Met Lumify kan ik een sportblessure direct bekijken

Joost Adams is werkzaam als fysiotherapeut en echografist met als specialisatie de onderste extremiteit (heup-knie en enkel). In dit artikel deelt Joost Adams zijn ervaringen met Philips Lumify vanuit de prakijk in Alkmaar.

We willen u graag informeren en inspireren, dus meld u aan wij houden u op de hoogte van de laatste Medisch Perspectief artikelen.

Als je veel met (top)sporters werkt, is een echoapparaat dat je kunt meenemen naar verschillende locaties heel handig. Voor Joost Adams is dat het grote pluspunt van de Philips Lumify.

 

Joost Adams is fysiotherapeut in Alkmaar. Sinds een jaar heeft hij een Philips Lumify in zijn praktijk. “Ik zag de Lumify voor het eerst tijdens een congres in Singapore, zo’n drie jaar geleden. Ik moest er meteen aan denken toen we vorig jaar onze echoapparatuur wilden updaten. Daarom nam ik contact op met Philips. Na de demo in Eindhoven had ik ‘m binnen een week in huis.”

Gemiddelde leestijd: 
3 minuten

Deel uw ervaringen via #LumifyAtWork

Gemiddelde leestijd: 
4 minuten

Echo op locatie

Het hebben van een draagbaar echoapparaat is heel handig gebleken. Zijn fysiotherapiepraktijk heeft namelijk twee vestigingen in Alkmaar. En dankzij de specialisatie in sportfysiotherapie zijn hij en zijn collega’s ook vaak op locatie aan het werk, bijvoorbeeld bij een club of tijdens een sportevent. “Het is zo ontzettend makkelijk”, zegt Adams. “Je hoeft niet meer te sjouwen met een koffer vol apparatuur. De transducer past in je jaszak en in combinatie met je smartphone of tablet, heb je alles wat je nodig hebt. Daarbij is de Lumify ook makkelijk in het gebruik. En het is beeld is echt heel goed.”

Beelden delen

Adams gebruikt zijn Lumify vooral bij de diagnose van sportblessures. Zeker als hij op locatie werkt, vindt hij het handig om na de standaardtestjes nog even een quick scan te maken. “We zijn gespecialiseerd in de onderste extremiteiten, dus de knie en het onderbeen. Met de Lumify kan ik alles perfect in beeld brengen. De resolutie is heel hoog. Ook kan ik het beeld heel gemakkelijk vergroten en verkleinen of de diepte aanpassen door te swipen over het scherm. Dat is echt ideaal.” De beelden die Adams maakt kan hij ook eenvoudig delen met een orthopeed of sportarts. “Dat gaat makkelijker dan via onze vaste echoapparatuur. Ook kan ik ze real-time laten meekijken, als dat nodig is. En met additionele software kan ik zelfs de spiervezels bekijken om te zien of een spier maximaal op kracht is. Aangezien we veel werken met topsporters en ook een damesvoetbalelftal uit de Eredivisie begeleiden, zijn dat zaken die voor ons van belang zijn.”

We zijn gespecialiseerd in de onderste extremiteiten, dus de knie en het onderbeen. Met de Lumify kan ik alles perfect in beeld brengen. De resolutie is heel hoog.”

Joost Adams

Fysiotherapeut bij Fysiotherapie Adams in Alkmaar

Aanvulling op vast apparatuur

Los van het gebruik bij sportblessures, ziet Adams de Lumify als een waardevolle aanvulling op het bestaande echoapparatuur in zijn fysiotherapiepraktijk. “In heel veel gevallen kun je prima met de Lumify uit de voeten. Maar in sommige situaties kies ik liever voor de vaste infrastructuur. Zo kun je op een echoapparaat met monitor gemakkelijk beelden naast elkaar zetten en met elkaar vergelijken. Dat kan ik nog niet met de Lumify. Het enige andere nadeel is dat ik de Lumify soms niet kan vinden omdat het apparaat erg in trek is en vaak zwerft door de praktijk!”

Nieuwe technologie omarmen

Dat de Lumify een jaar na het congres in Singapore nog steeds ‘top of mind’ was bij Adams, is geen toeval. Technologie heeft namelijk zijn grote belangstelling. “Nieuwe technologie biedt zoveel mogelijkheden. Neem bijvoorbeeld eHealth – dat kan echt goed werken. Ik begeleidde zelf vijf jaar geleden al een professionele surfer die op Bonaire woont via Skype. Het is een prima oplossing voor consulten.”

“Ik werk al 30 jaar in het vak en het wordt ieder jaar alleen maar leuker. Dat komt mede doordat de technologie zo in ontwikkeling is. Zo nemen de mogelijkheden om tot een goede diagnose te komen enorm toe, bijvoorbeeld met de komst van de Lumify. Maar ik zie ook toepassingen voor bloedtestjes en nieuwe wearables, om patiënten bij hun revalidatie te begeleiden. Je moet de nieuwe technologie omarmen: dat vergroot je mogelijkheden en je werkvreugde!”

Lumify – app-based echografie

Wilt u weten wat Philips Lumify voor u als zorgprofessional kan betekenen?

Deel uw ervaringen via #LumifyAtWork

Gerelateerde artikelen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van gezondheidszorg? Meld u gratis aan voor de Medisch Perspectief nieuwsbrief.

Contactinformatie

* Dit veld is verplicht

*

Contact details

*
*
*

Bedrijfsgegevens

*
*
*

*

Contactinformatie

* Dit veld is verplicht

*
*
*
*
*
*
*
*
*

Door uw reden voor contact op te geven, kunnen wij u beter van dienst zijn.

We work with partners and distributors who may contact you about this Philips product on our behalf.

*
*

Final CEE consent

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit the Philips USA website.

Ik begrijp het

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit the Philips USA website.

Ik begrijp het

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.