1
PSV en Feyenoord vragen aandacht voor belang AEDs

 

 

 

 

 

 

 

 

PSV en Feyenoord vragen aandacht voor belang AED’s.

Start van BuurtAED.nl,  initiatief van Philips en de Hartstichting.  

 

De spelers van Feyenoord en PSV betraden vanmiddag, voorafgaand aan de eredivisietopper, het veld van De Kuip met een AED (Automatische Externe Defibrillator) in hun hand.

 

Met beide clubs vragen we zo aandacht voor het belang van meer AED’s in de buurt en 24/7 beschikbare AED’s in de buurt. Op dit moment zijn er nog te weinig geregistreerde en openbaar toegankelijke AED’s in het land. Met meer AED’s wordt de overlevingskans bij een hartstilstand buiten het ziekenhuis aanzienlijk vergroot.

 

Als samenwerkingspartner van de Hartstichting, gaan wij ons samen met PSV inzetten om meer AED’s beschikbaar en aangemeld te krijgen bij het landelijk oproepsysteem voor reanimatie. Het was extra bijzonder omdat beide clubs en sponsoren, die normaal tegenover elkaar op de grasmat staan, vandaag de handen ineenslaan en opkomen voor de Hartstichting!

 

   

Goed functionerende 6-minutenzone
Floris Italianer, directeur van de Hartstichting: “Ontzettend mooi om te zien dat dat zoveel partijen gezamenlijk aandacht vragen voor AED’s in de buurt.. Achterliggend doel is om van Nederland een 6-minutenzone te maken, zodat mensen met een hartstilstand buiten het ziekenhuis in heel Nederland binnen 6 minuten kunnen worden gereanimeerd en meer mensen overleven.Daarvoor bouwen wij aan een landelijk dekkend netwerk van  voldoende burgerhulpverleners en ongeveer 30.000 geregistreerde AED’s.. Deze hulp en bijdrage van zowel Opel als Philips en de spelers van Feyenoord en PSV waarderen wij enorm.”

 

PSV spelers kiezen AED locatie
De aandacht die spelers van PSV vandaag vragen voor de Hartstichting krijgt nóg een mooie spin-off. Een aantal spelers kiest later dit jaar een locatie in Nederland waar zij een zogenaamde BuurtAED installeren. Op deze manier vestigen zij de aandacht op het belang van openbaar toegankelijke AED’s in de buurt én maken zij een voor hen bekende woonwijk hartveiliger. De actie maakt onderdeel uit van de lancering van een online crowdfunding-platform van Philips in samenwerking met de Hartstichting. Hiermee kunnen buurtgenoten samen een crowdfunding opzetten om een BuurtAED aan te schaffen en hun buurt hartveiliger te maken. 

 

Wil je ook een AED in jouw buurt? Meld je aan!
Met een AED in de buurt vergroot je dus de kans dat iemand een hartstilstand overleeft. Wil jij net zoals de spelers van PSV ook een AED in jouw buurt? Meld je dan nu aan en start je eigen actie via: https://buurtaed.nl/nl/
kir

Artikel delen

Terug naar boven

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.