Nieuwscentrum
masthead zorgambassade l

okt 29, 2019

Philips steunt zorgprofessionals bij starten van nieuwe nationale denk- en doetank voor de zorg

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

Een groep zorgprofessionals verenigen zich in Stichting de Zorgambassade om een gelijknamige denk- en doetank te starten. In 2020 gaan zestien zorgprofessionals zich buigen over de belangrijkste problemen uit de zorg. Philips steunt de Zorgambassade bij het creëren van een toekomstbestendige zorg.

 

Het eerste thema voor de Zorgambassade wordt ‘de barrière tot innovatieadoptie’. Deelnemers uit verschillende hoeken van de zorg combineren hun aandacht en kennis tot concrete, schaalbare oplossingen. Ongeveer 35% van de zorginnovaties de patiënt, terwijl de zorgsector juist behoefte heeft aan innovatie vanwege stijgende kosten en een nijpend personeelstekort. 

Nederland geeft momenteel meer dan €85 miljard uit aan zorg, waarom komen zorginnovaties dan zo lastig van de grond? De kennis is er. De technologie is er. Maar ergens loopt het spaak in de implementatie.

Felice Verduyn-van Weegen

Initiatiefneemster Zorgambassade

“Nederland geeft momenteel meer dan €85 miljard uit aan zorg, waarom komen zorginnovaties dan zo lastig van de grond?” vraagt initiatiefneemster Felice Verduyn-van Weegen zich af. “De kennis is er. De technologie is er. Maar ergens loopt het spaak in de implementatie.” Felice, zelf werkzaam voor zorginvesteerder LSP, besprak het met andere jonge zorgprofessionals uit haar omgeving, die het probleem herkenden. Samen besloten ze er iets aan te doen. Ze richtten de Zorgambassade op, een denk- en doetank voor de zorg.

  

‘De kracht van de Zorgambassade zit in het bij elkaar brengen van mensen met verschillende perspectieven op de zorg dat steunen wij graag. We kunnen dan van elkaar leren en samen nadenken over hoe het beter kan. Ik hoop dat de Zorgambassade oplossingen oplevert voor de uitdagingen in de zorg,” zegt Henk Valk, CEO Philips Benelux.

 

De Zorgambassade opereert onafhankelijk, en wordt naast Philips gesteund door VGZ, Zilveren Kruis, Novartis, Amgen, Gemeente Amsterdam en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Erik Gerritsen, Secretaris-generaal van laatstgenoemde, is dan ook gecharmeerd van het nieuwe initiatief: “Je moet altijd op zoek naar positieve energie, want daar begint het toch. Dit was zo'n voorbeeld van een aantal jonge mensen met een mooi idee: om specifiek aan de zorgvraagstukken te werken. Heel concreet en operationeel: een denk- én vooral doetank.”

Zorgprofessionals tussen de 25 en 45 jaar kunnen zich inschrijven in oktober en november via de website van de Zorgambassade.

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Pieter de Meer

Pieter de Meer
PR & Communications Manager Health Systems Benelux
Tel.: +31 6 25 26 90 65

You are about to visit a Philips global content page

Continue

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.