Slaap- en respiratoire zorg

Slaap en ademhaling

Artikel

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Draagbare vernevelaars zorgen voor kracht, snelheid en gebruiksgemak voor aerosoltherapie onderweg

 

Vernevelaars zijn nuttig voor het toedienen van medicatie aan patiënten met bepaalde respiratoire aandoeningen en een zekere mate van ernst. Echter, de grootte, de beperkingen in de stroomvoorziening en de inefficiëntie van de traditionele pneumatische vernevelaars, of vernevelaars met een t-stuk, weerhoudt artsen er vaak van om ze aan te bevelen. Sommige patiënten die een vernevelaar voorgeschreven hebben gekregen, gebruiken deze bovendien vaak niet als ze het apparaat als lastig ervaren - vanwege de lange behandeltijd, de reinigings- en onderhoudsvereisten, het aantal onderdelen dat in elkaar moet worden gezet, of een combinatie van de drie.

 

"Voor patiënten die aan huis zijn gebonden of relatief immobiel zijn en die gedurende een langere tijd meer behandelingen nodig hebben, zijn traditionele vernevelaars voor het toedienen van aerosolen een uitstekende oplossing. Ze bieden de energie die patiënten in hun zorgomgeving nodig hebben", aldus James Fink, PhD, RRT, FAARC, FCCP (Chief Science Officer bij Aerogen Pharma Corporation). "Actieve patiënten met aandoeningen als COPD en astma kunnen het gebruik van vernevelaars echter als een beperking ervaren en het tijdrovend vinden. Dit kan van invloed zijn op het slagen van de behandeling", aldus James Fink, PhD, RRT, FAARC, FCCP, Chief Science Officer bij Aerogen Pharma Corporation.

 

Bovendien kan het geluid dat wordt geproduceerd bij traditionele vernevelingstherapie storend zijn en de aandacht vestigen op het feit dat de vernevelaar in gebruik is.

 

"Vernevelaars moet je gemakkelijk kunnen meenemen en ze moeten onopvallend in het gebruik zijn. Hoe lichter, geruislozer en draagbaarder het apparaat is, hoe makkelijker het voor patiënten of de ouders van pediatrische patiënten is om ze mee te nemen, waardoor het succes van de behandeling zal toenemen."

 

Zorgverleners hebben ook zorgen over de bruikbaarheid van de medicatietoediening vanwege de invloed ervan op de therapietrouw aan de medicatie.  De werkzaamheid van de medicatie is de belangrijkste zorg wanneer beslissingen over de behandeling worden genomen, maar als artsen denken dat een patiënt mogelijk niet uit de voeten kan met het behandelregime,1 inclusief het gebruik van het apparaat,  schrijven zij een behandeling mogelijk niet voor.   

 

Klinische behoeften in combinatie met economische omstandigheden en gebruikersvoorkeuren hebben de technologische vooruitgang op het gebied van aerosoltherapie gestimuleerd. Door de introductie van kleinere, accugedreven, betrouwbaardere apparaten, zoals draagbare meshvernevelaars, zijn er gebruiksvriendelijke  oplossingen die voldoen aan de stijgende verwachtingen van snellere, zeer efficiënte, betrouwbare en meer geruisloze therapie voor onderweg.

 

De nieuwe generatie draagbare meshvernevelaars in één oogopslag:

 

 • Snel, efficiënt en eenvoudig te gebruiken - kan in slechts vier minuten 2,5 ml salbutamol leveren en schakelt zichzelf daarna automatisch uit.
 • Vrijwel geluidloos – produceert nauwelijks geluid, wat betekent dat het vrijwel overal kan worden gebruikt 
 • Ingebouwde, oplaadbare accu met lange levensduur nbsp;– biedt 30 behandelingen per oplaadbeurt, waardoor het apparaat draagbaar is en lage gebruikskosten heeft.  
 • Eenvoudig tweedelig ontwerp – door het eenvoudig afneembaar mondstuk is het apparaat eenvoudig te gebruiken, vullen, schoon te maken en te onderhouden.

 

De conclusie van Fink: "Patiënten die vanwege de toedieningswijze als sterke kandidaten gelden voor een vernevelaar, maar die andere mechanismen voor de toediening van aerosolen voorgeschreven hebben gekregen omdat we vonden dat ze daarmee gemakkelijker aan hun zorgplan zouden kunnen voldoen, hebben nu een optie die het beste van beide werelden biedt. Dankzij het uitgebreide aanbod van oplossingen voor het toedienen van aerosolen, kunnen we de zorgplannen nog verder optimaliseren op basis van de specifieke behoeften van de patiënt - zowel klinisch als persoonlijk - en kunnen we het succes van de therapie verbeteren."

Handige links

Hier volgen enkele bronnen voor de zorg en het onderhoud van uw vernevelaar:

 

Bekijk de instructievideo voor apparaten voor volwassenen: Philips InnoSpire2 Go-masker voor volwassenen

 

Bekijk de instructievideo voor apparaten voor kinderen: Philips InnoSpire Go-masker voor kinderen

 

Bekijk de instructievideo: Desinfectie van de herbruikbare Philips Sidestream Plus-vernevelaar

 

 • Bekijk de instructievideo over apparaten voor volwassenen:  Philips InnoSpire2 Go-masker voor volwassenen

 • Bekijk de instructievideo over apparaten voor kinderen:  Philips InnoSpire Go-masker voor kinderen

 • Bekijk de instructievideo: Desinfectie van de herbruikbare Philips  Sidestream Plus-vernevelaar

 • Download de verzorgingsinstructies van de Philips SideStream: (1,1 MB)
 • Bekijk de instructievideo over apparaten voor volwassenen:  Philips InnoSpire2 Go-masker voor volwassenen

 • Bekijk de instructievideo voor apparaten voor kinderen: Philips InnoSpire Go-masker voor kinderen

 • Bekijk de instructievideo: Desinfectie van de herbruikbare Philips  Sidestream Plus-vernevelaar

 • Download de verzorgingsinstructies van de Philips SideStream: (1,1 MB)
 • Hier volgen enkele bronnen voor de zorg en het onderhoud van uw vernevelaar:

   

   

   

  Turieo Melanie. Patient Experience (Px) – A New Paradigm for Medical Device Development. European Medical Device Daily; January/February: 26-28. 2012.

  Philips InnoSpire Go nebulizer. Philips InnoSpire Go is pending 510(k) approval. Not currently for sale in USA.

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  You are about to visit the Philips USA website.

  Ik begrijp het

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  You are about to visit the Philips USA website.

  Ik begrijp het

  U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.