte aan computational pathologie 1

Met de de komst van digitale pathologie gaan we versneld naar de volgende generatie pathologie. In de kankerzorg worden paradigmaverschuivingen waargenomen met precisiegeneeskunde en het aantal gepersonaliseerde medische behandelingen dat dagelijks stijgt. 
Pathologen spelen absoluut een centrale rol in deze droom van gepersonaliseerde gezondheidszorg. Het is aan het bureau van de patholoog dat de eerste klinische beslissingen over de patiënt worden genomen en dit gaat niet veranderen. 

Toenemende werklast 2

70%

flow

verwachte toename van nieuwe gevallen van kanker in de komende twee decennia

20%

klok

van de pathologen werkt wekelijks over of moet diensten uitbesteden

Meningen van deskundigen

ian-ellis-video-l
jeroen-van-der-laak-video

Een transformatie in computational
pathologie 4

De ontwikkeling van deep learning en de verbetering van de nauwkeurigheid van beeldpatroonherkenning heeft de laatste jaren een hoge vlucht genomen. Alles van biometrie en beveiliging, spraakherkenning en intelligente advertenties tot zelfrijdende auto's wordt mogelijk gemaakt door deep-learningtechnologieën.

Nu is pathologie aan de beurt. Wij geloven dat een combinatie van digitale pathologie en machine learning pathologen nieuwe hulpmiddelen kan geven en kan leiden tot verbeteringen in de workflow en diagnostische precisie bij zowel opsporing als diagnoses.

Recente convergentie van technologieën, samen met innovaties van Philips in computational pathologie helpt ons om pathologie samen te transformeren.klinische-algoritmen

Klinische algoritmen5

We hebben een uitgebreid stappenplan voor het leveren van door CE-IVD goedgekeurde algoritmen ter ondersteuning van de klinische besluitvorming voor meerdere weefsels.  In eerste instantie leveren we toepassingen voor digitale beeldanalyse om pathologen te ondersteunen bij klinische beoordelingen van ER, PR, HER2 en Ki-67.

  1. Louis DN et al, Computational pathology: an emerging definition, Arch Pathol Lab Med, volume 138, uitgave 9, 2014
  2. Cancer Facts & Figures – US figures – AAMC 2014
  3. Sara Bainbridge et al. (2016). TESTING TIMES TO COME?. Beschikbaar op: http://www.cancerresearchuk.org/sites/default/files/testing_times_to_come_nov_16_cruk.pdf.
  4. Louis DN et al, Computational Pathology. A Path Ahead, Arch Pathol Lab Med, vol 140, 2016
  5. Visiopharm is de wettelijke fabrikant van IHC-toepassingen bij borstkanker (HER2 APP, borstkanker; ER APP, borstkanker; PR APP, borstkanker; Ki67 APP, borstkanker). De toepassingen zijn CE-IVD voor Europa en alleen bedoeld voor onderzoek voor de Verenigde Staten en de rest van de wereld.
  6. Philips IntelliSite Pathology Solution kan worden gebruikt voor in-vitro-diagnostiek (IVD) doeleinden. Het heeft toegang tot de markttoegang in meer dan 50 landen, waaronder de EER (Europese Economische Ruimte), de VS, Canada, Japan, Zuid-Korea en andere landen in Azië, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika.

*

Contactinformatie

* Dit veld is verplicht

*
*
*
*
*
*
*
*
*

Door uw reden voor contact op te geven, kunnen wij u beter van dienst zijn.

We work with partners and distributors who may contact you about this Philips product on our behalf.

*
*

Final CEE consent

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.